Ontdek
Botswana

Vanaf €4.995,- p.p. | 15 dagen

-18.55257, 24.39961

15-daagse autoreis ongerept Botswana

Tijdens deze reis ontdekt u schitterend natuurschoon, fascinerende culturen en imposante wilde dieren. U bezoekt onder meer de Victoria Falls in Zimbabwe, wat het startpunt vormt van uw reis. Bezoek zeker de watervallen, maar onderneem ook een van de vele aangeboden activiteiten, zoals een boottocht over de Zambezi of waag een sprong in het diepe middels een bungeejump van de Victoria Falls Bridge. Wanneer u de grens met Botswana oversteekt draait het alleen nog maar om wildlife. In Chobe National Park wachten een aantal magische safari dagen op u, waarbij u onder meer vele olifanten kunt tegenkomen! Verder maakt u een uitstap naar het groenste gedeelte van Namibië: de Caprivi strook. U rijdt hier met uw eigen huurauto naartoe, zodat u optimaal het gevoel van vrijheid kunt ervaren! Door de vele rivieren en kanalen kunt u in de Caprivi strook veel wildlife tegenkomen, zoals nijlpaarden, olifanten en giraffen. Het blijft een bijzondere ervaring om deze dieren plots langs de kant van de weg te zien staan. U sluit de reis af in de wereldberoemde Okavango Delta. U onderneemt hier onder meer een Mokoro safari en een game drive. Er is dan ook geen betere plek om uw reis af te sluiten!

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Johannesburg – City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2-3: Vliegreis naar Zimbabwe – Victoria Falls Safari Lodge
Dag 4-5: Op safari in Chobe National Park – Chobe Safari Lodge
Dag 6-7: Self drive naar de Caprivi strook – Nkasa Lupala Tented Lodge
Dag 8: Caprivi strook – Nunda River Lodge
Dag 9-10: Rotstekeningen bij Tsodilo Hills – Guma Lagoon Camp
Dag 11-13: Mokoro boottocht in de Okavango Delta – Thamalakane River Lodge
Dag 14: Vertrek vanuit Botswana
Dag 15: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Johannesburg

U stapt halverwege de ochtend in het vliegtuig, die u rechtstreeks naar Johannesburg zal brengen. Hier zult u in de avond arriveren. Na aankomst haalt u uw bagage op en loopt u naar uw hotel, welke tegenover de aankomsthal is gelegen. Geniet van een welverdiende nachtrust na de lange reisdag.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Johannesburg (Economy Class) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2-3: Vliegreis naar Zimbabwe

Na een fijne nachtrust en goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van het vliegveld. Hier vertrekt uw vlucht naar Victoria Falls. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht, welke nabij de beroemde watervallen zijn gelegen. Uiteraard kunt u een bezoek brengen aan dit 1,7 km brede natuurlijke wereldwonder. Het is een bezoek dan ook meer dan waard. Verder kunt u meerdere activiteiten ondernemen in en rondom de Falls. Zo kunt u hier raften, bungee jumpen, kayaken, een bootcruise maken, ziplinen en nog veel meer!

Inclusief: Internationale vlucht Johannesburg – Victoria Falls (Economy Class), transfer naar uw accommodatie en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4-5: Op safari in Chobe National Park

U steekt vandaag de grens van Botswana over. U wordt middels een transfer naar uw accommodatie gebracht, welke aan de Chobe rivier gelegen is. U heeft de komende dagen de tijd om Chobe National Park te ontdekken. U kunt hier bijvoorbeeld een cruise maken over de Chobe rivier tijdens zonsondergang. Tijdens deze cruise kunt u onwijs veel wildlife zien, zoals vele vogelsoorten, krokodillen, nijlpaarden, olifanten, buffels en nog veel andere diersoorten. Ook kunt u natuurlijk Chobe Natioal Park zelf verkennen door middel van verschillende game drives.

Inclusief: Transfer naar Kasane en overnachting op basis van halfpension incl. safari activiteiten

Dag 6-7: Self drive naar de Caprivi Strook

Na de enerverende safaridagen in Chobe National Park is het tijd om zelf rond te gaan rijden. U haalt uw huurauto op, waarmee u de Caprivi strook in Namibië en delen van Botswana zult gaan ontdekken! Uw eerste stop is het Mamili National Park. Dit relatief kleinere park is in principe alleen bereikbaar met een 4×4 auto. Om het kamp te bereiken parkeert u uw auto in het nabij gelegen dorp Sangwali. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

Optioneel kunt u hier begeleide game drives maken. Tevens is het mogelijk om walking safari’s en boot cruises door het park te maken, waarbij u op zoek kunt gaan naar verschillende dieren, zoals nijlpaarden, olifanten, leeuwen en vele vogelsoorten, die dit gebied rijk is.

