Ontdek
Java & Bali

Vanaf €3.250,- p.p. | 21 dagen

36.8359709, -79.2277979

21-daagse individuele reis Indonesië

Al het moois van Java en Bali vindt u terug in deze drieweekse reis. Van eeuwenoude tempels zoals de Borobudur en het Prambanan-tempelcomplex bij Yogyakarta tot aan ruige vulkaanlandschappen bij Bromo en Ijen. En uiteraard niet te vergeten: Malang, ook wel bekend als het ‘Parijs van Oost-Java’ met zijn historische bezienswaardigheden en de dichtbij gelegen Wonosari-theeplantage. Vervolg de reis naar Bali. Een eiland vol natuurlijk schoon: prachtige zandstranden bij Lovina, nationale parken bij Permuteran, diverse kratermeren waaronder TamblinganBuyanBratan en Batur en kilometers lange rijstvelden in het culturele hart van Bali, Ubud. Eindig de reis in het paradijselijke Nusa Lembongan.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Indonesië
Dag 2: Aankomst in Jakarta – Selaras Guest House & Restaurant
Dag 3: Vulkaanhike en warmwaterbronnen – Selaras Guest House & Restaurant
Dag 4: Reis naar Yogyakarta – Rumah Dharma 2 Riverside
Dag 5: Borobudur-tempelcomplex – Rumah Dharma 2 Riverside
Dag 6: Pramabanan fietstocht – Dusun Jogja Village Inn
Dag 7: Indonesië culinair – Dusun Jogja Village Inn
Dag 8: Reis naar Malang – Hotel Tugu Malang
Dag 9: Bezoek aan theeplantage – Jiwa Jawa Resort Bromo
Dag 10: Bromo Tengger Semeru Nationaal Park – Bangsring Breeze
Dag 11: Vulkaanhike en reis naar Bali – The Menjangan
Dag 12: Bali vrije dag – The Menjangan
Dag 13: Mt Lesung trekking – Frangipani Beach Hotel
Dag 14-16: Bali dolfijn spotten – Beji Ubud Resort
Dag 17-19: Nusa Lembongan strandverblijf – Batu Karang Lembongan Resort & Spa
Dag 20: Vertrek vanuit Indonesië
Dag 21: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Indonesië

Vandaag begint uw reis naar het Indonesische eilandenrijk! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Jakarta

Dag 2: Aankomst in Jakarta

Selamat datang! Welkom in Indonesië! Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de bruisende hoofdstad Jakarta. Hier wordt u opgewacht door een privétransfer die u vervolgens naar uw hotel gaat brengen in Bandung. Eenmaal aangekomen, kunt u bijkomen van uw lange reis en heeft u tijd om te acclimatiseren.

Inclusief: Meet & Greet, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Vulkaanhike en warmwaterbronnen

Vandaag wordt u vanuit uw hotel in Bandung naar de Tangkuban Perahu gebracht, het ligt net ten noorden van Bandung (ongeveer 1 uur rijden). Bij de vulkaan kunt u een wandeling maken met een lokale gids langs de fumarolen en krater. Nabij de vulkaan liggen de warmwaterbronnen van Ciater. De bronnen hebben zwavelhoudend water en dit wordt door de lokale bevolking als zeer heilzaam gezien. Vooral in het weekend wordt Ciater dan ook drukbezocht.

Inclusief: Excursie: Bezoek Tangkuban Perahu & Ciater en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Reis naar Yogyakarta

In de vroege ochtend verlaat u het hotel en wordt u in een kleine 15 minuten naar het treinstation gebracht. Met de Lodaya trein rijdt u om circa 7:20 uur naar Yogyakarta waar u rond 15:15 uur arriveert. Met name het eerste deel van de reis (de eerste 3 uur tot aan Banjar) rijdt u door een adembenemend mooi landschap van rijstvelden en dorpen. Er is een restauratie wagon waar u Indonesisch eten kunt bestellen. Bij aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur van het treinstation opgehaald en naar uw hotel gereden in Magelang. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief: Privétransfer naar het station, treinreis Bandung – Yogyakarta, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Borobudur-Tempelcomplex

U rijdt naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van uw wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is uw goal, maar het is de reis ernaar toe dat de wandeling zo speciaal maakt. Omgeven door heuvels en hellingen opgemaakt van beeldschone rijstterrassen volgt u een pad met adembenemende uitzichten. Aangekomen bij de tempel wordt er een welverdiende picknick lunch voor u klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. Na de lunch wandelt u terug naar de auto en rijdt u later op de dag naar het Borobudur complex. Via een zij ingang betreedt u de Borobudur in de late namiddag voor de zonsondergang (ca. 17.00). Na rond gekeken te hebben keert u weer terug naar hotel.

