Ontdek
Maleisië

Vanaf €3.225,- p.p. | 20 dagen

3.13829, 101.687

20-daagse individuele reis Maleisië

Tijdens deze mooie Maleisië reis maakt u kennis met de rijke cultuur en weelderige natuur van het land. U begint de reis met een verblijf in Melaka waar u terug in de koloniale tijd stapt. Hier duikt u de cultuur en het erfgoed van Maleisië in en komt u in contact met de diverse bevolkingsgroepen die Maleisië rijk zijn. Vervolgens gaat u op onderzoek uit in de levendige hoofdstad van het land: Kuala Lumpur. Daarna reist u de natuur in bij het Taman Negara Nationaal Park, waar u op zoek gaat naar wildlife. U verblijft hier in een prachtige natuurlijk omgeving. U verkent het natuurpark per boot en te voet. Dan staat er een bezoek aan de beroemde Cameron Highlands op het programma. Hier heeft u een prachtig uitzicht vanaf de hoogste berg van het land en leert u meer over de Maleisische theecultuur. Op Penang-eiland verkent u het mooie historische Georgetown per fiets. Vervolgens zet u de reis voort op Borneo waar u eerst in het gezellige Kuching in Sarawak ontdekt. Na wildlife spotten in het Bako Nationaal Park, reist u naar het Mulu Nationaal Park, dat bekend staat om haar grotten. Aanschouw hier de vlucht van de vleermuizen bij zonsondergang; een fantastisch aanblik! U sluit de reis af bij een spectaculair resort in Sabah waar u van alle indrukken kunt bijkomen.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Maleisië
Dag 2: Reis naar Melaka – Casa del Rio Melaka
Dag 3: Maleisië cultuur – Casa del Rio Melaka
Dag 4: Reis naar Kuala Lumpur – Villa Samadhi
Dag 5: Kuala Lumpur fietstocht – Villa Samadhi
Dag 6: Taman Negara Nationaal Park – Mutiara Taman Negara
Dag 7: Maleisië natuur – Mutiara Taman Negara
Dag 8: Reis naar Cameron Highlands – The Smokehouse Hotel & Restaurant
Dag 9: Dagexcursie Cameron Highlands – The Smokehouse Hotel & Restaurant
Dag 10: Reis naar Penang – Muntri Mews
Dag 11: Penang fietstocht – Muntri Mews
Dag 12: Reis naar Borneo – The Ranee
Dag 13: Bako Nationaal Park – The Ranee
Dag 14: Mulu Nationaal Park – Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 15: Mulu Nationaal Park – Mulu Marriott Resort & Spa
Dag 16: Reis naar Sabah – Nexus Resort & Spa Karambunai
Dag 17-18: Sabah vrije dagen – Nexus Resort & Spa Karambunai
Dag 19: Vertrek vanuit Maleisië
Dag 20: Aankomst in Amsterdam

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Maleisië

Vandaag begint uw reis naar Maleisië! Per intercontinentale vlucht reist u naar Kuala Lumpur.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur

Dag 2: Reis naar Melaka

Welkom in Kuala Lumpur! KL, zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen, is in 130 jaar van niets uitgegroeid tot een moderne metropool. KL heeft een groot scala aan zeer verrassende contrasten: traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere tijden. Een mengelmoes aan culturen en bevolkingsgroepen en vele bezienswaardigheden.

Bij aankomst in Kuala Lumpur luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel in Melaka gebracht waar u de komende nachten gaat verblijven. Na het inchecken kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Veel in Melaka herinnert zich aan het koloniale verleden. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die in 1641 deze belangrijke doorvoerhaven naar het verre oosten veroverden. Voor de V.O.C. was dit het gouden tijdperk. De Heeren- en Jonkerstraat herinneren nog aan de Nederlandse bezettingstijd, evenals de kerkruïne achter het Stadhuys.

De afstammelingen van de Chinese pioniers, de Baba Nyonya’s, hebben ook een belangrijke stempel op deze stad gedrukt. Een bezoek aan het Baba Nyonya Heritage Museum is absoluut de moeite waard en geeft u een heel goed beeld van het vroegere Chinese leven. In Melaka staat ook de oudste Chinese tempel van Maleisië de Cheng Hoon Teng tempel. Deze dateert van 1645.

Inclusief: Privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Maleisië cultuur

Ervaar vandaag de culturele- en erfgoedwandeling door Kampung Morten Melaka. Het dorp is waarschijnlijk het enige overgebleven Maleisische rivierdorp in Melaka, dat nog steeds zijn oude charme heeft behouden, ondanks dat het is genesteld in het comfort van de stad. Het is meer een ‘levend museum’ dan een typisch Maleis dorp. Desalniettemin zult u zeker onder de indruk zijn van de schoonheid van enkele goed bewaard gebleven houten huizen en de traditionele manier van leven van de Maleisische gemeenschap in Melaka.

