Ontdek
Sri Lanka en Malediven

Vanaf €6.875,- p.p. | 24 dagen

7.873054, 80.771797

24-daagse individuele rondreis Sri Lanka en Malediven

Tijdens deze 24-daagse reis komt u langs de mooiste plekken van Sri Lanka. Ontdek het historische Galle Fort dat vier honderd jaar geschiedenis heeft meegemaakt, van Arabische handelaren tot de avontuurlijke Portugezen en Nederlanders. Wandel door de theeplantages in de omgeving van Ella. Verblijf in een unieke eco lodge in het Gal Oya National park en ga op een bootsafari. Beklim de Pidurangala rotsformatie voor een adembenemend uitzicht op de bekende Sigiriya Leeuwenrots. Sluit de reis af in een heerlijk resort op de Malediven. Diner in het exclusieve H2O onderwater restaurant of picknick op een privé eiland omringt met kristalhelder water.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Sri Lanka
Dag 2:
Aankomst in Sri Lanka – Lake Lodge Colombo
Dag 3:
Historisch Galle Fort – Cantaloupe House Ahangama
Dag 4:
Spirituele tour omgeving Galle – Cantaloupe House Ahangama
Dag 5:
Galle – Ella – 98 Acres Resort & Spa
Dag 6:
Omgeving Ella – 98 Acres Resort & Spa
Dag 7:
Ella – Gal Oya – Gal Oya Lodge
Dag 8:
Bootsafari en jungle kookcursus – Gal Oya Lodge
Dag 9:
Gal Oya – Nilaveli – Nilaveli Beach Resort
Dag 10:
Vrije dag Nilaveli – Nilaveli Beach Resort
Dag 11:
Dag pure ontspanning – Nilaveli Beach Resort
Dag 12:
Nilaveli – Sigiriya – Terra Luna Atacama
Dag 13:
Sri Lanka cultureel – Terra Luna Atacama
Dag 14:
Sigiriya leeuwenrots – Pledge Scape
Dag 15:
Katoenindustrie – Pledge Scape
Dag 16-22:
Strandafsluiting op de Malediven – You & Me by Cocoon Maldives
Dag 23:
Vertrek vanuit de Malediven
Dag 24:
Aankomst in Nederland

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Sri Lanka

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar Sri Lanka. U komt de volgende ochtend aan in Colombo.

Inclusief: Intercontinentale vlucht

Dag 2: Aankomst in Sri Lanka

Zoals de locals zeggen; “Ayubowan!” We heten u van harte welkom in Sri Lanka! Na uw aankomst heeft u een Meet & Greet met onze lokale agent en gaat u per privé transfer naar uw accommodatie. U kunt gelijk inchecken en u krijgt de gelegenheid om even te acclimatiseren.

Aan het einde van de middag staat er een speciale excursie op het programma, namelijk Rashan’s Walk. Hierbij gaat u de stad Colombo met een local ontdekken. Hij neemt u mee naar de achteraf buurtjes waar de toeristen normaal nooit komen, maar ook naar de bekende plekken zoals Galle Green Face waar u heerlijke streetfood gaat eten. Normaal gesproken wordt streetfood voor toeristen afgeraden vanwege de hygiëne, maar onze gids Rashan (of collega) weet precies waar het wel mogelijk is.

Inclusief: Meet & Greet met de lokale agent, privétransfer naar hotel, early check-in, excursie: Rashan’s Walk en overnachting inclusief  ontbijt

Dag 3: Historisch Galle Fort

Vandaag vertrekt u middels uw privétransfer naar de historische stad Galle. Dit is absoluut een must see van het eiland. Er zijn plaatsen op de wereld die aanvoelen als ‘leven in een totaal andere tijd’, en Galle Fort is één van die plekken. Denk aan geplaveide straten die vier honderd jaar geschiedenis hebben meegemaakt, van Arabische handelaren tot de avontuurlijke Portugezen en de bruisende Nederlanders, met hun koloniale huizen en rode daken. Galle is een indrukwekkende plaats aan de Indische Oceaan, die volop in ontwikkeling is. Het is een plek waar u de kans krijgt om een bijzonder stukje van het eiland te zien: Families wonen er vaak al generaties lang en Moslims en Boeddhisten leven er samen. De komende jaren zal de sfeer in Galle veranderen, omdat het een plek wordt met meer en meer boutique accommodaties, toeristische winkels en restaurants.

Wandel samen met uw gids door Galle Fort en hij vertelt u alle in’s en out’s van deze historische plaats.

