Ontdek
Colombia

Vanaf €4.425,- p.p. | 20 dagen

4.1156735 -72.9301367

20-daagse privérondreis Colombia

Koloniale architectuur, kleine straatjes, gekleurde huizen en authentieke pleinen.  Begin de reis in Bogotá, de bruisende hoofdstad van het land. Daarna reist u via de bijzondere Zipaquira-kathedraal door naar het schilderachtige dorpje Villa de Leyva en het prachtige koloniale Barichara. In het beroemde Colombiaanse koffie-gebied duikt u de natuur in, waarna het authentieke dorp Salamina op het programma staat. Hier wandelt u door de wonderschone Samaria-vallei en bezoekt u het kleurrijke San Felix. Via de dynamische stad Medellín reist u noordwaarts, naar het adembenemende koloniale centrum van Cartagena, volgens velen de mooiste koloniale stad van Latijns-Amerika. Ervaar daarna het echte Colombiaanse leven in Mompox, nog onaangetast door toerisme. Vanuit Cartagena reist u terug naar Nederland, vol met fantastische nieuwe reiservaringen!

Dag 1-2: Vliegreis naar Colombia – Abadia Colonial
Dag 3-4: Zipaquira en Villa de Leyva – Casa Terra
Dag 5-6: Colombia koloniaal – Casa Barichara Boutique
Dag 7-8: Colombiaanse koffie-regio – Hacienda Venecia
Dag 9-10: Colombia authentiek – La Casa de Lola Garcia Hotel Boutique
Dag 11-12: Medellín stadstour – La Campana Boutique Hotel
Dag 13-14: Cartagena stadstour – Hotel 3 Banderas
Dag 15-16: Colombia cultureel – Casa Amarilla
Dag 17-18: Cartagena vrije dagen – Hotel 3 Banderas
Dag 19: Vertrek vanuit Colombia
Dag 20: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Vliegreis naar Colombia

Een intercontinentale vlucht brengt u naar de hoofdstad van Colombia, Bogotá! Per transfer wordt u naar het hotel gebracht waar u de eerste nachten van uw reis zult verblijven.

Na de eerste overnachting gaat u per fiets onder leiding van een gids een stadstour maken door de stad. Hierbij brengt u onder andere een bezoek aan de historische wijk Candelaria, waar de berg Monseratte zich bevindt in het hart van het centrum. Ook bezoekt u andere belangrijke wijken van de Colombiaanse hoofdstad.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Bogotá, privétransfer naar uw hotel, privé fietstour Bogotá, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3-4: Zipaquira en Villa de Leyva

U wordt door een transfer opgehaald bij uw hotel en gaat u via de zoutkathedraal Zipaquira naar uw volgende bestemming, Villa de la Leyva. Zipaquira is een ondergrondse kathedraal die gebouwd is in de tunnels van een zoutmijn. De Colombianen noemen deze plek liefkozend het wonder van Colombia. Een wandeling door de tunnels is een bijzondere ervaring.

Na uw korte bezoek aan de kathedraal reist u door naar Villa de Leyva, een koloniaal stadje en wordt zelfs beschouwd als één van de mooiste koloniale plaatsjes in Colombia. Hier zult u de komende dagen de pittoreske straatjes en het Grote Plein kunt ontdekken.

Inclusief: Privétransfer naar Villa de la Leyva inclusief bezoek aan Zipaquira, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5-6: Colombia koloniaal

Vandaag wordt u per privétransfer naar Barichara gebracht. Barichara is wederom een prachtig Colombiaans dorpje helemaal in koloniale stijl. De omgeving is schitterend! Eventueel kunt u tijdens uw verblijf een bezoek brengen aan het rustige paardendorp Guane. U vindt hier verschillende paardenranges en het uitzicht op de bergen en canyons is er fantastisch.

Inclusief: Privétransfer naar Barichara, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7-8: Colombiaanse koffie-regio

Een privétransfer brengt u vanuit Barichara naar de luchthaven van Bucaramanga. Onderweg passeert u de Chicamocha vallei waar u een korte stop kunt maken om van het prachtige uitzicht te genieten. Vanuit Bucaramanga vliegt u per binnenlandse vlucht (via Bogotá) naar de plaats Armenia in het koffiegebied. Eenmaal aangekomen staat er een privétransfer voor u klaar die u naar de hacienda brengt waar u de komende nachten zult verblijven.

