Ontdek
Oman

Vanaf €2.895,- p.p. | 9 dagen

21.5278654, 55.9196996

9-daagse autoreis Oman

Op selfdrive avontuur door het gastvrije Oman. Bezoek de waanzinnige Grote Moskee en de bruisende Muttrah Souq in de hoofdstad Muscat. Ga offroad bij de kruising van Wadi Bani Awf, een spectaculaire bergweg met pittoreske dorpjes er omheen. Wandel door één van de best bewaarde oude steden Al Hamra. Verblijf in Jebel Shams, een deel uit van het noordoostelijke Al Hajar. Een opmerkelijk mooie omgeving met rijke historische, culturele en geologische bezienswaardigheden. Rijd door naar de kustplaats Sur en bezoek de vuurtoren van Ayjah. Maak ook zeker een stop bij Ras Al Jinz, een schildpadden reservaat. Onderweg terug naar Muscat komt u langs de prachtigste Wadi’s, zoals Wadi Shab.

Reisoverzicht

Dag 1-3: Vliegreis naar Oman – Aloft Muscat
Dag 4: Selfdrive naar Jebel Shams – Sama Heights Resort Jebel Shams
Dag 5: Jebel Shams vrije dag – Sama Heights Resort Jebel Shams
Dag 6: Golf van Oman – Ras Al Jinz Turtle Reserve
Dag 7: Selfdrive naar Muscat – Radisson Blu Hotel Muscat
Dag 8: Muscat vrije dag – Radisson Blu Hotel Muscat
Dag 9: Vertrek vanuit Oman

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1 – 3: Vliegreis naar Oman

Welkom in het magische Sultanaat Oman! U komt aan in Muscat wat naast de hoofdstad tevens de grootste stad van het land is.  Oman is een gastvrij land om te bereizen. Ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten die het Arabisch  Schiereiland te bieden heeft. Met de grillige bergen, vruchtbare oases in de woestijn en de kust weet Oman u steeds opnieuw te verbazen.

Na aankomst op Muscat International Airport wordt u  opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger die u naar uw huurauto zal brengen.

De komende dagen kunt u op eigen gelegenheid de stad ontdekken.

Enkele suggesties:

Breng een bezoek aan de prachtige Grote Moskee gebouwd van zandsteen en marmer. Een prachtige Swarowski-kroonluchter en een enorm handgemaakt Perzisch tapijt sieren de belangrijkste gebedsruimte. Ga door het ministeriegebied en maak een foto van Al Alam Palace, het paleis van de Sultan. Aanschouw vervolgens de forten Mirani en Jalali van buiten af, voordat u verder gaat naar het Bait Al Zubair Museum. Dit particuliere museum bevindt zich in de oude binnenstad van Muscat en staat bekend om zijn mooie collectie traditionele kostuums, antieke sieraden en wapens. Ga verder naar Muttrah Souq, een van de oudste markten in Oman, dat ongeveer tweehonderd jaar oud is.

(Opmerkingen over de moskee: houd rekening met de kledingvoorschriften voor het bezoek aan de Grote Moskee: vrouwen moeten hun haar, armen en benen volledig bedekken; mannen moeten een lange broek en een shirt dragen. Bezoeken zijn niet mogelijk op vrijdag).

Inclusief: Meet & Greet, huurauto, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4: Selfdrive naar Jebel Shams

Rijd landinwaarts naar uw volgende bestemming, Jebel Shams.

Suggesties voor onderweg:

Breng een bezoek aan de Barka-vismarkt, een traditionele lokale Omani-vismarkt in Barka. Hier ziet u vele soorten vis zoals, tonijn, garnalen, koningsvis en nog veel meer. Begin de offroad kruising van Wadi Bani Awf (3 uur), een spectaculaire bergweg. U ziet onderweg kleine dorpjes.

Onderweg heeft u perfecte locaties om foto’s te maken van het panoramisch uitzicht op de Snake Canyon. Ga verder naar Bilad Sayt, een sprookjesachtig dorp dat typisch is voor de Arabische nederzettingen uit het verleden, het is een van de meest pittoreske dorpen in Oman. Bezoek ook het dorp Al Hamra, een van de best bewaarde oude steden van het land en de thuisbasis van het levende museum Bait Al Safah. Maak een wandeling door de oude verlaten straten met lemen huizen. Bezoek het museum en leer meer over de Omani-tradities. Stop bij het oude dorp van Ghul om de verlaten Perzische ruïnes te zien.

Inclusief: Huurauto, overnachting inclusief diner & ontbijt

Dag 5: Jebel Shams vrije dag

Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid op pad.

Suggestie:

Ga naar Wadi Nakhr, een van de mooiste valleien in Oman. De vallei is een prachtige bestemming voor fotografie liefhebbers en wandelaars. Bezoek ook Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Het ligt in de buurt van de muren van het beroemde Nizwa-fort. Het gebouw omvat zowel traditionele als moderne architecturale stijlen. Bezoek de Nizwa Souq, die honderden jaren levendig is gebleven en de thuisbasis is van een aantal lokale industrieën. Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, vee, vis, groenten en handwerk zijn te vinden in de souq. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Jibrin kasteel, een groot rechthoekig gebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 55 kamers. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s die de kamers sieren. De plafonds van het kasteel zijn versierd met schilderijen en inscripties in islamitische stijl, en de deuren zijn prachtig gesneden.

U moet ook zeker het Bahla Fort (Unesco-site) bezoeken.

De ruïnes van Tanuf kunt u ook bezoeken. De stad werd gebombardeerd en vernietigd door de Britse RAF in 1954-1955 in een strijd tegen de Beni Riyam-stam.

Inclusief: Huurauto, overnachting inclusief diner & ontbijt

Dag 6: Golf van Oman

Vervolg uw reis richting de kuststad Sur dat aan de Golf van Oman en de Khor al-Batha-lagune ligt.

Suggestie:

Bezoek de dhow-fabriek om de constructie van traditionele houten boten te zien. Ook kunt u de vuurtoren van Ayjah bezoeken. Een hoogtepunt voor veel reizigers is het schildpadden reservaat Ras AI Jinz.

Inclusief: Huurauto, overnachting inclusief diner & ontbijt

Dag 7: Selfdrive naar Muscat

Na het ontbijt vertrekt u richting Muscat. Een prachtige kustroute.

Suggesties voor onderweg:

Wandel en zwem bij Wadi Shab. Zoet water dat uit de bergen stroomt, ontmoet het zilte zeewater aan zijn oevers, waardoor een ecologische diversiteit ontstaat die uniek is voor deze wadi en anders is dan de andere wadi’s in het Sultanaat. Stop ook bij Bimmah Sinkhole. De lokale bevolking zegt dat op deze plek een meteoor viel die resulteerde in de natuurlijke depressie en een klein meer vormde.

Inclusief: Huurauto, overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Muscat vrije dag

Geniet vandaag bij het zwembad of ontdek andere delen van de stad.

Inclusief: Huurauto, overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Vertrek vanuit Muscat

Vandaag checkt u uit en rijdt u naar de luchthaven. Hier levert u de auto in en vliegt u terug naar Nederland. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een onvergetelijke reis.

Inclusief: Huurauto, intercontinentale vlucht

Prijs informatie

Reisduur:
9 dagen

Prijs:
Vanaf €2.895,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vlucht
 • 8 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Huurauto; 2.4 Toyota Rav 4 of Kia Sportage (4X4 CARS) 200KM per dag x 9 dagen
 • Navigatiesysteem
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Visum voor Oman, vooraf online aan te vragen via: https://evisa.rop.gov.om/en/home
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)