U wordt laat in de middag opgehaald bij uw hotel en naar het ontmoetingspunt gebracht. Een late namiddagwandeling in het dorp is zeker een lokale vrijetijdsbeleving. Dorpsbewoners zullen op pad zijn voor buitenactiviteiten, drankjes en nieuws over de dag waarop de kinderen in de avondzon spelen. Tijdens deze tour bezoekt u een traditioneel Maleis Melaka-huis, demonstratie over het dragen van sarongs, praten over de Maleisische cultuur en huisarchitectuur. Daarnaast bezoekt u een lokale huisnijverheid en kruidentuinen waar u kennis maakt met lokale planten en kruiden. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar het hotel.

Inclusief: Excursie: Kampung Morton Melaka Cultureel en historische wandeling en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Reis naar Kuala Lumpur

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en gebracht naar Kuala Lumpur. Houd er rekening mee dat dit alleen vervoer is en stops onderweg niet zijn inbegrepen.

Kuala Lumpur is een levendige metropool die opvalt door zijn opmerkelijke culturele diversiteit. Etnische Maleisiërs, Chinese goudzoekers, Indiase migranten en Britse kolonisten hielpen allemaal de stad uit de maagdelijke jungle te snijden en elke groep heeft zijn onuitwisbare stempel gedrukt op de hoofdstad. Rond de iconische Twin Towers kunt u uren doorbrengen in een van de vele winkelcentra van de Gouden Driehoek, of een bezoek brengen aan de kleurrijke Chinatown, de venterkraampjes in Jalan Alor, en de Indiase cultuur ontdekken in de buurt van Brickfields of Masjid Jamek.

Inclusief: Privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Kuala Lumpur fietstocht

Ervaar een nieuwe manier om Kuala Lumpur te verkennen en ontdek het geheim van deze moderne stad. Fiets door de steegjes en langs een van de drukste wegen op de moderne Nederlandse fiets. Bekijk de overblijfselen van een zeer oude Maleisische nederzetting, met de moderne Petronas Twin Towers op de achtergrond.

Bezoek de lokale markt, Chinatown en Dataran Merdeka met de gebouwen uit de koloniale tijd en onderweg een aantal tempels en moskeeën.

Inclusief: Excursie: klassieke fietstour en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Taman Negara Nationaal Park

Middels een privétransfer wordt u vandaag naar Labu Sentral pier gebracht. Het is ca. 3 – 4 uur rijden met de auto.

Bij aankomst in Labu Sentral, maakt u een boottocht door weelderige regenwouden naar Taman Negara op een gemotoriseerde houten sloep. De reis duurt ongeveer 1,5 uur  (afhankelijk van de rivieromstandigheden) en u wordt volledig ondergedompeld en omringd door ongerepte regenwouden. Houd wilde dieren en vogels in de gaten. Bij aankomst stopt uw boot bij de Mutiara Taman Negara-steiger.

Ontmoet ’s avonds uw natuurgids bij de receptie van uw resort. Vanaf daar gaat u verder naar de junglepaden om u geluk te beproeven bij het spotten van enkele van de wilde dieren in Maleisië. Het pad leidt naar een observatiedek dat u een hoger uitzichtspunt geeft om de nachtdieren die ronddwalen beter te kunnen zien. Daarna keert u terug naar uw resort en de rest van uw avond is vrij te besteden.

Inclusief: Privetransfer naar Labu Sentral pier, boottocht naar Mutiara Taman Negara Resort en 3 dagen / 2 nachten Explores Chalet inclusief volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 7: Maleisië natuur

Ontmoet uw gids in de ochtend en maak een korte trektocht (ongeveer 30 minuten) naar de voet van Teresek Hill, waar de beroemde Canopy Walkway zich bevindt. Ga de heuvel op voor een panoramisch uitzicht op het omringende ongerepte regenwoud.

In de namiddag beleeft u een spannende boottocht in een van de meest pittoreske rivieren van Taman Negara. U vertrekt vanaf de pier van Mutiara Taman Negara en vaart onder begeleiding van een ervaren lokale natuurgids de Tahan-rivier op. Afhankelijk van het seizoen kan de rivier ondiep zijn en heeft de boot van tijd tot tijd een duwtje nodig. Op een gegeven moment kan de boot u niet verder brengen en zal hij aanmeren op een zandbank. Vanaf de zandbank, een korte wandeling langs de rivieroever, om een rotsformatie van de rivier te bereiken waar het mogelijk is om te zwemmen. Neem een duik in het verfrissende water voordat u terugkeert naar Kuala Tahan. Keer daarna terug naar uw Taman Negara-resort.