Inclusief: Privétransfer naar hotel, excursie: Galle Fort walk en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Spirituele tour omgeving Galle

Het Galle Fort wordt langzamerhand een belangrijke toeristische plek, met als gevolg groepen reizigers die arriveren. Natuurlijk is het Fort een hoogtepunt, en een plek die u zeker moet bezoeken, maar er is zoveel meer te verkennen! Daarom gaat u voordat u het Fort met uw gids gaat ontdekken op een spirituele reis buiten Galle. Een tuk-tuk rit van circa 20 minuten brengt ons door weelderig groene rijstvelden, zonder toeristen en met maar een paar dorpelingen die de gewassen oogsten of kletsen met hun buurvrouw.

Eenmaal op locatie aangekomen beklimmen we de trappen naar de Yatagala Temple – wat betekent “onder de rotsen”. Uw gids, die zelf een Boeddhist is, zal u op een spirituele reis meenemen om het lichaam en de geest te zuiveren van negatieve gedachten, en een hulde te brengen aan Boeddha. Deze symbolische handeling, die door elke Sri Lankaanse Boeddhist wordt beoefend, geeft een gevoel van geluk, vrede en hulp. U zult zich onder de indruk voelen voor het grote Boeddhabeeld terwijl u de traditionele Pichcha Flowers aanbiedt. Andere rituelen die u zult ervaren zijn het verbranden van wierook, het oplichten van lampen en het aanbieden van water aan een heilige Bo Tree – uw gids vertelt u meer over de betekenis van deze rituelen.

Inclusief: Excursie: Spirituele rondreis naar Yatagala Tempel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Galle – Ella

De volgende bestemming is Ella. Onderweg hier naartoe zal u een bezoek brengen aan een olifanten rehabilitatie centrum. Hier worden jonge olifanten tot 5 jaar opgevangen die wees zijn geworden. Zodra ze weer voor zich zelf kunnen zorgen worden ze weer uitgezet in het wild.

Inclusief: Privétransfer naar accommodatie, excursie: Bezoek het Elephant Transit Home en route en overnachting op basis van half pension

Dag 6: Omgeving Ella

In de ochtend staat een lichte hike naar de top van Little Adams Peak op het programma.  Dit is een ontspannende wandeling van circa een uur met verbluffende uitzichten op de vallei.

Vervolgens gaat u met uw gids een lokale theeplantage bezoeken. Hier zal u alles leren over thee en welke processen het doorloopt voordat het verkocht kan worden in de supermarkt.

Inclusief: Excursie: Wandeling naar de Little Adam’s Peak, excursie: Bezoek aan theeplantage en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Ella – Gal Oya

Vandaag gaat u richting Gal Oya National Park. Gal Oya is een onontdekte schat in Sri Lanka. Een nationaal park omringd door water en eilanden, waar een unieke ervaring op u wacht. Het is rustiek maar het heeft alles wat u nodig heeft; prachtig ingerichte verblijven, een uitstekend team van lokale gidsen en een aantal van de beste gerechten die er te vinden zijn in het land. U moet er echter wel rekening mee houden dat u afgezonderd bent van de buitenwereld, vanwege gebrek aan telefoonsignaal.

In de namiddag/avond gaat u een natuurwandeling maken met de naturalist van de lodge.

Inclusief: Privétransfer naar lodge, excursie: Nature walk met naturalist en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Bootsafari en jungle kookcursus

Vandaag heeft u de mogelijkheid om een bootsafari te ervaren op het Gal Oya-meer, het grootste van Sri Lanka. Een geweldige kans om de dieren in het wild te observeren vanaf het prachtige Gal Oya-meer: inclusief krokodillen, herten, olifanten en vele zeldzame en endemische vogelsoorten. Deze ervaring is de enige in Sri Lanka die u in staat stelt om dieren in het wild vanaf het water te zien. Misschien heeft u het geluk om olifanten tussen de eilanden of aan de rand van het meer te zien zwemmen.

Later op de dag staat er ook een jungle kookcursus op het programma met de chef van de lodge.

Inclusief: Excursie: Bootsafari, excursie: Jungle kookcursus en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Gal Oya – Nilaveli

In de vroege ochtend gaat u de Monkey Mountain beklimmen en geniet u van een prachtig uitzicht.

Later checkt u uit en vervolgt u uw weg naar Nilaveli voor een aantal dagen aan het strand.

Inclusief: Excursie: Hike naar Monkey Mountain, privétransfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Vrije dag Nilaveli

Dag vrij te besteden. Geniet van het prachtige strand of het zwembad. Mocht u iets in de omgeving willen ondernemen kan dat natuurlijk met uw privéchauffeur (maximaal 80 kilometer).

