Ontdek
Cambodja

Vanaf €4.450,- p.p. | 16 dagen

12.565679, 104.990963

16-daagse individuele reis Cambodja

Bezoek tijdens een citytour de hoogtepunten van Phnom Penh. Ga off-the-beaten-track naar Mondulkiri, een schaars bevolkte provincie. Ga de jungle in en bewonder de olifanten. Maak een boottocht vanaf Steung Treng naar het zuiden van Laos om de Irradwaddy dolfijnen te spotten. Bezoek de minder bekende Khmer tempels, zoals de Beng Mealea en Preah Vihear. Neem ruim de tijd voor het indrukwekkende Angkor Wat in Siem Reap. Begin de dag met een waanzinnige zonsopgang bij de hoofdtempel en ga vervolgens in een remok langs een aantal andere tempels. Ontdek op de fiets de minder bekende delen van het park. Sluit de reis af op het ongerepte Koh Rong Samleom.

Wil je na je rondreis door Cambodja nog meer van Azië zien? Dan is deze reis is ideaal te combineren met andere fantastische bestemmingen zoals Vietnam, Thailand of Laos. Vraag gerust een vrijblijvend reisvoorstel aan!

Reisoverzicht 

Dag 1: Vliegreis naar Cambodja
Dag 2-3: Phnom Penh stadstour – Rambutan Resort
Dag 4-5: Elephant Valley Project – Mayura Hill Hotel & Resort
Dag 6-7: Cambodja natuur en wildlife – Mekong Bird Resort Homestay
Dag 8: Reis naar Preah Vihear – Preah Vihear Boutique Hotel
Dag 9: Cambodja cultuur – Santa Clara
Dag 10: Angkor Wat – Santa Clara
Dag 11: Angkor Wat – Santa Clara
Dag 12: Kampong Kleang – Santa Clara
Dag 13-15: Cambodja strandbestemming – Saracen Bay Resort
Dag 16: Vertrek vanuit Cambodja

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Cambodja

Vandaag start uw prachtige reis naar Cambodja! Geniet van uw comfortabele vlucht naar Phnom Penh.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Phnom Penh

Dag 2-3: Phnom Penh Stadstour

Welkom in Cambodja! Na uw intercontinentale vlucht komt u aan in de hoofdstad Phnom Penh. U wordt opgewacht door een privétransfer welke u naar uw hotel zal brengen. De rit duurt ongeveer een half uur. Eenmaal aangekomen kunt u heerlijk genieten van uw vrije middag.

De volgende dag staat een citytour door Phnom Penh op het programma. De stad biedt prachtige historische gebouwen, eindeloze markten en monniken die u in de straten van Phnom Penh kunt bewonderen. Tijdens deze citytour zult u diverse bijzondere bezienswaardigheden bezoeken waaronder de Wat Phnom, de hoogste tempel van de stad. Hij is maar liefst 27 meter hoog en is gelegen in het midden van een gigantische rotonde. Een andere hoogtepunt van de stad is het Koninklijke Paleis die gebouwd is in 1866. Een leuk feitje: Wanneer de blauwe vlag uithangt betekent dat de koning thuis is! Na het paleis gaat uw tour verder naar het nationaal museum, waar een enorme collectie is van Khmer beeldhouwkunst en artefacten die u kunt bezichtigen. Na de lunch gaat u een bezoek brengen aan de Tuol Sleng, een oud schoolgebouw met veel geschiedenis.

Inclusief: Meet & Greet bij aankomst, privétransfer naar uw hotel, citytour Phnom Penh met gids en privétransfer, lunch, bezoek o.a Wat Phnom, Koninklijke Paleis en Nationaal Museum en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4-5: Elephant Valley Project

Na het ontbijt gaat u per privétransfer naar uw volgende bestemming, Mondulkiri. Mondulkiri ligt in het oostelijke gedeelte van Cambodja. Ondanks dat het een grote provincie is, is het toch schaarst bevolkt. Deze rit duurt ongeveer 6 uur. Het is mogelijk om onderweg te stoppen om eventueel uw lunch te nuttigen. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie in Mondulkiri, kunt heerlijk genieten van uw vrije dag.

De volgende dag gaat u al vroeg op pad met een gids en transfer om uw volgende excursie te gaan doen, namelijk de Elephant Valley Project. Tijdens deze unieke ervaring, kunt u deze prachtige olifanten in de jungle volgen en bewonderen. Daarnaast zal er een heerlijke lokale lunch voor u klaar staan. Na deze spannende, educatieve en plezierige dag wordt u aan het eind van de middag terug gebracht naar de meetingpoint waar uw privétransfer op u wacht en u tevens weer terug naar uw hotel zult brengen.

Inclusief: Elephant Valley Project met gids en privétransfer, lunch en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6-7: Cambodja natuur en wildlife

Na het ontbijt gaat uw reis verder naar Steung Treng. Uw privétransfer brengt u naar uw volgende accommodatie, Mekong Bird Resort homestay. Deze unieke homestay is gelegen in een rustige plek vlakbij de Mekong rivier waar u heerlijk kunt genieten van uw vrije dag.

De volgende dag brengt een privétransfer u naar de pier, hiervandaan begint uw boottocht naar onder andere het prachtige afgelegen Mekong waterval. Daarnaast bezoekt u onderweg ook een klein vissersdorpje. Hier zult u de lokale levensstijl en traditionele geneeskunde beleven. Na deze unieke ervaring gaat uw boottocht verder naar het zuidelijke deel van Laos Hang Khone (één van de 4.000 eilanden), waar u een stop zult maken bij de oude Franse haven. Ook staat het spotten van de Irrawaddy dolfijnen op het programma. Na een heerlijke lokale lunch die geserveerd wordt in de Preah Rumkel gemeenschap, gaat uw kajak tour beginnen. Na het kajakken zal een privétransfer u opwachten en brengt u weer terug uw hotel.