Inclusief: 3 dagen / 2 nachten inclusief volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 8: Reis naar Cameron Highlands

Ga op geplande tijd naar het ontmoetingspunt voor uw landtransfer naar Cameron Highlands. De rit duurt ongeveer 5 uur over goed verharde landwegen.

Als u hoger de hooglanden in trekt, wordt de weg bochtiger en krijgt u een prachtig uitzicht op de regenwouden terwijl u hoger en hoger klimt. Bij aankomst checkt u in en de rest van de dag is vrij om te genieten van de koele temperatuur van Cameron Highlands.

Inclusief: Privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Reis naar Penang

Geniet van uw vrije tijd tot de uitchecktijd. U wordt opgehaald bij uw hotel en gebracht naar Penang. Houd er rekening mee dat dit alleen vervoer is en stops onderweg niet zijn inbegrepen.

Penang is een eiland in de buurt van de Straat van Melaka dat meer dan 500 jaar handels- en culturele uitwisselingen tussen Oost en West heeft ontwikkeld. De historische hoofdstad George Town vertegenwoordigt het Britse tijdperk vanaf het einde van de 18e eeuw.

Inclusief: Privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Penang fietstocht

Ervaar fietsen met de fiets of fietstaxi om de historische stad George Town te ontdekken. U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel om naar het startpunt van de excursie in de Tanjung City Marina te gaan, waar u uw gids voor de dag gaat ontmoeten.

Het avontuur begint vanaf hier door de verborgen juweeltjes van George Town te verkennen vanaf de Clan Jetty, Cheah Kongsi, Hock Teik Cheng Sin Temple met verhalen over Penang’s geheime genootschappen, de Maleisische moskee van Lebuh Acheh en de traditionele methode leren om joss-sticks te gebruiken in tempels. Onderweg zijn er verschillende stops om lokale gerechten te proberen. Proef wat traditioneel Indisch-moslim Hawker-eten van Penang als ontbijt en geniet als lunch van Chinese Fried Noodles of Chicken Rice van een Chinese Hawker-kraam. Uw laatste stop is terug in de Tanjung City Marina en u wordt aan het einde van de tour naar uw hotel gebracht.

Inclusief: Excursie: Penang Heritage tour (fiets of trishaw) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Dagexcursie Cameron Highlands

U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar de hoogste berg die toegankelijk is over de weg in Zuidoost-Azië; u zal gezegend worden met het prachtige uitzicht over de omgeving. Een interpretatieve wandeling met de natuurgidsen naar het Mossy Forest zal enkele van de exotische bloemen op aarde onthullen, zoals de bekerplant, orchideeën, primitieve varens, kruiden en medicinale planten.

Een korte rit naar beneden van de berg brengt u naar de Sungei Palas ‘BOH’ Tea Factory. Luister naar de ‘theepraatjes’ van de gids terwijl u geniet van een adembenemend uitzicht op de theetuin. Vervolgens wordt een fabrieksrondleiding gegeven voordat u de vele soorten thee, die in de theewinkel liggen, worden aangeboden.

Na de lunch (eigen bijdrage) gaat u verder met een bezoek aan de vlinder- en insectenboerderij, de groenten-, fruit- en bloemenmarkt, het Time Tunnel -minimuseum en de galleria, de Sam Poh-boeddhistische tempel en de aardbeienboerderij.

Inclusief: Excursie: Cameron Highland dagtour en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Reis naar Borneo

U wordt vanuit uw hotel naar de luchthaven van Penang gebracht voor uw vlucht naar Kuching. Bij aankomst op de luchthaven van Kuching ontmoet u uw chauffeur en wordt u naar uw hotel gebracht.

Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de “Witte Radja’s van Sarawak”. Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food ! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandsevlucht Penang – Kuching, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 13: Bako Nationaal Park

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur in de lobby van uw hotel en rijdt u vervolgens in ongeveer 40 minuten naar Bako Village, gevolgd door een boottocht van 25 minuten naar Bako National Park.

Bewonder de rotsformaties langs de kust. Bako ligt op een schiereiland met 25 soorten vegetatie en is een van de beste plekken in Sarawak om wilde dieren te spotten. Kijk uit voor Proboscis Monkeys (alleen te vinden in Borneo), Macaques met lange staart, Zilverbladige apen, Monitorhagedissen, Baardvarkens en vele vogelsoorten. Regenwouden en mangroven maken plaats voor kerangas (heidebos), moeras-, klif- en strandvegetatie. U zult soorten van de vleesetende kruikplanten zien.

