Ontdek
Guatemala

Vanaf €3.195,- p.p. | 15 dagen

15.7778664 -90.2299096

15-daagse individuele reis Guatemala

Guatemala is een land vol magie. Pure natuur wordt hier gecombineerd met een rijke cultuur. U begint deze reis in de mooie koloniale stad Antigua, waar u een stadswandeling maakt en meer leert over de koffiecultuur van het land. Vervolgens staat er een bezoek aan het prachtige Atitlan-meer op het programma. Dit meer wordt omringd door vulkanen en aan de oevers zijn er verschillende dorpjes die ieder een eigen handnijverheid hebben. U brengt per boot bezoek aan deze dorpjes, om zodoende kennis te maken met de kleurrijke cultuur van Guatemala. Vervolgens reist u door naar Quetzaltenango, ook wel bekend als Xela, gelegen in het westen van het land. Hier bevindt u zich in authentiek Guatemala; vele toeristen slaan dit gedeelte van het land over. U sluit de reis af in het noorden van het land, in de Peten-regio, bekend om de stad Flores en de vele Maya-ruïnes. U bezoekt hier de beroemde Tikal Maya-stad en maakt een prachtige zonsondergang mee bij Yaxha Maya-stad. Hoor de brulapen en geniet van de pure natuur van de jungle.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Guatemala – Hotel El Meson de Maria
Dag 2: Antigua cultureel – Hotel El Meson de Maria
Dag 3: Antigua koffietour – Hotel El Meson de Maria
Dag 4: Reis naar het Atitlan-meer – Posada de Don Rodrigo Panajachel
Dag 5: Boottocht Atitlan-meer – Posada de Don Rodrigo Panajachel
Dag 6: Atitlan-meer – Posada de Don Rodrigo Panajachel
Dag 7: Reis naar Quetzaltenango – Hotel Pension Bonifaz
Dag 8: Quetzaltenango cultureel – Hotel Pension Bonifaz
Dag 9: Reis naar Antigua – Hotel El Meson de Maria
Dag 10: Reis naar Flores – Camino Real Tikal Hotel
Dag 11: Excursie Tikal-ruïne – Camino Real Tikal Hotel
Dag 12: Zonsondergang excursie Yaxha-ruïne – Camino Real Tikal Hotel
Dag 13: Peten Itza-meer – Camino Real Tikal Hotel
Dag 14: Vertrek vanuit Guatemala
Dag 15: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Guatemala

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in Guatemala City, de hoofdstad van het rijk van Maya’s, Guatemala. Na aankomst wordt u opgewacht en met een privé-transfer naar uw hotel gebracht in het verderop gelegen stadje Antigua gebracht. Hier verblijft u de eerste paar nachten van uw reis.

Inclusief: Intercontinentale vlucht naar Guatemala City, privé-transfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Antigua Cultureel

Middels een stadswandeling maakt u vandaag kennis met het sfeervolle, charmante plaatsje Antigua. Naast dat Antigua een gezellig dorpje is om te verblijven en mooi uitgangspunt is voor het verkennen van de regio, is het ook geliefd onder de mensen die graag in Midden-Amerika Spaans willen leren. Er zijn dan ook verschillende talenscholen die mensen uit heel de wereld en van alle leeftijden naar Antigua toetrekken.

In de avond staat er in het centrum van Antigua een folkloreshow op het programma.

Inclusief: Stadswandeling Antigua inclusief Engelssprekende gids, folkloreshow en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Antigua koffietour

U maakt een koffietour net buiten Antigua. Veel landen in Midden-Amerika staan bekend vanwege hun koffieproductie. Gedurende de tour komt u meer te weten over het productieproces van koffieplant tot eindproduct. Omdat Guatemala relatief dicht bij de evenaar ligt zijn de bonen kwalitatief erg goed. Daarnaast worden de planten op hoogte geplant en groeien op in de schaduw. Dit komt de kwaliteit van de koffiebessen ten goede. De planten groeien hier op een zeer vruchtbare, vulkanische bodem wat resulteert in grote bonen met voortreffelijke smaken.

Inclusief: Koffietour inclusief Engelssprekende gids

Dag 4: Reis naar het Atitlan-meer

Met een privé-transfer reist u verder naar het magische Atitlan-meer. Onderweg maakt u een stop op de kleurrijke markt van Chichicastenango. Dit is een grote inheemse markt die in Midden-Amerika zijn gelijken niet kent. De markt is er alleen op donderdag en zondag, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van uw reis.

Nadat u wat over de markt heeft kunnen wandelen reist u verder naar het plaatsje Panajachel wat aan het meer van Atitlan ligt. Het hotel waar u verblijft wordt gerund door een Guatemalteekse familie.

