Ontdek
Kenia

Prijs op aanvraag | 14 dagen

-30.559482, 22.937506

14-daagse rondreis Kenia safari hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Kenia zult u de klassieke Afrikaanse safari ervaren! U bezoekt verschillende nationale parken, verspreid over dit indrukwekkende land. Samen met een kundige privégids zult u Kenia gaan ontdekken. Zo kunt u op zoek gaan naar de klassieke Big Five in het Masai Mara National Reserve, varen op een meer vol nijlpaarden en prachtige vogels én tevens zult u wilde dieren vanaf de fiets kunnen spotten in Hell’s Gate National Park. U sluit de reis af aan de tropische Keniaanse kust. Hier kunt u volop genieten van zon, zee en strand bij Diani Beach, terwijl u weg droomt bij alle schitterende safarimomenten die u heeft meegemaakt tijdens de reis. Mede door de goede bereikbaarheid van het land (er gaat dagelijks een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Nairobi) en alles wat Kenia te bieden heeft, is dit één van de beste safaribestemmingen in Afrika!

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Kenia – Wildebeest Eco Camp
Dag 2: Op safari in Lake Nakuru National Park – Flamingo Hill Tented Camp
Dag 3-4: Spot de Big Five in de Masai Mara – Enkorok Mara Camp
Dag 5-6: Nijlpaarden bij Lake Naivasha – Camp Carnelley’s
Dag 7-8: Safari hoogtepunten in Amboseli – Amboseli Sopa Lodge
Dag 9: Reis naar Ziwani – Voyager Ziwani Tented Camp
Dag 10-13: Strandafsluiting bij Diani Beach – Diani Blue
Dag 14: Vertrek vanuit Kenia

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Kenia

U gaat aan boord van de intercontinentale vlucht, die u naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi zal vliegen. Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door uw gids. Na het warme ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht. Hier zult u de eerste nacht op Afrikaanse bodem door gaan brengen!

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Nairobi (Economy Class), Meet and Greet na aankomst, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Op safari in Lake Nakuru National Park

Vandaag gaat uw safari echt van start! Na het ontbijt reist u naar Lake Nakuru National Park. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen voor het maken van foto’s van de adembenemende Rift Valley. Wanneer u aankomt in het park, zult u wellicht al wat dieren kunnen spotten, terwijl u naar uw accommodatie rijdt. Na de lunch is het tijd om op game drive te gaan, opzoek naar de zeldzame boom klimmende leeuwen, de prachtige vogels en de prachtige uitzichten. Aan het eind van de middag is het tijd om terug te keren naar het kamp voor het diner.

Inclusief: Privétransfer naar Lake Nakuru, middag game drive Lake Nakuru National Park en overnachting op basis van vol pension

Dag 3-4: Spot de Big Five in de Masai Mara

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het bekende Masai Mara National Reserve. De eerstvolgende stop is in Narok (ten zuidwesten van Nairobi); de grootste handelsplaats in de regio en tevens de laatste grote plek voordat u het wereldberoemde Masai Mara eco-systeem binnen gaat. Houdt uw ogen goed open, want onderweg kan het dieren spotten al beginnen! U arriveert voor de lunch bij Enkorok Mara Camp, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. In de middag zal  de eerste game drive in de Masai Mara plaatsvinden. Bij ondergaande zon keert u terug naar het kamp voor het diner.

De volgende dag brengt u volledig door in het reservaat! Ga opzoek naar de ‘Big Five’ en geniet van de prachtige ‘Lion King landschappen’. In de middag zoekt u samen een prachtige plek onder een boom om daar te picknicken. Aan het eind van de middag, na vele dieren gezien te hebben, keert u terug naar het kamp om daar te dineren.

Inclusief: Privétransfer naar Masai Mara National Reserve, game drives in de Masai Mara en overnachtingen op basis van vol pension

Dag 5-6: Nijlpaarden bij Lake Naivasha

Na het ontbijt staat er nog een prachtige laatste game drive op het programma en dan rijdt u via een mooie route naar Lake Naivasha; het grootste zoetwater meer van Kenia. U zult hier bij aankomst kunnen genieten van een late lunch bij uw accommodatie. Vervolgens zult u een mooie boottocht maken op het meer tussen de nijlpaarden en prachtige vogels. Een bijzondere tocht! U verblijft bij Camp Carnelleys in een lake front banda; deze eco-vriendelijke banda’s zijn basic, maar comfortabel. In de avond kunt u een kampvuurtje stoken voor de hut en luisteren naar de nijlpaardgeluiden.