Volg een van de natuurpaden, afhankelijk van uw conditie en interesse. Neem een ​​duik in de Zuid-Chinese zee op een van de afgelegen stranden. De kustlijn van het park is ingesprongen door zandige baaien die uitstekend zwemterrein bieden. Keer terug naar Kuching laat in de middag.

We raden u aan om u casual aan te kleden met losse en lichte kleding (lange mouwen/broeken zijn het meest geschikt voor jungle-uitstapjes), tennisschoenen of trekkingschoenen te dragen. Misschien wilt u ook een zwempak met handdoek en slippers meenemen, een verrekijker, insectenwerend middel, een zaklamp en een regenjas.

Inclusief: Excursie: Bako Nationaal Park, lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 14: Mulu Nationaal Park

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel en wordt u naar de luchthaven van Kuching gebracht voor uw vlucht naar Mulu. Bij aankomst in Mulu, wordt u opgewacht door u chauffeur en vervolgens naar uw hotel gebracht waar u de  komende nacht gaat verblijven.

In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel en ontmoet uw gids bij het National Park Office. De activiteit begint met een wandeling door het oude regenwoud naar Deer en Lang Caves om kalksteenformaties te verkennen. De wandeling neemt u mee naar het weelderige tropische regenwoud van het Mulu National Park, waar u een breed scala aan lokale planten kunt zien.

Nadat u de grotten hebt bezocht, gaat u verder naar het Bat Observatory bij de ingang van de Deer Cave, waar je de uittocht van vleermuizen bij zonsondergang kunt zien, waar zwermen vleermuizen uit de grotten zullen vliegen terwijl ze vertrekken op hun nachtelijke jacht. Wandel terug naar Park HQ en u wordt vervolgens terug gebracht naar het hotel. De rest van de avond is vrij te besteden.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Kuching – Mulu, privétransfer naar uw accommodatie en 2 dagen / 1 nacht Mulu 4 caves ontbijt en diner en bijbehorende activiteiten

Dag 15: Mulu Nationaal Park

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en rijdt u vervolgens naar het National Park Office, waarna u samen met een gids een longboat cruise gaat maken over de Melinau River naar Wind and Clearwater Caves.

Onderweg gaat u een stop maken in de Penan-nederzetting Batu Bungan, waar ze handgemaakt handwerk zullen tentoonstellen en verkopen. Tijdens periodes van laag water kan het nodig zijn om van de boot af te gaan en de sloep over enkele rotsachtige gebieden te duwen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook een verkoelende duik nemen bij de rivier.

Daarna keert u per boot terug naar Park HQ en wordt u weer terug gebracht naar het hotel.

Inclusief: 2 dagen / 1 nacht Mulu 4 caves volpension en bijbehorende activiteiten

Dag 16: Reis naar Sabah

Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Mulu gebracht voor uw vlucht naar Kota Kinabalu.

Aankomst op de luchthaven van Kota Kinabalu ontmoet u uw chauffeur in de aankomsthal voor uw transfer naar Nexus Resort Karambunai, check in bij het hotel en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah en fungeert als toegangspoort tot de natuur van Sabah. Het grootste deel van de stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarom zijn de gebouwen relatief nieuw. U kunt de handwerkmarkt bezoeken, de tempels en moskeeën bezoeken en vooral eten uit alle verschillende keukens in deze culturele smeltkroes proeven.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandsevlucht Mulu – Kota Kinabalu, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 17-18: Sabah vrije dagen

De komende dagen heeft u ter vrije besteding.

Deze luxe plek in Karambunai, op 10 minuten rijden van Kota Kinabalu, biedt een verblijfplaats die wordt gefaciliteerd met: 3 buitenzwembaden, 8 eetgelegenheden en een golfbaan. De kamers zijn smaakvol ingericht, compleet met luxe voorzieningen van binnen. Nexus Resort & Spa biedt ook een ontspannende massageservice in Borneo Spa, een 18-holesgolfspel, een kinderclub en een kinderzwembad. Voor buitenactiviteiten helpt het personeel u met het regelen van schema’s zoals fietsen en paardrijden. Het resort ligt dicht bij de internationale luchthaven Kota Kinabalu en Lagoon Park.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19: Vertrek vanuit Maleisië

Het is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Maleisië. U wordt middels een transfer naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht. Vanaf Kota Kinabalu vliegt u via Kuala Lumpur naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Amsterdam

Dag 20: Aankomst

Vanochtend komt u aan in Amsterdam met koffer vol mooie herinneringen. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een mooie reis.

Prijs informatie

Reisduur:
20 dagen

Prijs:
Vanaf €3.225,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privétransport/gedeelde transfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)