Inclusief: Privé transfer naar het Atitlan-meer, bezoek aan de Chichicastenango-markt en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Boottocht Atitlan-meer

U maakt vandaag een groepsexcursie het Atitlan-meer op. Met een bootje vaart u over het meer naar verschillende authentieke Maya-dorpjes waar u kunt rondwandelen. Ieder dorpje heeft haar eigen handnijverheid, zoals keramiek, weven, koffie of muurschilderingen. Een prachtige dag op het water terwijl u kennismaakt met de Guatemalteekse-cultuur. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Inclusief: Boottocht Atitlan-meer inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Atitlan-meer

De ochtend heeft u ter vrije besteding om in de omgeving te gaan wandelen of lekker te genieten aan het Atitlan-meer. Wilt u het avontuur opzoeken, dan is het mogelijk om te gaan paragliden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

In de middag wordt u opgehaald voor een kookworkshop Guatemalteeks koken. Leer de smaken van het land zelf bereiden in deze leuke, interactieve excursie.

Inclusief: Kookworkshop inclusief Engelssprekende begeleiding en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Reis naar Quetzaltenango

Een privé-transfer brengt u vandaag naar de stad Quetzeltenango, ook wel Xela genoemd. Dit is een gezellige studentenstad omringd door vulkanen. Ondanks dat het de 2e stad van het land is, wordt het veel minder bezocht door het toerisme dan bijvoorbeeld Antigua. Indrukwekkend is de actieve Santiaguito-vulkaan die een witte rookpluim uitblaast.

Inclusief: Privé-transfer naar Quetzaltenango en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8 – Quetzaltenango cultureel

Vandaag bezoekt u de dierenmarkt in San Francisco el Alto. Daarnaast bezoekt u ook een aantal authentieke dorpjes rondom Quetzaltenango. Dit is een prachtige, authentieke regio, waar u het echte inheemse Guatemala goed leert kennen.

Inclusief: Excursie naar de dierenmarkt San Francisco el Alto, Zunil, Almolonga inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Reis naar Antigua

In de ochtend bezoekt u Fuentes Georginas (de watervallen van Georginas) om daarna met een transfer terug naar Antigua gebracht te worden. Hier verblijft u één nachtje alvorens u doorreist naar Flores, gelegen in het noorden van Guatemala.

Inclusief: Excursie Fuentes Georginas en transfer naar Antigua en overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Reis naar Flores

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Guatemala City. Vervolgens vliegt u naar Flores. Deze regio staat met name bekend vanwege het prachtige ruïnecomplex Tikal die mooi verscholen in de jungle ligt. De regio van Petén, waar u zich nu bevindt, is dan ook een groenrijke, jungleachtige omgeving. Vanuit het gezellige Flores gaat u verschillende activiteiten ondernemen en kunt u ook nog even heerlijk tot rust komen.

Inclusief: Privé-transfer naar luchthaven, binnenlandse vlucht naar Flores, privé-transfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Excursie Tikal-Ruïne

U kunt deze regio niet verlaten zonder een bezoek aan de ruïnes van Tikal. De heilige Maya-stad is na Calakmul in Mexico de grootste stad van de Maya-beschaving. Hoor de geluiden van de brulapen, terwijl u op uw gemak langs de tempels dwaalt.

Inclusief: Excursie naar Tikal inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Zonsondergang excursie Yaxha-Ruïne

Er staat een zonsondergang excursie naar de Yaxha ruïnes op het programma. Dit is de derde grootste archeologische site van Guatemala en wordt nog niet veel door toeristen bezocht. Het is magisch om hier naar de geluiden van de jungle te luisteren, terwijl u op de hoogste tempel zit en de ondergaande zon bewondert.

Inclusief: Zonsondergangexcursie naar Yaxha inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Guatemala

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Flores. Vervolgens vliegt u terug naar Guatemala City. Na een prachtige reis neemt u later die dag het vliegtuig terug naar Amsterdam waar u de volgende dag weer aankomt.

Inclusief: Transfer naar luchthaven, binnenlandse vlucht naar Guatemala City en intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 15: Aankomst
Dag 13: Peten Itza-meer

U heeft een vrije dag vandaag. in deze mooie omgeving zijn er verschillende mogelijkheden om iets te ondernemen. Zo kunt u ervoor kiezen om een dagexcursie naar de Ceibal-ruïnes bij te boeken. Ceibal is erg mooi gelegen en minder bekend dan de archeologische plaats Tikal. Een boottocht over het peten Itza-meer, of een uitstapje maken naar het Ixpanpajul-natuurpark zijn ook opties.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om een dagje rustig aan te doen en lekker te ontspannen bij het hotel.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Prijs informatie

Reisduur:
15 dagen

Prijs:
Vanaf €3.195,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • 13 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder een kookworkshop in Panajachel, een koffietour in de regio Antigua, privé excursie Tikal en de dierenmarkt vanuit Quetzeltenango
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • Meet & Greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)