Inclusief: Excursie: Selogriyo wandeling, excursie: Borobudur zonsondergang, picknick lunch, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Pramabanan fietstocht

Vandaag rijdt u richting de Prambanan-tempel. U begint vlakbij het complex met de fietstocht. Via rijstvelden en kleine dorpjes fietst u merendeels over vlakke wegen naar tempels in de omgeving, in tegenstelling tot het Prambanancomplex worden deze kleinere en zeker zo interessante tempels maar weinig bezocht. Een mooi voorbeeld is de Candi Plaosan. Na de fietstocht kunt u met de auto nog het Ratu Boko complex bezoeken. Entrees en lokale gidsen bij verschillende tempels zijn inclusief. Vooraf of juist na de trip bezoekt u het Prambanan tempel complex. Uiteindelijk wordt u naar uw accommodatie in Yogya gebracht.

Inclusief: Excursie: Fietstocht Pramabanan, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Indonesië culinair

In de namiddag zit u achterop een brommer (de gids rijdt) en bezoekt u een aantal bijzondere eettentjes en duwkarretjes in Yogyakarta, u proeft overal van! Deze trip eindigt bij het plein voor het kraton dat in de late namiddag gezellig druk wordt.

Inclusief: Excursie: Culinaire tour middels een motorfiets (join-in) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Reis naar Malang

Na het ontbijt gaat uw reis per trein verder richting Malang. Op een relatief snelle manier overbrugt de Malioboro Express grote afstanden, terwijl u heerlijk vanuit uw comfortabele stoel kunt genieten van het Javaanse platteland dat aan u voorbij trekt. Eenmaal aangekomen in Malang wordt u middels een transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding waar u kunt genieten van de natuur, cultuur en de historie van de stad.

Inclusief: Privétransfer naar Yogyakarta treinstation, Malioboro Express trein Yogyakarta – Malang, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Bezoek aan theeplantage

Vandaag bezoekt u de Wonosari-theeplantage, gelegen op de hellingen van de berg Arjuna. Deze plantage ligt op een hoogte van 950-1250m met temperaturen tussen 19-26 graden Celsius. Deze plantage is een comfortabele plek om te bezoeken vanwege de milde klimaatomstandigheden en de natuurlijke schoonheid rond het veld.

Vervolgens gaat u naar het dorpje Tumpang. Hiervandaan gaat u per jeep verder richting de Bromo vallei. Het laatste stuk van de rit legt u af per jeep. We rijden door prachtige heuvelachtige plantages en er is onderweg de mogelijkheid om een mooie waterval te bewonderen. We bereiken een uitgestrekte vallei. De land cruiser ploegt zich een weg door de as, dat door de vele erupties van de Bromo-vulkaan hier de ondergrond vormt. Het bergachtige desolate landschap is adembenemend mooi. Uiteindelijk doemt Bromo op en nog een andere vulkaan genaamd Semeru. Bromo is nog steeds zeer actief en oogt als een grijze, kille rookput. Semeru slaapt en is bedekt met zeer vruchtbare grond en daarom volledig groen. Wij rijden per jeep door naar het hotel, dat nog maar een klein stukje rijden is.

Inclusief: Excursie: Bezoek aan de Wonosari theeplantage & Tumpang dorp en overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Bromo Tengger Semeru National Park

Het Bromo Tengger Semeru National Park biedt een aantal van de meest verbazingwekkende landschappen in heel Indonesië. Het is vooral mooi bij zonsopgang als de mist over de vallei rolt en de zon opkomt achter de Bromovulkaan. Na de tour rijdt u vervolgens door naar uw volgende bestemming. Bij aankomst in Bangsring, check-in bij uw hotel en geniet van de prachtige omgeving.

De Bangsring Breeze hotel is omringd door lokale plantages en agricultuur. Maak een wandeling door één van de mooie tuinen van deze stijlvolle accommodatie. Bij helder weer heeft u zelfs uitzicht op Bali en Menjangan eiland. Ervaar de rust en Indonesische authenticiteit, de ideale locatie om te ontspannen!

Inclusief: Excursie: Bromo zonsopgang, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Vulkaanhike en reis naar Bali

In de ochtend rijdt u met een jeep in ca. 1,5 uur naar de parkeerplaats Paltuding. Hier start u met de beklimming van de Ijen vulkaan. Deze klim duurt ongeveer 1,5 uur, met name in het begin is het pad vrij steil, later wordt het pad vlakker. Zwaveldragers passeren u in een flinke vaart. U mag niet afdalen naar het kratermeer maar vanaf het hoger gelegen punt waar het wandelpad eindigt heeft u een prachtig zicht op het meer en de omgeving. Bescherm uzelf wel tegen de zwaveldampen.

U wandelt weer terug via het zelfde pad naar Paltuding en rijdt nu met de jeep naar het plaatsje Licin, hier wacht de auto met chauffeur op u. Vervolgens wordt u naar het nabij gelegen pier gebracht om vanuit hier per boot verder te gaan naar Bali. Eenmaal aangekomen, brengt een privétransfer u naar uw accommodatie in Pemuteran waar u de rest van dag ter vrije besteding heeft.