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 8: Caprivi Strook

Grenzend aan Botswana, ligt het kleine Mahango Game Park dat deel uitmaakt van het prachtige Bwabwata National Park. Het landschap van het park wordt gekenmerkt door bossen en uitgestrekte uiterwaarden van het stroomgebied van de Okavango-rivier. Het is de thuisbasis van 99 diersoorten waaronder een groot aantal olifanten, leeuwen, luipaarden en een verscheidenheid aan antilopen. Dit park is een uitstekende bestemming voor enthousiaste vogelliefhebbers met meer dan 400 soorten en biedt tevens de perfecte plek voor bezoekers om een glimp op te vangen van krokodillen en nijlpaarden in de Okavango rivier.

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 9-10: Rotstekeningen bij Tsodilo Hills

U rijdt vandaag weer terug Botswana in, waar u ten westen van de beroemde Okavango Delta verblijft. Dit gebied staat voornamelijk bekend om eeuwen oude rotstekeningen die er te zien zijn. Deze tekeningen of schilderingen zijn gemaakt door de San Bushmen, ookwel bekend als de bosjesmannen. Uiteraard is het mogelijk om deze rotstekeningen te bekijken. Het gebied waar deze rotstekeningen te zien zijn, heet Tsodilo Hills en mag u zeker niet overslaan tijdens uw verblijf in dit gebied!

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 11-13: Mokoro boottocht in de Okavango Delta

Vandaag reist u verder naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Okavango Delta. U verblijft bij een bijzondere lodge, net buiten Maun, waardoor u in alle rust kunt genieten van de natuur. Bovendien kunt u vanuit deze lodge de Delta en het beroemde Moremi Game Reserve bezoeken. De Delta wordt gevoed door de Okavango-rivier en is ontstaan doordat in de duizenden jaren miljoenen tonnen zand door de rivier van Angola zijn afgevoerd. De Okavango delta kan variëren in grootte van 15 000 vierkante kilometer tijdens drogere periodes tot maar liefst 22 000 vierkante kilometer tijdens de nattere perioden. Uw lodge houdt hier uiteraard rekening mee. Het kan dus zijn dat sommige excursies, zoals een boottocht, niet mogelijk zijn door een te lage waterstand. U gaat de Okavango Delta hoe dan ook op een fantastische manier ervaren!

In het gebied zijn vele activiteiten te ondernemen. Zo gaat u de Delta op z’n puurst ervaren tijdens een Mokoro safari. Een Mokoro is een kano gemaakt uit een boomstam. Samen met een poler gaat u dit wonderlijke gebied verkennen. Verder gaat u samen met een gids naar het Moremi Game Reserve. U gaat de hele dag op zoek naar alle wilde dieren, die in dit gebied leven, waaronder zebra’s, olifanten en leeuwen. Uiteraard kunt u optioneel de Delta ook vanuit de lucht bekijken. Dit kan bijvoorbeeld met een klein vliegtuigje. Als u dit gebied vanuit de lucht ziet, dan daalt het besef pas in hoe uitgestrekt dit gebied is. Vanuit de lucht heeft u de kans om verschillende wilde dieren te zien, zoals olifanten en nijlpaarden.

Inclusief: Mokoro safari, game drive in Moremi Game Reserve en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Botswana

Uw schitterende rondreis door Botswana komt tot een einde. Met prachtige herinneringen keert u huiswaarts. U rijdt naar de luchthaven van het stadje Maun. Hier levert u uw huurauto weer in. Vervolgens checkt u in voor uw vlucht naar Johannesburg. Na een overstap van enkele uren brengt KLM u naar Amsterdam. Hier komt u de volgende ochtend aan.

Optioneel kunnen wij een restaurant in Johannesburg voor u reserveren.

Inclusief: Internationale vlucht Maun – Johannesburg (Economy Class) en intercontinentale vlucht Johannesburg – Amsterdam (Economy Class)

Dag 15: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
15 dagen

Prijs:
Vanaf €4.995,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Internationale vluchten van en naar Botswana
 • Shared chartervluchten tussen de lodges (inclusief 15kg ruim- en 5kg handbagage in zachte reistassen)
 • Overnachtingen in goede en sfeervolle lodges, tented camps en hotels
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder game drives in Chobe National Park
 • Alle benodigde transfers
 • Entreegelden Nationale Parken (campfees, concession fees, parkfees)
 • Meet & Greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Visumkosten
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
 • Overige entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)