De volgende dag zult u een bezoek brengen aan Hell’s Gate National Park. Samen met de gids rijden jullie naar het park vanwaar jullie de tocht verder kunnen zetten per fiets. Fiets tussen de wilde dieren en geniet van deze unieke ervaring. Sluit af met een wandeling door de prachtige kloof die in het park ligt. Optioneel zou u in de middag een mooie wandeling kunnen maken tussen de wilde dieren op Crescent Island. Hier is een groot deel van de bekende film ‘Out of Africa’ opgenomen.

Inclusief: Privétransfer naar Lake Naivasha, boottocht op het meer, fietstocht door Hell’s Gate National Park en overnachtingen op basis van vol pension

Dag 7-8: Safari hoogtepunten in Amboseli

U verlaat het gebied van de Rift Valley en reist naar het bijzondere Amboseli National Park. Geniet onderweg van het typische Afrikaanse savanne landschap met vele lokale boerderijtjes en kleurrijke Maasai herders met hun vee. Wanneer u arriveert bij uw accommodatie zal er een fijne lunch geserveerd worden. De rest van de middag kunt u genieten van de faciliteiten van de lodge, zodat u fijn kunt bijkomen van de lange autorit.

De volgende dag heeft u de volledige dag de tijd om Amboseli National Park te gaan verkennen. Het park staat voornamelijk bekend om de grote kuddes olifanten te zien. Uiteraard kunt u hier tevens onder meer leeuwen, luipaarden, giraffen, buffels en nog vele andere diersoorten spotten! Het Amboseli National Park is een van de meest populaire parken in Kenia en op een heldere dag biedt dit park een prachtig uitzicht op de hoogste bergtop van Afrika, de Mount Kilimanjaro.

Inclusief: Privétransfer naar Amboseli, game drives in Amboseli National Park en overnachtingen op basis van vol pension

Dag 9: Reis naar Ziwani

Na het ontbijt zult u kunnen genieten van uw laatste game drive in Amboseli, terwijl u richting uw volgende bestemming rijdt. Geniet onderweg van de prachtige uitzichten! Na het verlaten van het park rijdt u naar privéreservaat nabij de grens van Tsavo West National Park. Het voordeel van dit privé reservaat is dat er zowel walking safari’s als night game drives mogelijk zijn, wat in de nationale parken niet mogelijk is. ’s Avonds wordt u getrakteerd op een fijne maaltijd en kunt u genieten van de oogverblindende sterrenhemel.

Inclusief: Privétransfer naar Ziwani en overnachting op basis van vol pension

Dag 10-13: Strandafsluiting bij Diani Beach

U rijdt vandaag naar de tropische Keniaanse kust. U verblijft de komende dagen in Diani Beach bij Diani Blue Boutique Hotel. Dit is een prachtig klein en intiem hotel direct gelegen aan het strand en op loopafstand van het centrum, waar voldoende leuke en heerlijke eetgelegenheden te vinden zijn.

Geniet de komende dagen volop van de prachtige Indische Oceaan, heerlijke verse visgerechten en watersport activiteiten. Stap in een tuktuk en ontdek leuke plekjes! U kunt er in de avond voor kiezen om te dineren bij het dichtbij gelegen Ali Barbours Cave restaurant en genieten van de prachtige sterrenhemel.

Inclusief: Privétransfer naar Diani Beach en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Kenia

De laatste dag van uw prachtige reis is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om de spullen te verzamelen en te vertrekken naar Mombasa, waar uw vlucht naar Nairobi zal vetrekken. Vanuit Nairobi vliegt u door naar naar Nederland.

Aangekomen in Mombasa is het tijd om afscheid te nemen van Kenia. In Kenia zegt men kwa heri (tot ziens) en karibuni tena (wees welkom) (in Kiswahili).

Uw mooie vakantie zit erop! Een onvergetelijke reis met blijvende dierbare herinneringen die u thuis samen met vrienden en familie kunt delen!

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven van Mombasa, binnenlandse vlucht naar Nairobi (Economy Class) en intercontinentale vlucht Nairobi – Amsterdam (Economy Class)

Prijs informatie

Reisduur:
14 dagen

Prijs op aanvraag

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vlucht
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges, tented camps en hotels
 • Privésafari van dag 1 tot dag 10 in een Toyota Landcruiser 4×4 onder begeleiding van ervaren Engelstalige chauffeur/gids
 • Drinkwater in de auto tijdens de safaridagen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)