Ontdek
Ecuador

Vanaf €3.815,- p.p. | 17 dagen

-0.1806532, -78.4678382

17-daagse individuele reis Ecuador

U maakt tijdens deze reis op een actieve manier kennis met de mooiste hoogtepunten van Ecuador. De reis begint in Quito, de hoofdstad van het land, die u met een gids gaat verkennen. Een bezoek aan de evenaar kan natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens reist u af naar een bijzonder stukje Ecuador, namelijk het Amazone-regenwoud. Hier gaat u te voet of per boot de jungle ontdekken en op zoek naar wildlife, zoals papegaaien, tapirs en apen. U verruilt het regenwoud voor de spectaculaire Cotopaxi-vulkaan, waar u naar een hoogte van circa 4.800 meter wandelt en per mountainbike weer vanaf zoeft. Daarna staat een bezoek aan het mooie Quilotoa-meer op het programma. In Baňos kunt u heerlijk bijkomen in de warmwaterbronnen, of juist actief de natuur ter verkennen door wandelingen of raften, ziplinen of canyoning. U gaat sowieso een bezoek brengen aan de prachtige watervallen die in deze regio voorkomen. Via Guamote en het Chimborazo Nationaal Park reist u door naar Cuenca, een prachtige historische stad waar u optimaal kunt cultuurproeven. Vanuit Guayaquil vliegt u terug naar Nederland, echter niet voordat u het bijzondere Cajas Nationaal Park heeft bewonderd.

Reisoverzicht

Dag 1-2: Vliegreis naar Ecuador – Vieja Cuba Hotel
Dag 3-5: Amazone – Bamboo lodge
Dag 6-7: Cotopaxi Nationaal Park – Hacienda La Cienega
Dag 8: Quilotoa-kratermeer – Hostal Mama Hilda
Dag 9-10: Baños watervallen en natuur – La Floresta Hotel
Dag 11-12: Chimborazo Nationaal Park – Inti Sisa Art Guesthouse
Dag 13-14: Ecuador cultuur – Hotel Boutique Los Balcones Cuenca
Dag 15: Cajas Nationaal Park – Hostal Macaw
Dag 16: Vertrek vanuit Ecuador
Dag 17: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Vliegreis naar Ecuador

Per intercontinentale vlucht komt u aan in Quito. U start uw reis in deze in de Andes gelegen hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst heeft u een ontmoeting met een representant van onze lokale vertegenwoordiging, welke u de benodigde informatie en vouchers overhandigd. Een transfer brengt u naar het hotel waar u de komende nachten zal verblijven.

De volgende dag maakt u een citytour om de mooiste plekken van Quito te bezoeken. Onder ander zult u Mitad del Mundo zien. Ook bezoekt u het Inti ñan zonnemuseum. Dit museum bevindt zich aan de uitlopers van de Andes en biedt een onverwachte combinatie tussen de fysica, folklore en cultuur.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Quito, Meet & Greet op de luchthaven, privétransfer naar uw hotel, privé citytour Quito inclusief entreegelden en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3-5: Amazone

U heeft deze dagen een spannend avontuur door het Ecuatoriaanse gedeelte van de Amazone, ’s werelds grootste regenwoud. Te voet en per boot verkent u de komende dagen het regenwoud en gaat u op zoek naar apen, papegaaien, tapirs en andere jungledieren! U gaat ’s avonds in het donker met een kano op zoek naar kaaimannen. Engelstalige gidsen kunnen u alles vertellen over de flora en fauna van de omgeving, bijvoorbeeld over de medicinale werking van de planten.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Quito – Lago Agrios en drie overnachtingen op basis van volpension inclusief transfers en activiteiten in groepsverband georganiseerd door de lodge met kundige gidsen.

