Ontdek
Namibië

Vanaf €3.750,- p.p. | 15 dagen

-18.855591, 16.32932

15-daagse individuele rondreis Namibië

Wanneer u minder tijd te besteden heeft, maar toch graag op reis naar Afrika wilt, dan is dit de perfecte reis voor u! U bezoekt in twee weken de absolute hoogtepunten van het noordelijke deel van Namibië. Beklim de zandduinen in de Sossusvlei, leer over culturen in Damaraland én spot wilde dieren in Etosha National Park. Namibië is een wonderschoon land en buitengewoon fotogeniek. U bezoekt dit land met behulp van een stoere 4×4 auto. Dit is de ideale manier om Namibië optimaal te ervaren. Niet elke weg is verhard en dat zorgt gelijk voor een avontuurlijke ’touch’. Bovendien is het land dusdanig uitgestrekt dat het zomaar kan voorkomen dat u een lange tijd geen tegenliggers zult treffen. Dit zijn slechts enkele facetten die ervoor zorgen dat Namibië door iedere Afrika liefhebber eens bezocht moet worden! 

Reisoverzicht 

Dag 1: Vliegreis naar Johannesburg – City Lodge OR Tambo Airport
Dag 2: Vliegreis naar Namibië – Villa Violet
Dag 3: De Kalahari woestijn – Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection Namibia
Dag 4-5: De hoge zandduinen van Sossusvlei – Namib Outpost
Dag 6-7: Swakopmund – Namib Guesthouse
Dag 8-9: De ruige natuur van Damaraland – Vingerklip Lodge
Dag 10-11: Op safari in Etosha National Park – Okutala Etosha Lodge
Dag 12: Doorkruis Etosha National Park – Mokuti Etosha Lodge
Dag 13: Ongerept Waterberg – Waterberg Plateau Lodge
Dag 14: Vertrek vanuit Namibië
Dag 15: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Johannesburg

Vandaag stapt u aan boord van het vliegtuig dat u naar Johannesburg zal brengen. U zult halverwege de avond in de Zuid-Afrikaanse stad arriveren. Na aankomst kunt u gemakkelijk naar uw hotel lopen, aangezien deze tegenover de aankomsthal is gelegen. Dan kunt u gaan genieten van uw welverdiende nachtrust.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Johannesburg (Economy Class) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Vliegreis naar Namibië

Na een welverdiende nachtrust en een goed ontbijt loopt u naar de vertrekhal van de luchthaven. U stapt aan boord van het vliegtuig en reist naar Namibië. Na aankomst in de hoofdstad Windhoek wordt u warm welkom geheten. Vervolgens kunt u op het vliegveld uw huurauto in ontvangst nemen. Windhoek is een relatief kleine stad in het midden van het land. Ze is ontstaan uit een voormalige nederzetting rondom waterbronnen op de top van een heuvel. Het is een stad waar een relaxte sfeer hangt en waar de Duitse invloeden nog ruim aanwezig zijn. Na de eerste indrukken van Windhoek kunt u ’s avonds dineren in één van de vele lokale restaurants.

Inclusief: Internationale vlucht Johannesburg – Windhoek (Economy Class), meet and Greet na aankomst, huurauto 4×4 Toyota Fortuner of gelijkwaardig en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 – De Kalahari woestijn

Uw rondreis door Namibië gaat vandaag echt van start. Op eigen gelegenheid rijdt u zuidwaarts richting de Kalahari. De Kalahari woestijn bestrijkt een groot gebied van Zuid Afrika, Namibië en Botswana. Het deel dat Namibië beslaat bevat voor een deel de “succulant Karoo”. Een gebied met vetplanten, yuccas en cactusachtigen waarvan er in het gebied wel 5000 verschillende soorten van zijn geteld. Het gebied is ook bekend van de rode zandduinen en zogenaamde Inselbergen (geïsoleerde bergen) met hun eigen microklimaat. U verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de woestijn.

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 4-5: De hoge zandduinen van Sossusvlei

In het Namib-Naukluft nationaal park ligt Sossusvlei; een zout/klei vallei omgeven door de hoogste zandduinen ter wereld! Door de rivier de Tsauchab wordt de vegetatie spaarzaam voorzien van water. Het zand van de duinen is rood gekleurd, vanwege de hoeveelheid ijzer. In dit desolate maar prachtige gebied met erbarmelijke droogte en hitte komt toch veel leven voor. Springbokken en de Oryx weten er te overleven en veel klein wild als gekko’s, hagedissen en slangen komen hier voor. De hagedissen “dansen” in het hete zand om niet hun poten te verbranden en de slangen bewegen zich zijwaarts door het mulle zand.

Een Interessant punt in de Sossusvlei is onder andere de Deadvlei. Deadvlei is een vallei bedekt met een kleilaag in de Namib woestijn. De kleivlakte werd gevormd nadat de Tsauchab rivier door regenval overstroomde en zorgde voor ondiepe poelen. Er groeiden grote camelthorn bomen in de vallei, maar door klimaatveranderingen werd de watertoevoer gestopt en werd het gebied steeds droger. De bomen gingen dood en bleven als skeletten achter. De bomen vergaan niet omdat het er te droog is. Dune 45 is waarschijnlijk de meest gefotografeerde duin in het Namib-Naukluft National Park. In de vroege ochtend is het een schitterende ervaring om boven op een duin de zon te zien opkomen. Optioneel kunt u dit gebied samen met een gids gaan ontdekken, maar u kunt de duinen ook op eigen gelegenheid bezoeken.

