Ontdek
Jordanië

Vanaf €1.995,- p.p. | 11 dagen

30.585164, 36.238414

11-daagse individuele rondreis Jordanië

Ontdek de hoogtepunten van het land met uw eigen huurauto. Waan u in het oude Romeinse rijk terwijl u door de archeologische overblijfselen loopt in Jerash en Amman. Rijd over de King’s Road naar het beroemde kasteel van Kerak. Kijk vanaf de berg Nebo over het beloofde land. Loop door de El Siq, een smal kronkelend pad naar de spectaculaire schatkamer van Petra. Stop onderweg naar Wadi Rum bij de oudste neolitische nederzettingen van het land Little Petra en Beidah. Cruise in een bedoeïenjeep door de woestijn, waar Lawrence of Arabia is opgenomen. Ga verder naar het zuiden en verblijf een aantal nachten in Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Naast prachtige stranden is het een paradijs voor snorkel- en duikliefhebbers. Sluit de reis af bij de Dode Zee.

Reisoverzicht

Dag 1: Vertrek naar Jordanië – The House Boutique Suites
Dag 2: Ontdek Amman en Jerash – The House Boutique Suites
Dag 3: Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra – Petra Guest House Hotel
Dag 4: Wereldwonder Petra – Petra Guest House Hotel
Dag 5: Petra – Wadi Rum – Sun City Camp
Dag 6-9: Wadi Rum – Aqaba – Grand Tala Bay Resort
Dag 10: Drijven in de Dode Zee – Dead Sea Spa Hotel
Dag 11: Aankomst in Amsterdam

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Amman

Vandaag begint uw reis naar Jordanië. Bij aankomst haalt u uw huurauto op bij het verhuurbedrijf op de luchthaven van Amman. Vervolgens rijdt u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie.

Inclusief: Internationale vlucht, huurauto incl. navigatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Ontdek Amman en Jerash

Na het ontbijt kan u op eigen gelegenheid Amman verkennen . Bezoek de beroemde Citadel, het Romeinse theater, het archeologisch museum en het Folklore museum. Vervolgens rijdt u in de middag naar Jerash. Deze stad ligt ongeveer 46 kilometer van Amman en was één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Aan het einde van de dag keert u terug naar Amman.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Amman – Madaba – Mt. Nebo – Kerak – Petra

Vertrek in de richting van één van de recent gekozen zeven wereldwonderen, Petra. Onderweg kunt u nog stoppen bij Madaba om de St. George kerk te bezoeken. Een prachtige Byzantijnse kerk met een 6e-eeuwse mozaïekvloer. Verder is het aan te raden om berg Nebo te bezoeken. Dit is een trekpleister voor zowel christenen als Joden en moslims. Mozes zou vanaf deze berg uitgekeken hebben over het Beloofde Land. Het uitzicht is werkelijk waanzinnig. Hierna rijdt u via de King’s Road naar het beroemde kasteel in Kerak. Dit is het grootste kasteel in de regio overgebleven uit de kruistochten. Opmerkelijk is dat ook heden de regio gekenmerkt wordt door haar relatief grote christelijke gemeenschap. Uiteindelijk rijdt u door naar uw hotel bij Petra.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Wereldwonder Petra

Sta vandaag vroeg op voor een adembenemende zonsopgang in Petra. Loop door de El Siq, een smal kronkelend pad van acht kilometer dwars door een smalle kloof of ga met paard en wagen. Uiteindelijk komt u bij de schatkamer ook wel Khaznah genoemd. U kan ter plaatsen een lokale gids huren om u mee op pad te nemen in deze mysterieuze stad. Let wel op het is relatief veel lopen en klimmen, maar u kan delen met een kameel, ezel, paard of koets doen.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Petra – Wadi Rum

Na het ontbijt vervolgt u uw weg richting de Wadi Rum woestijn, waar u de nacht zal doorbrengen. Onderweg kan u nog een stop maken bij Little Petra (letterlijk Petra in het klein) en Beidah, een van de oudste neolithische nederzettingen van Jordanië. Eenmaal aangekomen bij het stadje naast de woestijn wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van de accommodatie in een bedoeïenen jeep. Neem een kijkje in uw tentenkamp en uw bijzondere Martian tent. In de middag kan u excursies bij de accommodatie boeken, zoals een jeeptour door de woestijn of een rit op een kameel (Dit kan eventueel ook al vooraf vastgelegd worden).

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachting op basis van volpension

Dag 6-9: Wadi Rum – Aqaba

Na een sprookjesachtige overnachting in de woestijn is het tijd om naar de kust te gaan. Rijd door naar de Aqaba, waar u de komende dagen vrij kunt besteden.

De Rode Zee staat bekend om zijn waanzinnige duik en locaties.  Het is daarom zeker de moeite waard om te duiken of snorkelen.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10: Drijven in de Dode Zee

Vandaag rijdt u na het ontbijt via de Araba Road naar uw resort aan de Dode Zee. De rest van de dag  kan u vrij besteden. Geniet in het zwembad of drijf lekker met een boek in de Dode Zee.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11:

Vandaag verlaat u vroeg het hotel en krijgt u een ontbijt mee voor onderweg. In ongeveer een uurtje rijdt u naar het vliegveld. Hier levert u uw huurauto in en gaat u naar de vertrekhal om in te checken voor uw vlucht naar Nederland.

Inclusief: Huurauto incl. navigatie en internationale vlucht

Prijs informatie

Reisduur:
11 dagen

Prijs:
Vanaf €1.995,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Huurauto;  Hyundai Elentra / Kia Serrato / Chevrolet Cruise
 • Navigatiesysteem
 • Afkoop eigenrisico
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Toeristenvisum
 • Entreegelden
 • Gidsen
 • Brandstof voor de huurauto
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen