Ontdek
Argentinië

Vanaf €5.995,- p.p. | 20 dagen

-38.4192641 -63.5989206

20-daagse individuele rondreis Argentinië

Argentinië is een land vol hoogtepunten. Tijdens deze prachtige reis komt u langs de mooiste plekken. U begint in de hoofdstad Buenos Aires, een levendige stad die u per fiets gaat verkennen. Vervolgens vliegt u naar het zuiden, om in Patagonië het indrukwekkende gletsjergebied te bezoeken. Daarna reist u naar de koloniale stad Salta vanwaar u per huurauto een fantastische self drive maakt in het noordwesten van Argentinië. U komt door verschillende landschappen, zoals canyons, zoutvlaktes, wijnvelden en bizarre rotsformaties. Lokale marktjes, adobe huizen en alpaca’s maken het helemaal af. U sluit de reis af bij de machtige watervallen van Iguazu; oogverblindend mooi!

Dag 1: Vliegreis naar Argentinië
Dag 2-4: Buenos Aires – Palo Santo Hotel
Dag 5: Buenos Aires – El Calafate – Hotel La Cantera
Dag 6: Perito Moreno-gletsjer – Hotel La Cantera
Dag 7: El Calafate – Hotel La Cantera
Dag 8-9: El Calafate – Salta – Villa Vicuña Boutique Hotel
Dag 10-11: Salta – Tilcara – Las Marias Boutique Hotel
Dag 12: Salta – Finca Valentina
Dag 13: Salta – Cachi – El Cortijo
Dag 14-15: Cachi – Cafayate – Vinas De Cafayate Wine Resort
Dag 16: Salta – Puerto Iguazu – Yvy Hotel de Selva
Dag 17: Iguazu watervallen – Yvy Hotel de Selva
Dag 18: Foz do Iguacu – Yvy Hotel de Selva
Dag 19: Vertrek vanuit Argentinië
Dag 20: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1 – Vliegreis naar Argentinië

 

Dag 2-4: Buenos Aires

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires! U wordt opgewacht door een transfer welke u naar uw hotel zal brengen. Hier verblijft u de eerste drie nachten van uw reis. Aangezien u een nachtvlucht achter de rug heeft hebben wij een early check-in in het programma opgenomen.

Gedurende uw verblijf maakt u een halve dag tour in groepsverband door Buenos Aires per fiets. U wordt op een afgesproken tijdstip op een centraal punt verwacht om de tour te starten. Met de fiets zult u  een deel van de stad zien. U heeft daarnaast voldoende tijd om op eigen gelegenheid Buenos Aires verder te leren kennen.

Inclusief: Intercontinentale vlucht naar Buenos Aires, privétransfer naar uw hotel, early check-in, citytour per fiets in groepsverband inclusief Engelssprekende gids en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5: Buenos Aires – El Calafate

Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Buenos Aires voor uw vlucht naar Patagonië, El Calafate. Hier wordt u opgewacht en middels een privétransfer naar uw accommodatie gebracht. De komende dagen staan in het teken van het ruige Patagonië en gletsjers. El Calafate is een klein en gezellig dorpje vlakbij het nationaal park ‘Los Glaciares’. U heeft deze dag ter vrije besteding.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar El Calafate, privétransfer naar uw hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Perito Moreno-gletsjer

Er staat een excursie naar de beroemde Perito Moreno gletsjer op het programma! In groepsverband bezoekt u de balkons waarvan u een spectaculair uitzicht heeft op deze krakende ijsmassa. Een fascinerend gezicht! Optioneel kunt u ervoor kiezen voorafgaand aan de reis de excursie uit te breiden met een ijstrekking of navigatie.

Inclusief: Perito Moreno excursie in groepsverband inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 – El Calafate

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Wilt u graag meer gletsjers zien, dan raden wij u een dagcruise over het Lago Argentino meer aan. Hierbij bezoekt u enkele van de bekendste gletsjers uit het gebied zoals Spegazzini gletsjer. Vanaf een afstand kunt u de Upsala gletsjer aanschouwen die in oppervlakte zelfs groter is dan de stad Buenos Aires.

Een andere mogelijkheid is een excursie naar een authentieke Estancia waar ze schapen houden. Hier leert u meer over de lokale Patagonische tradities en gebruiken.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8-9: El Calafate – Salta

Het is tijd om Patagonië achter u te laten en door te vliegen naar het noordwesten van het land. Opnieuw een bijzondere regio met veel natuurpracht. Na aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel in de mooie stad Salta gebracht, één van de oudste en mooiste koloniale steden van het land. Uw tijd in Salta heeft u ter vrije besteding. Wandel door het mooie centrum van “Salta la linda” wat “het mooie Salta” betekent en neem een kijkje in het interessante museum Alta Montaña. Voor een mooi uitzicht over de stad raden wij u aan de kabelbaan te nemen de San Bernardo berg op.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Salta (via Cordoba of Buenos Aires), privétransfer naar uw hotel, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10-11: Salta – Tilcara

Bij het autoverhuurkantoor staat er een huurauto voor u klaar waarmee u naar de inheemse regio Jujuy rijdt. We raden u aan om als route de Camino de Cornisa te nemen (Ruta 9). De streek van Tilcara is vooral bekend om de gekleurde bergen en de inheemse bevolking. Het is om deze reden dat de Quebrada de Humahuaca (de canyon waarin Tilcara ligt) op de werelderfgoedlijst staat. Vanuit Tilcara loopt u gemakkelijk naar de ruïnes van Pucará, of rij langs verschillende dorpjes in de Quebrada de Humahuaca om de sfeer van de regio te proeven. Een bezoekje aan Purmamarca met de beroemde zeven kleurenberg kan uiteraard niet worden overgeslagen!

Inclusief: Huurauto Nissan Frontier of soortgelijk model inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12: Salta

U keert terug naar Salta. Ditmaal verblijft u in een landelijke Finca nabij de stad. Het centrum van Salta ligt op zo’n 30 minuten rijden.

U kunt ervoor kiezen om via de oogverblindende Salinas Grandes te rijden. Dit is een lange vermoeiende rit, maar absoluut alle moeite waard. U rijdt tot aan de zoutvlakten naar de grens met Chili. Voordat u richting San Antonio de Los Cobres rijdt moet u eerst zeker nog even doorrijden tot aan de zoutvlakte zelf om uit de auto te stappen en de zoute ondergrond met eigen voeten te betreden.

Na de tot nu toe verharde weg rijdt u tot aan San Antonio de los Cobres over een ‘gravelroad’ maar door een fascinerend landschap. Bovendien maakt u de gehele route kans om groepen lama’s, alpaca’s en vicuña’s tegen te komen. Na San Antonio de los Cobres wisselen asfalt en gravel elkaar af tot aan Salta. Het is, zeker als u nog nooit eerder op een grote zoutvlakte geweest bent, een onvergetelijke dag.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 13: Salta – Cachi

Uw volgende stop tijdens deze mooie self-drive is het witte bergdorpje Cachi. De route van Salta naar Cachi neemt u mee door het nationale park Los Cardones. Uw reis start op de Ruta 68 door de Lerma Vallei tot aan het dorpje Carril. Vanuit Maray betreedt u naar verloop van tijd de Bisschops Cliff. Een kronkelweg de bergen in vanwaar het mogelijk is een prachtige panoramische view over de betoverende vallei en kleine huisjes met maïs en fruitbomen te hebben. Bij Piedra del Molino (molensteen) bereikt u uw hoogste punt op 3.384 meter boven zeeniveau.

Nadat u het hoogste punt van de route bereikt hebt vervolgt u uw reis naar het Los Cardones nationaal park, een voormalige Inca trail. De voornaamste vegetatie zijn de Cardon cactussen. Er zijn meer dan 100 vogelsoorten te spotten waarvan de condor het meest tot de verbeelding spreekt. Net voordat u Cachi bereikt, heeft u een prachtige panoramisch uitzicht over Nevado de Cachi en Payogasta.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14-15: Cachi – Cafayate

Wat is een reis door Argentinië zonder een bezoek aan één van de wijnregio’s? Vandaag rijdt u door naar Cafayate. Asfalt is op deze dag uiterst zeldzaam.