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 6-7: Swakopmund

U reist verder naar Swakopmund. Swakopmund is een stad aan de Atlantische kust en heeft een uitgesproken Duits karakter. Vandaag de dag wordt er dan ook nog veel Duits gesproken en kunt u Kaffee mit Kuchen bestellen in een echte Konditorei. De komende dagen heeft u de tijd aan uzelf om dit stadje te ontdekken. Naast een bezoek aan het stadje, kunt u ook deelnemen aan een halve dagexcursie op een Catamaran boot opzoek naar dolfijnen. Een leuke manier om uw tijd in Swakopmund te spenderen!

Bij de optionele excursies kunt u ervoor kiezen een indrukwekkende tour naar een township te maken waarbij u in contact komt met de lokale bevolking. Wilt u iets meer avontuur? Dan kunt u ervoor kiezen te gaan quad biken in de woestijn, die de stad aan drie kanten omsluit. Een bezoek aan Cape Cross aan de Namibische Skeleton Coast op ongeveer 120 km ten noorden van de kustplaats Swakopmund is ook een mogelijkheid. Cape Cross is vooral bekend door het reservaat voor een enorme kolonie Kaapse pelsrobben. Hoewel de geur van deze duizenden zeeleeuwen niet de meest aangename geur is, bent u hier snel aangewend en heeft u een unieke ervaring om zoveel zeeleeuwen om u heen te hebben.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8-9: De ruige natuur van Damaraland

U gaat op weg naar het bijzondere Damaraland. Damaraland is een enorm mooi, maar verlaten gebied in het noord-centrale deel van Namibië. Het is bovendien een zeer afwisselend gebied. Er zijn open vlaktes, bergen en ravijnen. U verblijft bij een prachtige accommodatie, welke midden in de natuur is gelegen. In deze omgeving kunt u optioneel een sundowner drive door het reservaat maken tijdens de zonsondergang. Dit zou u lokaal bij de receptie kunnen bijboeken. Ook zijn er meerdere walking trails in het gebied beschikbaar. U kunt ook de omgeving van Twyfelfontein bezoeken. Dit gebied staat bekend om de verschillende rotstekeningen, die gemaakt zijn door San Bushmen. De rit naar Twyfelfontein neemt wel ongeveer 2,5 uur vanaf de lodge in beslag, maar is wel de moeite waard als u in dit culturele aspect geïnteresseerd bent. De rit er naar toe is bovendien prachtig!

Inclusief: Overnachtingen op basis van halfpension

Dag 10-11: Op safari in Etosha National Park

U verlaat Damaraland en rijdt naar het volgende hoogtepunt van uw reis door Namibië: Etosha Nationaal park. Dit is één van de grootste natuurparken van Zuidelijk Afrika en zou ongeveer drie vierde van Nederland beslaan. Het park bestaat voor een groot gedeelte uit een gigantische zoutpan omgeven met bush struiken. In het park zult u in groten getale wild spotten, zoals olifanten, zebra’s, leeuwen en verschillende soorten antilopen. Bij de zowel natuurlijke als aangelegde drinkplaatsen komen grote aantallen diverse beesten voor.

Het is mogelijk om met uw eigen huurauto door Etosha op ontdekkingstocht te gaan. Het park is voorzien van adequate bewegwijzering, waardoor rondrijden gemakkelijk is. Overigens is het ook mogelijk om tegen een meerprijs een begeleide game drive met een gids te maken, wanneer u graag wat meer te weten wilt komen over de dieren en de natuur.

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 12: Doorkruis Etosha National Park

Vandaag doorkruist u met uw eigen huurauto het befaamde Etosha National Park. Ga zelf op ontdekkingsreis en merk de opwinding wanneer u zelf een groep dieren op het spoor bent. Werkelijk waar een unieke ervaring! Aan het eind van de dag kunt u heerlijk ontspannen bij uw lodge, welke net buiten de gate van het oostelijke deel van Etosha is gelegen, en nagenieten van deze bijzondere ervaring.

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 13: Ongerept Waterberg

Na een fantastische safari ervaring in Etosha reist u weer richting het zuiden. U rijdt naar een wonderschone plek, genaamd Waterberg Plateau National Park. Hier verblijft u de komende nacht. Geniet van de verbluffende uitzichten wanneer u door dit gebied heen rijdt!

Het Waterberg Plateau, ten oosten van Otjiwarongo, torent hoog uit boven de omringende vlakten. De 20 kilometer brede en 50 kilometer lange tafelberg bestaat uit poreus zandsteen. Regenwater sijpelt door de stenen en verzamelt bovenop een ondoordringbare kleilaag op de bodem. Hoewel het plateau droog is op de top, zijn er veel permanente waterbronnen aan de voet van de berg. De vegetatie is dus heel weelderig, groen en divers. Wilde vijgenbomen, lelies en koraalbomen groeien hier.

Het gebied is ook rijk aan fauna. Zo heeft u de kans om onder meer een oryx, giraf, red hartebeest of zelfs een neushoorn tegen te komen. Het is mogelijk om neushoorns te spotten tijdens een game drive of een walking safari. Het is een zeer bijzondere ervaring om deze giganten te voet te zien!

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 14: Vertrek vanuit Namibië

Vandaag komt uw prachtige reis door Namibië tot een einde. U rijdt terug naar Windhoek. U levert de huurauto in op het internationale vliegveld van Windhoek. Hier stapt u aan het einde van de middag weer in het vliegtuig naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend zult aankomen.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Windhoek – Amsterdam (Economy Class)

Dag 15: Aankomst in Amsterdam
Prijs informatie

Reisduur:
15 dagen

Prijs:
Vanaf €3.750,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Huurauto Toyota Fortuner 4×4 of gelijkwaardig inclusief verzekeringen, belastingen en afkoop eigen risico
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Meet & Greet bij aankomst
 • Uitgebreide reisbeschrijving van dag tot dag inclusief lokale tips en routebeschrijving

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Lokale kosten huurauto, zoals administratiekosten en brandstof
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)