Ontdek
Azoren

Vanaf €2.545,- p.p. | 8 dagen

37.7412488, -25.6755944

8-daagse authentiek Azoren

Verken de mooie eilanden Sao Miguel en Pico tijdens deze geweldige Azoren reis! U verblijft in sfeervolle accommodaties en wordt met privétransport vervoerd. De reis begint op het eiland Sao Miguel, waar u zelf het historische centrum kunt bezoeken en gaat zwemmen met dolfijnen. Een onvergetelijke ervaring. Ook staat er een avontuurlijke activiteit op het programma: coasteering. Hierbij verkent u al klimmend, zwemmend en klauterend de wilde kustlijn van het eiland waarbij u op plekken komt die weinig mensen ooit zullen leren kennen.  Na een actieve jeeptour om de wonderschone regio rondom Sete Cidades te ontdekken vliegt u naar Pico-eiland waar een prachtige hike over de Vineyards Trails op u wacht. U maakt hierdoor kennis met het UNESCO-wijngaardenerfgoed van dit eiland. Daarnaast staat er ook de beklimming van de Pico-berg op het programma en maakt u kennis met de lokale gastronomie door een leuke melk & kaastour.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar de Azoren – Casa do Pateo Charming House Azores
Dag 2:
Zwemmen met dolfijnen & coasteering – Casa do Pateo Charming House Azores
Dag 3:
Actieve jeeptour Sete Cidades – Casa do Pateo Charming House Azores
Dag 4:
Reis naar Pico-eiland & Vineyards Trails – Vinhas do Calhau
Dag 5-6:
Pico Mountain beklimming & vrije dag – Vinhas do Calhau
Dag 7:
Pico melk & kaastour – Vinhas do Calhau
Dag 8:
Vertrek vanuit Portugal

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar de Azoren

U vertrekt naar het groene eiland Sao Miguel, het grootste eiland van de  Azoren! Bij aankomst op de luchthaven staat er een transfer voor u klaar om u naar uw comfortabele accommodatie te brengen, gelegen in Ponta Delgada.

Na aankomst kunt u bijkomen van uw reis of het centrum verkennen. U verblijft in het pittoreske historische centrum van Ponta Delgada waar u o.a. de karakteristieke toegangspoorten, Portas da Cidade, kunt bewonderen. Op de boulevard kunt u mooi langs de kust wandelen en vindt u vele lokale winkeltjes.

Inclusief: Internationale vlucht Amsterdam – Lissabon – Ponta Delgada, privétransfer naar uw hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Zwemmen met dolfijnen & Coasteering

U wordt bij het hotel door uw gids opgehaald die u te voet begeleid naar de haven vanwaar uw groepsexpeditie ‘zwemmen met dolfijnen’ van start gaat. Zwemmen met wilde dolfijnen in het midden van de Atlantische Oceaan is een ongelooflijke beleving. U begint deze tour vanuit de haven van Ponta Delgada, op het eiland São Miguel, op een zodiac-boot. Voorafgaand aan het avontuur zal het team van mariene biologen en gidsen alles uitleggen dat u moet weten over deze ervaring: hoe u het water in moet gaan, hoe u kunt communiceren met de dolfijnen en hoe de snorkel en het masker moet gebruiken. Normaalgesproken is het mogelijk om tijdens de tour twee tot drie keer te duiken. Het is een echte once-in-a-lifetime avontuur waarbij u veel kennis vergaard over deze superintelligente wezens van de oceaan.

U zet na een heerlijke picknick lunch uw avontuur voort met een bijzondere activiteit, namelijk Coasteering. Begin uw reis op de Azoren fris en spring in de Atlantische Oceaan! De kustlijn van het vulkanische eiland São Miguel verbergt gebieden die maar weinig mensen ooit zullen leren kennen. Coasteering langs de wilde kustlijn geeft u een ander perspectief op het eiland. Tijdens dit avontuur gaat u klauteren, zwemmen in een vulkanische gebied omgeven door fauna en flora en klimmen en klifspringen in het water. Het avontuur begint in Água de Pau, een prachtig stadje in de gemeente Lagoa, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Hier wordt u voorbereid en ontvangt u alle benodigde materiaal. Daarna gaat u naar Caloura, waar u, afhankelijk van de weersomstandigheden, begint met de coasteering in Cerco, of anders naast de poelen in de haven. Na ongeveer 3 uur coasteering wordt u vol nieuwe indrukken terug naar uw hotel gebracht.

Inclusief: Zwemmen met dolfijnen in groepsservice met Engelssprekende gids, picknick lunch, Coasteering Sao Miguel in privéservice met Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Actieve jeeptour Sete Cidades

Er staat een volle dag jeeptour op het programma die onverharde paden combineert met kajak- en fietsactiviteiten op Lagoa das Sete Cidades. Geniet van dit prachtige landschap vanuit een andere perspectief in een jeep! U wordt meegenomen naar de top van de Sete Cidades-krater waarbij u onderweg op een aantal punten van bezienswaardigheden stopt, zoals bij het uitkijkpunt Pico do Carvão, Pico da Cruz en Lomba do Vasco. Er wordt ook een kleine stop gemaakt in het centrum van het dorp Sete Cidades, gevolgd door een stop bij het beroemde uitkijkpunt Vista do Rei. Daarna gaat u genieten van Sete Cidades per fiets en kajak; een uitstekende manier om de mooie natuur hier te verkennen! U heeft deze dag lunch inclusief bij een lokaal restaurant onderweg.