Dag 6-7: Cotopaxi Nationaal Park

Per boot en transfer wordt u naar de luchthaven gebracht van waar u terugvliegt naar Quito. Vanaf hier zal een privégids/chauffeur u de komende dagen begeleiden naar uw volgende bestemmingen. De reis gaat richting Cotopaxi. Vanuit hier kunt u vele activiteiten in het Cotopaxi Nationaal Park ondernemen.

De volgende dag maakt u een privé-excursie waarbij u met een 4×4 de indrukwekkende Cotopaxi-vulkaan op gaat en na afloop met een mountainbike weer naar beneden fietst. Een onvergetelijke ervaring!

Inclusief: Privétransfer met uw gids, privé-excursie mountainbike Cotopaxi en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8: Quilotoa-kratermeer

Vandaag rijdt u samen met uw gids naar het Mama Hilda hostal, dat te midden van de natuur ligt. U bezoekt samen met uw gids het nabijgelegen Quilotoa-meer. Ook bezoekt u de lokale markt.

Inclusief: Privé-excursie Quilotoa-kratermeer en overnachting inclusief halfpension

Dag 9-10: Baños watervallen en natuur

Uw volgende stop is het paradijselijke Baños in de sprookjesachtige groene vallei. Bij aankomst maakt u een excursie naar de prachtige watervallen . De volgende dag kunt u Baños en de omgeving verkennen. Zo kunt u een aantal wandel- en trektochten maken, of genieten in één van de vele warmwaterbronnen.

Inclusief: Privétransfer met uw gids, privé-excursie naar de watervallen van Baños en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11-12: Chimborazo Nationaal Park

U wordt naar het kleine dorpje Guamote gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan het Chimborazo Nationaal Park. In dit park ligt de Chimborazo vulkaan die met bijna 6.400 meter de hoogste top van Ecuador heeft. Ecuadoranen wijzen er graag op dat gemeten vanaf de kern van de aarde de Chimborazo de hoogste berg op aarde is, dit omdat het maar 200 km vanaf de evenaar ligt.

Tijdens uw verblijf in Guamote kunt u wandelend de stad ontdekken en in de omgeving is er ook veel te zien.

Inclusief: Privétransfer met uw gids, bezoek Chimborazo Nationaal Park en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13-14: Ecuador cultuur

Vervolgens wordt u naar de historische stad Cuenca gebracht. Onderweg brengt u een bezoek aan de mystieke Inca-ruïne Incapirca dat omgeven wordt door een prachtig landschap.

Volgens de meeste Ecuadorianen is Cuenca de mooiste stad van Ecuador. Wandel langs de sierlijke straatjes en kleurrijke pleinen met lokale marktjes en geniet van de prachtige architectuur van de stad.

Inclusief: Privétransfer met uw gids met bezoek aan Incapirca onderweg en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16: Vertrek vanuit Ecuador

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Guayaquil gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Guayaquil – Amsterdam

Dag 17: Aankomst
Dag 15: Cajas Nationaal Park

U rijdt verder naar Guayaquil, de eindbestemming van uw reis. Voordat u hier aankomt bezoekt u echter samen met uw gids het bijzondere Cajas Nationaal Park. Dit park is ontstaan door gletsjers en hier vindt u veel vegetatie en mooie bloemen. Geniet van de echte Andes natuur en cultuur van deze regio.

Naarmate u dichter bij Guayaquil komt, hoe warmer en vlakker het wordt. In Guayaquil kunt u ’s avonds leuk wandelen over de Malecón 2000-boulevard.

Inclusief: Privétransfer met uw gids, bezoek Cajas Nationaal Park en overnachting inclusief ontbijt

Prijs informatie

Reisduur:
17 dagen

Prijs:
Vanaf €3.815,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 15 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • Meet & Greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO² compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
 • Verblijf in de Bamboo Lodge dat gebruikt maakt van o.a. zonne-energie
 • Verblijf Inti Sisa Guesthouse waarmee u bijdraagt aan de Inti Sisa Foundation

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)