Ontdek
Israël

Vanaf €5.425,- p.p. | 8 dagen

31.4117257, 35.0818155

8-daagse privéreis met gids door Israël

Tijdens deze luxe reis in Israël bezoekt u eerst de heilige stad Jeruzalem waar u de Stad van Daviden de Oude Stad verkent, een UNESCO-werelderfgoed. Daarna duikt u verder Jerusalem in met een ontroerend bezoek aan het Holocaust History Museum, een gastronomische tour over de Mahane Yehuda-markt en een bezoek aan het Israël Museum. Vervolgens reist u naar Mitzpe Ramon terwijl u onderweg een bezoek brengt aan de unieke plek Masada, het magnifieke Ein Gedi Nationaal Park en de onvergetelijke Dode Zee. U verblijft hier bij het exclusieve Beresheet Hotel, gelegen aan de rand van de Ramon-krater te midden van de Negev-woestijn. Na een magische nacht sterrenkijken met een lokale astronoom verkent u de Ramon-krater en de nationale parken van Ein Avdat en Avdat. U reist naar Tel Aviv met onderweg stops makend bij Kibbutz Sde Boker, het ANZAC-museum en het Beit Guvrin Nationaal Park. In Tel Aviv komen kunst, design en verleden samen. Hier gaat u met de gids op verkenning door de historische wijk Jaffa, bezoekt u Rothschild Boulevard en kunt u zich verwonderen over de vele kleuren en smaken van de Karmelmarkt.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Israël – Mamilla Hotel
Dag 2: De oude stad van Jeruzalem – Mamilla Hotel
Dag 3: Yad Vashem – Mahane Yehuda-markt – Israël Museum – Mamilla Hotel
Dag 4: Masada National Park – Ein Gedi National Park – Dode Zee – Mitzpe Ramon – Beresheet Hotel
Dag 5: Ramon-krater – Ein Avdat – Avdat – Beresheet Hotel
Dag 6: Kibbutz – ANZAC museum – Beit Guvrin NP – Tel Aviv – Tal By The Beach Hotel Tel Aviv
Dag 7: Het oude Jaffa en moderne Tel Aviv – Tal By The Beach Hotel Tel Aviv
Dag 8: Vertrek vanuit Israël

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Israël

Per internationale vlucht komt u aan in Ben Gurion International Airport in Israël. Bij aankomst wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en per privétransfer naar uw hotel in Jerusalem gebracht. U verblijft de komende nachten in Mamilla Hotel, een oase van nostalgisch koloniaal design en gastvrijheid.

Inclusief: Internationale vlucht Amsterdam – Tel Aviv, meet & greet bij aankomst, privétransfer naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: De oude stad van Jeruzalem

Begin de dag met een overzicht van Jeruzalem vanaf de Olijfberg. Uw gids  geeft u hier een overzicht van één van de heiligste steden op aarde en geeft uitleg over de geschiedenis, demografie en geopolitieke kwesties waarmee de stad wordt geconfronteerd.

Hierna bezoekt u de Stad van David; het hart van het oude Jeruzalem (de Stad van David ligt buiten de huidige Oude Stad). Dit is de stad van koningen en profeten en waar 3.000 jaar geleden de Bijbel boeken werden geschreven. Samen met uw gids reist u door ondergrondse tunnel en verborgen bronnen van de oude stad, waar koningen werden gekroond en bewoners vluchtten voor veroveraars. U wandelt in verlichte duisternis door het water van de Tunnel van Hezekiah, waar sinds de tijd van de profeten water heeft gestroomd.

Tenslotte ontdekt u het oude centrum van Jeruzalem. Een volledige rondleiding door de Oude Stad zal u kennis laten maken met deze plek van intense heiligheid voor joden, christenen  en moslims. De gids gaat dieper in op de geschiedenis en wat Jeruzalem betekent voor de drie monotheïstische religies. Hoogtepunten die u bezoekt u zijn o.a. de Kerk van het Heilig Graf, de Kotel (Westelijke Muur van de Tweede Tempel), en u bezoekt of bekijkt de Rotskoepel.

