Ontdek
Réunion

Vanaf €2.750,- p.p. | 14 dagen

-21.115141, 55.536384

14-daagse self-drive avontuur La Réunion

La Réunion staat garant voor een prachtig avontuur. En dat gaat u tijdens deze self-drive optimaal ervaren! U maakt kennis met de verschillende landschappen, die het eiland rijk is. Zo bezoekt u onder het zuiden van La Réunion. U treft er een ruige kustlijn, waar prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarentegen biedt Grande Anse juist een fijn strand, waar u kunt ontspannen. Eén van de meest spectaculaire bezienswaardigheden is zonder twijfel de vulkaan Piton de la Fournaise. U zou er zelfs de lavastromen nog kunnen zien. Dit levert uiteraard waanzinnige plaatjes op! U bezoekt tevens Cirque de Cilaos, dat in het centrale deel van het eiland is gelegen. Dit is één van de mooiste plekken van La Réunion om te wandelen en te genieten van de spectaculaire vergezichten. Bovendien wacht hier een adembenemende autoroute op u! De laatste dagen van de reis brengt u door aan de westkust van het eiland. Er hier wachten een aantal dagen ontspanning op u, maar er zijn ook mogelijkheden om bijvoorbeeld te paragliden of te duiken. Uw rondreis door La Réunion belooft dan ook een herinnering voor het leven te worden!

Reisoverzicht

Dag 1-2: Vliegreis naar La Réunion – Le Relais des Gouverneurs
Dag 3-4: Het zuiden van La Réunion – Orky-Mel
Dag 5-6: De lavastromen van de Piton de la Fournaise – L’Estagnon
Dag 7-8: Natuurschoon van Cirque de Cilaos – Le Vieux Cep
Dag 9-11: Ontspanning aan de westkust – Hôtel Le Nautile
Dag 12:
 Vertrek vanuit La Réunion

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Vliegreis naar La Réunion

U stapt aan boord van de intercontinentale vlucht naar La Réunion. Na een overstap in Parijs komt u aan in de hoofdstad van La Réunion: Saint-Denis! Na aankomst wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Na het ontvangst kunt u uw huurauto ophalen, waarmee u La Réunion gaat ontdekken! U rijdt naar uw accommodatie, waar u de eerste twee nachten door brengt.

In de omgeving van uw accommodatie treft u veel natuurschoon. Zo kunt u onder meer een bezoek brengen aan Le Voile de la Mariée; een spectaculaire waterval. Verder is het mogelijk om te hiken in Belouve’s Forest. Ook zou u kunnen deelnemen aan canyoning, een waanzinnige activiteit waarbij u zich een weg door de rotsen baant!

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Parijs – La Réunion (Economy Class), Meet and Greet na aankomst, huurauto Renault Captur of vergelijkbaar en overnachtingen op basis van halfpension

Dag 3-4: Het zuiden van La Réunion

U zet koers richting het zuiden van La Réunion. Een mooie rit door de natuur brengt u naar uw volgende guesthouse. Breng onderweg zeker een bezoek aan Takamaka, waar u een waanzinnig uitzicht heeft op hoge watervallen en de groene bergen. In het zuiden van La Réunion zijn er ook mogelijkheden om te raften. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de ruige zuidkust van het eiland niet ontbreken. U heeft er de kans om een prachtige wandeling te maken. Grande Anse biedt daarentegen een fijn zandstrand voor de nodige ontspanning na alle avonturen!

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 5-6: De lavastromen van de Piton de la Fournaise

U vervolgt uw reis naar Plaine des Cafres. Een prachtige regio, dat meer richting de binnenlanden van het eiland is gelegen. Ook hier is de natuur weer op haar best. Het valt dan ook enorm aan te raden om te hiken in Grand Bassin, waar het ene plaatje nog mooier is dan de ander. Daarnaast is een bezoek aan de vulkaan Piton de la Fournaise een absolute aanrader. Deze actieve vulkaan barst circa elke 9 maanden. De uitbarstingen worden goed gemonitord, zodat schade kan worden beperkt. De omliggende hellingen van de Piton de la Fournaise, die eigenlijk bijna een derde van de oppervlakte van het eiland beslaan, zijn verre van kale lavavelden! In tegendeel, nadat gesmolten gesteente door deze delen van de vulkaan heeft gepasseerd, komt de vegetatie snel weer tot leven. Wit korstmos verschijnt eerst en geeft een lichte kleur aan delen van de hellingen van de vulkaan, zoals de kliffen van de Grandes Pentes. Dan beginnen andere plantensoorten te groeien in de spleten van vruchtbare grond: varens, struiken en beetje bij beetje neemt het bos het weer over. In de regio zijn er mogelijkheden om te hiken!

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 7-8: Natuurschoon van Cirque de Cilaos

Uw volgende bestemming is Cilaos. Cilaos is gelegen aan de voet van de Piton des Neiges, de hoogste berg in de Indische Oceaan. Deze oude vulkaan heeft een indrukwekkende natuuromgeving en het zal een spectaculaire route beloven met vele bochten en prachtige uitzichten. Neem gerust de tijd voor deze route, een belevenis op zich! Eenmaal aangekomen in Cilaos zult u worden omringd door groene bergen. In Cilaos kunt u een bezoek brengen aan het Zafer Lontanmuseum, of meer te weten komen over de lokale borduurwerken.

Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende hiking trails beschikbaar, waardoor u de spectaculaire omgeving kunt ontdekken. Ook zou u hier kunnen mountainbiken!

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 9-11: Ontspanning aan de westkust

U spendeert de laatste dagen van uw rondreis door La Réunion aan de westkust van het eiland. Onderweg naar uw hotel zou u een tussenstop kunnen maken bij het schildpaddencentrum van Kelonia, de botanische tuinen van Mascarin, de Trou du Souffleur-geizers, de Etang-Salé kloof en de zwarte zandstranden. U verblijft de komende dagen bij een fijn hotel nabij de kust. U heeft de mogelijkheid om er te kajakken, scuba-duiken, vissen of zelfs paragliden! Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te ontspannen aan de rand van het zwembad van het hotel of het zandstrand dat direct naast het hotel is gelegen.

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 12: Vertrek vanuit La Réunion

Uw rondreis door La Réunion komt tot een einde. Na een avontuurlijke rondreis is het tijd om weer naar huis te gaan. U rijdt naar de luchthaven bij Saint-Denis, waar u uw huurauto weer kunt inleveren. Vervolgens checkt u in voor de intercontinentale vlucht naar Parijs. Na een overstap van enkele uren in de Franse hoofdstad komt u uiteindelijk de volgende dag weer aan in Amsterdam.

Inclusief: Intercontinentale vlucht La Réunion – Parijs – Amsterdam (Economy Class)

Prijs informatie

Reisduur:
14 dagen

Prijs:
Vanaf €2.750,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle guesthouses en hotels
 • Huurauto Renault Captur of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde transfers

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
 • Toeristenbelasting hotels (lokaal te voldoen)
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)