Inclusief: Boot en kajak excursie met gids en privétransfer, lunch en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8: Reis naar Preah Vihear

Na het ontbijt gaat u per privétransfer naar uw volgende bestemming, Preah Vihear. Vandaag heeft u een vrije dag tot uw beschikking.

Inclusief: Privétransfer en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Cambodja cultuur

De volgende dag gaat uw reis verder naar Siem Reap. Onderweg zult u onder andere de Preah Vihear bezoeken. Het is een ruim 300 jaar oude Khmer tempel en is gelegen bovenop een 525 meter hoge klif in het Dangrek gebergte. Na het bezoeken van deze historische tempel gaat u reis weer verder, waar u tevens onderweg een andere historische tempel zult bezoeken, namelijk de Beng Mealea. Na deze twee geweldige tempels te hebben gezien gaat u reis verder naar Siem Reap, waar u ondergebracht wordt bij uw hotel. Hier heeft u een vrije middag en avond tot uw beschikking.

Inclusief: Privétransfer, Preah Vihear tempel, Beng Maelea tempel en vier overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10: Angkor Wat

Een privétransfer brengt u vandaag vroeg naar het oostkant van Angkor Wat zodat u hier volop kunt genieten van de prachtige zonsopgang. Vervolgens brengt uw privétransfer u weer terug naar uw hotel voor een laat ontbijt. Hierna start uw tweede deel van de Angkor Wat excursie. Deze keer zult u het zuidelijke poort van Angkor Thom bezoeken, waar u optioneel een wandeling kunt maken langs de muur naar een verborgen tempel. Na uw lunch bij Marum restaurant, keert u weer terug per privétransfer naar uw hotel. Hier heeft u nog een halve dag om vrij te besteden, waarnaar u in de avond opgehaald wordt door een remok (tuk tuk) die u naar uw volgende activiteit zult brengen, namelijk het Phare Ponleu Selpak circus. Na deze prachtige show brengt uw privétransfer u weer terug naar uw hotel.

Inclusief: Privétransfer, excursie Angkor Wat, lunch, excursie Phare Ponleu Selpak en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Angkor Wat

De volgende dag begint u dag met een vrije ochtend die u tot uw beschikking heeft. Later in de middag begint uw fietstocht richting het Angkor Park. Tijdens deze tocht zult u allereerst langs de residentie van de koning van Siem Reap en door de Koninklijke tuinen fietsen.

Daarna gaat de tocht verder richting de Siem Reap rivier en rijd u langs privéhuizen en kleine riviermarkten. Eenmaal de rivier overgestoken zult u over rode kleiachtige paden fietsen. U fietst dan door een reeks plaatselijke dorpen, over kleine boerderijen en passerende schoolkinderen die op weg zijn naar huis. Ook komt u tijdens deze tocht verrassende rijstvelden en klein historische familie huizen tegen waar generatie op generatie wonen.

Eenmaal bij het Angkor Park aangekomen kunt u het historische plek bewonderen en genieten van het prachtige zonsondergang. De avond eindigt met een privé-Dragon boottocht op een oude waterweg van Angkor Thom, terwijl u geniet van lokale delicatessen en verfrissingen aan boord, de perfecte manier om uw zonsondergang tour te beëindigen. Aan het eind van deze boottocht wacht een transfer u op en brengt u tevens weer terug naar uw hotel.

Inclusief: Gids en privétransfer, excursie Bike Angkor at Dusk, water en fruit, Dragon boottocht en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Kampong Kleang

Het Kampong Kleang is waar uw privétransfer u vandaag naartoe brengt: Houten huizen op 10 meter hoge palen, omgeven door hoogwater in het regenseizoen en door laagstaand water in het droogseizoen. U bezoekt een lokaal gezin en heeft de kans om ze te helpen koken, u leert op een leuke manier over de Khmer cuisine!

In de late namiddag vaart u met een houten boot van Kampong Khleang naar het Tonle Sap-meer. Langs de rivier en op het meer vindt u vele drijvende huizen, een mooi en uniek beeld op het grote meer. U krijgt inzicht in het dagelijks leven van de inwoners van de drijvende dorpen en er zijn vele fotomogelijkheden. Geniet van een verfrissend drankje tijdens een mooie zonsondergang over het Tonle Sap meer.

Inclusief: Privétransfer, boottocht naar Tonle Sap-meer, drinken aan boord en overnachting inclusief ontbijt

Dag 13-15: Cambodja strandbestemming

Na het ontbijt vertrekt u per privétransfer naar de luchthaven van Siem Reap vanwaar u middels een vlucht heeft naar Sihanoukville. Bij aankomst in Sihanoukville wordt u opgewacht door een privétransfer die u naar Sihanoukville pier zult brengen. Hiervandaan neemt u de boot richting Koh Rong Samleom, waar u vervolgens per privétransfer naar uw hotel gebracht wordt.

Inclusief: Privétransfers, boot naar Koh Rong Samleom en drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16: Vertrek vanuit Cambodja

De laatste dag van uw prachtige reis door Cambodja is alweer aangebroken. Vanaf de Koh Rong Samleom pier neemt u de boot naar Sihanoukvillle. Hiervandaan brengt een privétransfer u naar de luchthaven van Phnom Penh, van waar u terug naar Amsterdam vliegt. Kijk terug op een fantastische tijd in De Schatkamer van de Khmer!

Inclusief: Privétransfers, boot en intercontinentale vlucht Phnom Penh – Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
16 dagen

Prijs:
Vanaf €4.450,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • 14 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder Bike
 • Angkor at Dusk en Boottocht naar Tonle Sap
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)