Inclusief: Privé-begeleide dagtour Oude Stad Jeruzalem met Engelssprekende gids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Yad Vahsem – Mahane Yehuda-Markt – Israël museum

Yad Vashem brengt een gewichtige maar betekenisvolle noot aan de tour van vandaag. Yad Vashem is Israëls officiële monument voor de Holocaust, gelegen op de westelijke helling van de Herzl-berg op de ‘Berg van Herinnering’ in Jeruzalem. Het museum heeft terecht internationale erkenning gekregen voor zijn diepgaande en krachtige weergave van uiterst uitdagend materiaal. Het complex omvat het Holocaust History Museum, het Children’s Memorial en de Hall of Remembrance, het Museum of Holocaust Art, sculpturen, buiten herdenkingsplaatsen zoals de Vallei van de Gemeenschappen, een synagoge, een onderzoeksinstituut met archieven, een bibliotheek, een uitgeverij en een educatief centrum genaamd The International School for Holocaust Studies.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de Mahane Yehuda-markt die omringd wordt door een overvloed aan bezienswaardigheden, geuren en smaken en de kleurrijke drukte van het leven in Jeruzalem. Uw deskundige culinaire gids zal u weinig bekende, verborgen juweeltjes laten zien en zal ook laten zien hoe Mahane Yehuda dient als een symbool van de immigrantencultuur van Israël. U zult voedsel uit alle delen van de wereld zien en begrijpen hoe culinaire trends elkaar hebben gemengd en beïnvloed, net zoals immigranten uit de vier hoeken van de wereld hun eigen tradities hebben behouden en toch zijn geïntegreerd om een verenigde Israëlische cultuur te creëren. De experience duurt ongeveer twee uur en omvat een overvloed aan proeverijen.

Tenslotte bezoekt u het Israël Museum; zeker één van de schatten van Jeruzalem. Na een miljoenenrenovatie heeft het museum internationale erkenning gekregen en is het uitgeroepen tot één van de toen meest indrukwekkende musea ter wereld. Het Israël Museum is de thuisbasis van de Dode Zeerollen (het Heiligdom van het Boek), de oudst bekende kopie van de Bijbel. U leert over het opmerkelijke verhaal van deze manuscripten, de sekte die ze hoogstwaarschijnlijk schreef en hoe ze werden ontdekt. U bezoekt ook het beroemde model van de Tweede Tempel (ook wel Tempel van Herodes genoemd).

Inclusief: Bezoek aan Yad Vashem, Mahane Yehuda-markt & Israël Museum met Engelssprekende privégids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Masada National Park – Ein Gedi National Park – Dode Zee – Mitzpe Ramon

Vandaag reist u naar Tel Aviv terwijl de gids u onderweg meeneemt voor een bezoek aan één van de meest unieke plaatsten ter wereld. Masada is één van de meest bezochte plekken van Israel. In de woestijn van Jedeau vlakbij de Dode Zee rijst een indrukwekkende rots op. De hellingen zijn stijl en de top is vlak. Op de rots liggen resten van de paleizen van Herodes met daaromheen Romeinse vestingwerken. Herbeleef de strijd tegen het machtige Romeinse leger en verwonder uzelf over hun heldhaftige einde door de uitleg die de gids u geeft. Masada is een totaal unieke locatie, die zijn UNESCO-werelderfgoed status verdient.

Koel daarna af van de woestijnhitte in Ein Gedi, deze glorieuze, groene oase in het midden van de Woestijn van Judea, belangrijk als Davids schuilplaats voor koning Saul. Natuurlijk bronwater stroomt over een reeks richels in de woestijnrots, waardoor watervallen en zoetwaterzwembaden ontstaan, perfect om doorheen te wandelen en te zwemmen. De bronnen geven leven aan palmbomen, bulrushes en tropisch en mediterraan plantenleven, die de zoetste geuren vrijlaten. Ga op zoek naar de hyraxen, steenbokken en vele inheemse vogelsoorten tijdens de wandeling over het Nahale Davide-pad.

Na deze wandeling is het tijd voor een duik in de Dode Zee! Het water glinstert als nergens anders op aarde. Vol met goed-voor-u mineralen en omgeven door lucht die van nature rijk is aan zuurstof, zou de Dode Zee u nieuwe energie moeten laten voelen. Het beste van alles; hier zult u echt blijven drijven! Voor uw comfort en gemak hebben we het gebruik van één van de hotels aan de Dode Zee samen met een lunchbuffet in het hotel opgenomen.