Inclusief: Volle dag actieve jeeptour Sete Cidades in privéservice met Engelssprekende gids inclusief lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Reis naar Pico-eiland & Vineyards Trails

In de ochtend wordt u per transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada gebracht voor uw vlucht naar het eiland Pico. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en bij aankomst staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel te brengen.

Na de check-in wordt u opgehaald bij het hotel en naar een lokaal restaurant gebracht voor de lunch. Vervolgens staat er een leuke excursie op het programma waarbij u kennis maakt met de wijncultuur van Pico-eiland. De Vineyard Trail valt op door zijn landschappelijke en culturele diversiteit. Sinds 2011 maakt het deel uit van een beschermd landschap voor de wijngaardcultuur en is één van de meest emblematische paden van het eiland. De wandeling die u gaat maken is ongeveer 8,5 kilometer lang (gemiddeld 3 uur wandelen). Dit pad is een lineaire route die Candelária met Madalena verbindt. Deze route, in 2004 door UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed, is bijzonder rijk aan elementen van de wijncultuur, zoals ”rola-pipas” (hellingen bij de zee voor de transport van wijnvaten naar de boten), “relheiras” (sporen veroorzaakt door de constante passage van ossenkarren), schuilplaatsen, wijnkelders, getijdenbronnen en nog veel meer. U krijgt onderweg uitleg wat de wijncultuur van Pico zo speciaal maakt en hoe dit unieke landschap werd opgericht. Dwalend over een 1500 jaar oud lavaveld, kunt u daarnaast ook genieten van het prachtige uitzicht over de rotseilandjes tegenover Madalena, de Pico-berg en andere geologische formaties. Voordat u Madalena bereikt, krijgt u de kans om de wijn bij een lokale wijncoöperatie te proeven. De perfecte manier om deze mooie wandeling te beëindigen!

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Sao Miguel – Pico, privétransfer naar uw hotel, lunch bij een lokaal restaurant, halve dag Vineyard Trails wandeling in privéservice met Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 7: Pico melk & kaastour

Vandaag staat er een leuke gastronomische tour op het programma! De melk & kaastour is misschien wel één van de meest interessante manieren om te genieten van de lokale smaken. Op een eiland waar zoveel koeien te vinden zijn, is dit een goede activiteit om beter kennis te maken met de cultuur van Pico. U begint in de ochtend met een bezoek aan een fabriek waar u de mogelijkheid heeft om kaas en boter te maken. Vervolgens maakt u een stop bij het Mistério de São João-park voor een picknick en gaat u daarna verder naar een imkerij waar, goed uitgerust, u de wereld van de bijen betreedt. Aan het einde van dit bezoek kunt u de honing proeven.

Inclusief: Volle dagexcursie Pico melk & kaastour in privéservice met Engelssprekende gids inclusief picknick lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Vertrek vanuit Portugal

Er is helaas een einde gekomen aan uw prachtige Azoren reis! U wordt naar de luchthaven van Pico gebracht waar u op de internationale vlucht naar Amsterdam stapt (met overstap in Lissabon).

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en internationale vlucht Pico – Lissabon – Amsterdam

Dag 5-6: Pico mountain beklimming & vrije dag

Vandaag staat er een uitdaging op het programma; de beklimming van de hoogste berg van Portugal. Uw inzet wordt in elk aspect beloond! Naast adembenemende uitzichten en onvergetelijke herinneringen, komt u in contact met geologische formaties, zoals vulkanische kraters en kegels, een eruptieve kloof en fumarolen.

U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar het berghuis gebracht, gelegen op 1.230 meter hoogte. Daar begint de klim die gemiddeld 8 uur duurt, inclusief korte stops en een picknicklunch op de top, waarbij u wandelt door het enige apline habitat van de Azoren. Het stijgen en dalen gaat over hetzelfde, nogal steile, pad van rotsachtige en grond, soms bedekt met los materiaal. Een gecertificeerde Pico-berggids zal u begeleiden. Hij zal u tips geven voor het wandelen, de weg wijzen naar de gemakkelijkste klimroute, blessures helpen te voorkomen en aanmoedigen wanneer dat nodig is. Aan het einde van deze geweldige, zelf belonende reis, wordt u terug naar uw hotel gebracht voor een welverdiende rust.

De volgende dag heeft u een vrije dag en kunt u na uw inzet van gister ontspannen bij uw accommodatie. Mocht u graag op pad gaan, dan zijn er vele optionele activiteiten te doen, zoals paardrijden, picknicken in het Pico natuurreservaat, fietsen, kajakken, duiken of eventueel een whale watch-excursie doen.

Inclusief: Volle dagexcursie beklimming Pico Mountain in privéservice met Engelssprekende gids inclusief picknick lunch en overnachtingen inclusief ontbijt

Prijs informatie

Reisduur:
8 dagen

Prijs:
€2.545,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen in goede en sfeervolle hotels
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘programma’
 • Alle privétransfers zoals genoemd in het ‘programma’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘programma’, inclusief entreegelden

Duurzame onderdelen van uw reis

 •  CO2 compensatie voor de vluchten (t.w.v. €20,-  per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)