De Colombiaanse koffie regio ook bekend als de Coffee Triangle (Spaans: Triángulo del Café) is een onderdeel van de Colombiaanse regio Paisa in het landelijk gebied van Colombia, bekend voor de teelt en de productie van een meerderheid van de Colombiaanse koffie. De koffie wordt door sommigen beschouwd als de beste koffie ter wereld.

De volgende dag staat er een excursie naar het Otun Quimbaya reservaat voor u op het programma waar u een wandeling door het regenwoud maakt. De ideale plek om vogels, vlinders en als u gelukt heeft apen te spotten.

Inclusief: Privétransfer naar Bucaramanga, binnenlandse vlucht Bucaramanga – Bogotá – Pereira, privétransfer naar uw hotel, privé-excursie Otun Quimbaya reservaat, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 9-10: Colombia authenthiek

U wordt door een privétransfer naar het koloniale stadje Salamina gebracht. Een nog heel authentiek stadje dat nauwelijks toerisme kent. Het stadje bevat typisch Colombiaanse koloniale architectuur inclusief de prachtige kerk.

De volgende dag maakt u een privé-excursie naar het kleurrijke dorpje San Felix en de Samaria-vallei waar de bekende hoge palmbomen te zien zijn. Deze vallei is goed te vergelijken met de bekende Cocora-vallei. Echter is de Samaria-vallei vele malen minder toeristisch. U maakt met de gids een mooie hike in de vallei.

Inclusief:  Privétransfer naar Salamina, privé-excursie San Feliz & de Samaria-vallei, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11-12: Medellín stadstour

U vervolgt de reis naar Medellin waar u vanuit Salamina met een privétransfer naar toe wordt gebracht. Tijdens uw verblijf maakt u een privé citytour met een Engelssprekende gids om de stad goed te leren kennen. U brengt hierbij een bezoek aan Comuna 13, Botero Plaza en andere bezienswaardigehden. De middag heeft u ter vrije besteding.

Een aanrader is om ook met de metrokabel helemaal langs de buitenwijken omhoog te gaan. Dit ritje in de metrokabel is al een belevenis op zich waarbij u ziet hoe Medellin op een prachtige manier alle wijken aan de stad verbindt. Uiteindelijk arriveert u bij een prachtig natuurgebied waar u kennis maakt met lokale producten en mooie wandelingen kunt maken.

Inclusief: Privétransfer naar Medellin, privé citytour Medellin met Engelssprekende gids, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13-14: Cartagena stadstour

Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Medellin vanwaar u per binnenlandse vlucht naar de Caribische stad Cartagena vliegt. Deze prachtige koloniale stad biedt vele winkeltjes, restaurantjes, barretjes, terrasjes, salsa clubs en ga zo maar door. Een plek waar iedere reiziger eens geweest moet zijn! De dagen in Cartagena heeft u ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Convento de La Popa op de Popa heuvel, wat het hoogste punt van Cartagena is. Ook kunt naast het koloniale centrum door de wijk Getsemani struinen waar veel streetart te vinden is.

Op uw tweede dag in Cartagena maakt u met een gids een privé-citytour door het oude gedeelte van de stad.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Medellin – Cartagena, privétransfer naar uw hotel, privé-citytour oude centrum van Cartagena, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15-16: Colombia cultureel

Een privétransfer brengt u vandaag naar het koloniale pareltje Mompox. Mompox is nog helemaal in koloniale stijl en is één van de weinige dorpjes die de belangrijkste straat niet in het centrum heeft, maar aan de oever van de Magdalena-rivier. De belangrijke gebouwen kijken dan ook allemaal uit op de Magdalena.

Inclusief: Privétransfer naar Mompox, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17-18: Cartagena vrije dagen

U wordt door een privé transfer weer terug naar Cartagena gebracht waar u nog twee nachten zult verblijven. U heeft de komende dagen de tijd om de prachtige straatjes en pleintjes van de koloniale stad te verkennen. Ook kunt u eventueel vanuit de stad een uitstapje maken naar de boven Cartagena gelegen Rosario-eilanden.

Inclusief: Privétransfer naar Cartagena, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19: Vertrek vanuit Colombia

Er is alweer een einde gekomen aan uw prachtige reis door Colombia. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Cartagena vanwaar u per intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam vliegt. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, intercontinentale vlucht Cartagena – Amsterdam

Dag 20: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
20 dagen

Prijs:
Vanaf €4.425,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 18 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport met privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)