Hierna wordt u naar het Beresheet hotel in Mitzpe Ramon gebracht (circa 2 uur rijden). Dit luxueuze hotel ligt op de rand van de Ramon Krater, in het midden van de Negev-woestijn. ’s Avonds brengt u een bezoek aan een lokale astronoom die met u de sterrenhemel zal verkennen, op voorwaarde dat er geen bewolking is. Een magische ervaring!

Inclusief: Privétransfer naar Mitzpe Ramon met onderweg bezoek aan Masada, Ein Gedi en de Dode Zee met Engelssprekende gids, lunch-buffet & gebruik van hotelfaciliteiten aan de Dode Zee, sterrenkijken met een lokale astronoom, overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Ramon-Krater – Ein Avdat – Avdat

U bezoekt vandaag eerst het bezoekerscentrum van de Ramon-krater, waarna een lokale gids u ophaalt voor een avontuurlijke jeep-tour door de krater zelf. Vervolgens rijdt u met uw eigen gids door tot aan de nationale parken van Ein Avdat en Avdat. Waar Ein Avdat een natuurpark is met water in de woestijn, ideaal voor een avontuurlijke wandeling, bestaat Avdat uit de ruïnes van een oude Nabateaanse-stad; dezelfde bijzondere maatschappij die de stad Petra in Jordanië bouwde.

Inclusief:
Privé-excursie Ramon-krater per jeep met lokale gids, privé-excursie Ein Avdat & Avdat met Engelssprekende gids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Kibbutz – Anzac Museum – Beit Guvrin NP – Tel Aviv

Geniet van uw laatste ochtend in dit luxe hotel, waarna u met uw gids terug naar Tel Aviv reist. U maakt onderweg een stop in de Kibbutz van Sde Boker en brengt hier een bezoek aan het graf van David Ben Gurion, de eerste premier van de Staat Israël. Vervolgens reist u door naar Beersheba voor een bezoek aan het ANZAC Museum, opgericht ter ere van de Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten die hier meer dan 100 jaar geleden vochten tegen het Ottomaanse Rijk. Als laatste bezoek voor u terugkeert naar het drukke stadsleven, bezoekt u Beit Guvrin National Park en haar prachtige Bell-grotten. Hierna wordt u afgezet bij uw hotel in Tel Aviv voor de overnachting.

Inclusief: Privétransfer naar Tel Aviv met onderweg bezoek aan Kibbutz Sde Boker, ANZAC museum & Beit Guvrin NP met Engelssprekende gids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Het oude Jaffa en moderne Tel Aviv

Na het ontbijt ontmoet u uw gids, waarna u samen het oude Jaffa en moderne Tel Aviv gaat ontdekken. De contrasten zijn groot. In Jaffa verkent u één van de oudste havens ter wereld, vol met geschiedenis uit Bijbelse, Egyptische, Romeinse, Ottomaanse tijdperken en meer. U ervaat Neve Tzedek, de mooiste en oudste wijk van Tel Aviv waar uw gids uitgebreid verteld over het ontstaan van de stad.

De lokale smaken gaat u proeven op de kleurrijke en bruisende Karmelmarkt! Op zoek naar Israëlisch streetfood zoals boreka’s, hummus, rugalach-gebakjes en meer (afhankelijk van wat er vers is op de dag). De zeer grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen weerspiegelt het feit dat Israël een immigrantenmaatschappij is met burgers die vanuit de vier hoeken van de aarde aankondigen, zoals uw gids zal uitleggen.

U vervolgt de dag naar het meer centraal gelegen Tel Aviv. Hier bezoekt u Rothschild Boulevard en Independence Hall waar David Ben Gurion de onafhankelijkheid van de moderne staat Israël uitriep. De verschillende architectuur stijlen zijn duidelijk zichtbaar. De Bauhaus-gebouwen zijn internationaal belangrijk en de UNESCO-werelderfgoedstatus van Tel Aviv is dankzij hen te danken.

Inclusief: Privé-begeleide dagtour Tel Aviv met Engelssprekende gids, proeverijen in de Karmelmarkt (Tel Aviv), overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Vertrek vanuit Israël

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv gebracht waar u op de terugvlucht naar Amsterdam stapt.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, internationale vlucht Tel Aviv – Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
8 dagen

Prijs:
Vanaf €5.425,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘programma’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘programma’, waaronder sterrenkijken met een astronoom
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €10,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)