U volgt de beroemde ‘ruta 40’ zuidwaarts. Bij het pittoreske dorpje Molinos (ongeveer 2 uur rijden) kunt u een boerderij met Vicuña’s (de kleinste en, vanwege de fijne wol, meest geliefde kameelachtige van het Andes gebergte) bezoeken. Vanuit Molinos kunt u eventueel via een stoffige zijroute, waarbij u zelfs enkele riviertjes passeert, naar Estancia Colomé gaan voor een kort bezoek (ongeveer 18 kilometer extra). Deze stijlvolle afgelegen boerderij beschikt over de hoogst gelegen wijngaarden ter wereld. Ook huisvest de ‘estancia’ een kunstmuseum (werkelijk ‘in the middle of nowhere’). Let wel op dat deze in het natte seizoen minder goed tot slecht bereikbaar is.

Na Molinos komt u al snel in de Quebrada de las Flechas (de vallei der speerpunten) terecht, hier wordt u verwelkomt door een schitterend landschap van bijzondere rotsformaties en kleuren. Het is nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Cafayate.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16: Salta – Puerto Iguazu

Deze laatste rit van de selfdrive door het noordwesten voert over een geasfalteerde weg en neemt in totaal ongeveer 4 uur in beslag. Het eerste deel van uw reis passeert u de ‘Quebrada de Cafayate’. Deze canyon biedt een schitterend schouwspel, een absoluut bewijsstuk dat moeder natuur ’s werelds grootste kunstenaar is. Met de auto komt u bij de mooiste uitzichtpunten.

U levert de huurauto in op de luchthaven van Salta. Vervolgens vliegt u naar uw laatste bestemming tijdens deze reis, de Iguazu watervallen.

Inclusief: Binnenlandse vlucht naar Iguazu, privétransfer naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

Dag 17: Iguazu watervallen

Een grote massa water staat u vandaag te wachten. U wordt bij uw hotel opgehaald voor een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het Iguazu Nationaal Park. Hier heeft u uitgebreid de tijd om kennis te maken met Zuid-Amerika’s grootste waterspektakel. Ook maakt u een boottocht in een zodiac tot aan de voet van de watervallen. Een verfrissende activiteit waarbij u het niet droog gaat houden!

Inclusief: Groepsexcursie Argentijnse zijde watervallen inclusief Engelssprekende gids en boottocht, overnachting inclusief ontbijt

Dag 18: Foz do Iguacu

Op de laatste volle dag van uw prachtige reis door Argentinië bezoekt u nog even Brazilië! Er staat namelijk een excursie naar de Braziliaanse zijde van het park op het programma. Vanaf de Braziliaanse zijde heeft u weer een heel ander totaalplaatje dan van de dag ervoor.

U kunt deze excursie eventueel uitbreiden met een bezoek aan de belangrijkste stuwdam van de regio, Itaipu. Mocht u het wat hoger op willen zoeken, dan behoort een helikoptervlucht ook tot de mogelijkheden.

Inclusief: Groepsexcursie halve dag Braziliaanse zijde watervallen inclusief Engelssprekende gids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 19: Vertrek vanuit Argentinië

U wordt voor de laatste keer deze reis naar de luchthaven gereden. Na een bijzondere reis vol indrukwekkende gebieden keert u met een hoop nieuwe herinneringen terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse- en intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 20: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
20 dagen

Prijs:
Vanaf €5.995,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • 17 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Huurauto, Nissan Frontier of soortgelijk model, inclusief verzekering en afkoop eigen risico
 • Alle genoemde, benodigde transfers
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder de Perito Moreno gletsjer en Iguazu watervallen
 • Entreegelden nationale parken voor geplande excursies

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertypes
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)