Inclusief: Excursie: Ijen vulkaan beklimmen, privétransfer naar de pier, boottransfer naar Bali, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Bali vrije dag

Vandaag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13: Mt Lesung trekking

Vandaag gaat u een prachtige trekking maken bij de Lesung-berg. Het is een mooi natuurgebied. De trektocht is in een beschermd regenwoud en biedt geweldige jungle wandelingen en een fascinerend uitzicht op zowel de Tamblingan en Buyan-meren en enkele ontmoetingen met dieren in het wild.

Om 10 uur word je in het basiskamp verwacht voor een welkomstdrankje en veiligheidsbriefing. Het startpunt van de beklimming van Mt Lesung, is aan de westkant van het Tamblingan-meer, vanaf hier een wandeling naar de Naga Loka-grot (helaas kunnen we om veiligheidsredenen de grot niet betreden). Uw gids zal hier een korte stop maken om zijn respect te betuigen en om een ​​zegen te vragen in de kleine bostempel.

Vervolg de wandeling en na bijna 3 uur wandelen door het dichte regenwoud komen we aan op de top. Wees getuige van de krater op korte afstand en geniet van het adembenemende uitzicht van de meren van Tamblingan en Buyan. (Als het weer het toelaat). Er wordt een eenvoudige picknicklunch verzorgd.

Via een omweg daalt u vervolgens af via de andere kant van de berg, deze route leidt naar het meer. Bij aankomst op het Tamblingan-meer kunt u genieten van een ontspannen kanotocht in een lokale kano. U steekt het meer over vanwaar het dan een korte rit naar het basiskamp is. Bij aankomst neemt u een warme douche en ontspant u met een welverdiende vers gebrande kop koffie of thee.

Het Wilderness-kamp ligt verscholen in het dorp Munduk en biedt een 360 graden uitzicht op heuvels en valleien en op heldere dagen is zelfs de oceaan te zien. Het kamp wordt gefaciliteerd met warme douches, een restaurant in koloniale stijl en een open haard.

Na deze bijzonder ervaring rijdt u vervolgens door naar uw verblijf in Lovina.

Inclusief: Excursie: Mt. Lesung trekking, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 20: Vertrek vanuit Indonesië

Het is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Indonesië. U wordt middels een fastboat naar Serangan gebracht. Vervolgens middels een privétransfer naar de luchthaven van Denpasar voor uw terugvlucht naar Amsterdam via Singapore. U arriveert de volgende dag.

Inclusief: Fastboottransfer naar Serangan, privétransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Denpasar – Singapore – Amsterdam

Dag 21: Aankomst

Aankomst in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd op Java en Bali!

Dag 14-16: Bali dolfijn spotten

In de vroege ochtend staat de tour dolfijnen spotten op het programma. Met een klein bootje vaart u naar een locatie waar dolfijnen vaak worden gespot, maar er is natuurlijk nooit een garantie dat u ze daadwerkelijk ziet. Het boottochtje duurt ongeveer van 6.00-8.00 uur. Vervolgens gaat u middels een privétransfer naar Ubud. Onderweg maakt u stops bij de Secret Garden Waterval en de keuze uit Bratan of Batur. Eenmaal aangekomen in Ubud, heeft u de komende dagen ter vrije besteding.

Omringd door groene rijstvelden en een diversiteit aan tempels is Ubud volgepakt met toeristische bezienswaardigheden! Art galleries, knusse cafe’s, handnijverheidswinkeltjes, luxe spa’s, er is genoeg te ondernemen deze dagen!

Inclusief: Excursie: Dolfijnen spotten, privétransfer naar uw accommodatie incl. stops enroute en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17-19: Nusa Lembongan strandverblijf

Vandaag wordt u per privétransfer naar de haven van Serangan gebracht, waar u aan boord stapt van de fastboat naar het eiland Nusa Lembongan. De fastboat duurt ongeveer een half uur.

Nusa Lembongan is een klein eiland ten oosten van Bali en ten zuiden van Lombok. Het is een heerlijke eiland. U kunt hier surfen, snorkelen, duiken en natuurlijk relaxen op de prachtige witte stranden. De komende nachten verblijft u in Batu Karang Lembongan Resort & Spa. Even weg van de Balinese luxe. Elke bungalow of hut is uniek geïnspireerd door Indonesische culturen met lokale Balinese invloeden en creëert een plek om te ontspannen.

Geniet de komende dagen die u naar eigen wens kunt indelen.

Inclusief: Privétransfer naar Serangan pier, fastboottransfer naar Nusa Lembongan en overnachtingen inclusief ontbijt

Prijs informatie

Reisduur:
21 dagen

Prijs:
Vanaf €3.250,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Treinreizen
 • Boottransfer naar Bali
 • Boottransfer van en naar Nusa Lembongan
 • Privé transport
 • Engelstalige privé gids
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Overnachtingen in Singapore
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)