Inclusief: Privéchauffeur tot uw beschikking (maximaal 80 kilometer) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Dag pure ontspanning

Ook vandaag kunt u de dag vrij besteden. Ontspan op het strand of ontdek de omgeving met uw privéchauffeur.

Inclusief: Privéchauffeur tot uw beschikking (maximaal 80 kilometer) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Nilaveli – Sigiriya

Vandaag rijdt u door naar Kumbukgaha Villa. Onderweg brengt u een bezoek aan Polonnaruwa, wat eens de locatie was van Sri Lanka’s tweede hoofdstad. Polonnaruwa is nu de tijdloze reflectie van de prachtige geschiedenis van het land. De schilderachtige landschappen bezaaid met plaatsen van archeologisch waarde zijn allemaal goed bewaard gebleven en liggen aan de oostkust van het meer. Onderweg bezoekt u enkele hoogtepunten.

Inclusief: Privétransfer naar hotel inclusief bezoek aan Polonnaruwa en overnachting inclusief ontbijt

Dag 13: Sri Lanka cultureel

Voor de ochtend staat een geweldige klim voor u gepland! U zult versteld staan van het geweldige uitzicht vanaf de top van deze rots. Bezoek een enorme rotsformatie op enkele kilometers ten noorden van het wonderlijke Sigiriya-rotsfort – Pidurangala!

Later zal u een bezoek brengen aan het archeologische klooster Ritigala. De ruïnes van Ritigala liggen diep in de jungle verscholen en de plek lijkt op een onontdekte wereld, weg van bekende culturele plekken van Sri Lanka!

Inclusief: Excursie: Beklim de Pidurangala rotsformatie, excursie: Heilige gronden van Ritigala en overnachting inclusief ontbijt

Dag 14: Sigiriya leeuwenrots

Vandaag bezoekt u de prachtige rotsvesting van Sigiriya! U gaat vandaag vroeg op pad, om de drukte voor te zijn, en daarom bent u rond 07.00 uur bij de ingang. Op die manier bent u de drukte voor en heeft u een aangename klim, zonder de hitte van de middag. Daarnaast, als groot fotoliefhebber, deel ik graag met u dat dit de beste tijd is om fantastische foto’s te maken!

Sigiriya, ook bekend als Lion Rock, is een zeldzaam juweel tussen de vele culturele schatten in Sri Lanka. De site was het domein van koning Kashyapa, die erop gericht was een onneembare vesting te bouwen en daarin een hemelse woning. Op de droge vlaktes van Sigiriya is de klim van 1200 voetstappen zwaar, maar het uitzicht is het helemaal waard! Opweg naar de top kan men de beroemde Sigiriya-fresco’s bewonderen. De totale ervaring van Sigiriya duurt ongeveer 1,5 tot 3 uur, afhankelijk van het tempo.

U rijdt vervolgens door naar uw volgende verblijf.

Inclusief: Excursie: Beklim de Sigiriya leeuwenrots, privétransfer naar hotel en overnachting op basis van half pension

Dag 15: Katoenindustrie

Overdag brengt u nog een bezoek aan de lokale katoenindustrie in Dunagaha per tuktuk.

Hierna kunt u de middag vrij besteden in het hotel.

Inclusief: Excursie: bezoek de katoenindustrie van Dunagaha per tuktuk en overnachting op basis van half pension

Dag 16-22: Strandafsluiting op de Malediven

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het ene tropische eiland en door te gaan naar het volgende. Aan het eind van de ochtend wordt u opgehaald door uw privéchauffeur die u naar het vliegveld van Colombo brengt. Vanaf hier vliegt u door naar de hoofdstad van de idyllische eilanden van de Malediven. Eenmaal aangekomen in Malé vliegt u per watervliegtuig naar uw resort.

Inclusief: Privétransfer naar het vliegveld, internationale vlucht naar Malé, watervliegtuig transfer naar resort en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 23: Vertrek vanuit de Malediven

Na uw heerlijke ontbijt en ochtend-uitzicht over de Indische Oceaan checkt u met het middaguur uit en reist u per watervliegtuig terug naar het hoofdeiland van de archipel, Malé. Hier vertrekt later die avond uw vlucht naar Amsterdam.

Inclusief: Watervliegtuig naar Malé en intercontinentale vlucht

Dag 24: Aankomst in Nederland

Welkom thuis! Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een fantastische vakantie.

Prijs informatie

Reisduur:
24 dagen

Prijs:
Vanaf €6.875,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Internationale vlucht naar Malé
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)