Ontdek
Singapore & Borneo

Vanaf €3.975,- p.p. | 26 dagen

-1.106123, 114.143935

26-daagse individuele rondreis Singapore en Maleisië

Deze prachtige reis begint in de metropool Singapore, waar moderniteit en traditioneel hand in hand gaan. Vervolgens reist u naar Borneo, een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Na een verblijf in Kota Kinabalu in Sabah, gaat u vanuit Kundasang het Kinabalu Nationaal Park bezoeken. Hierna duikt u de natuur in bij de Kinabatangan-rivier waar u per riviercruises op zoek gaat naar wildlife, zoals orang-oetans, neushoorn-vogels, olifanten en neusapen. Vanuit Sandakan bezoekt u de indrukwekkende Sepilok Orang Utan– en Sunbear Conservation Centers en duikt u bij het Gomantong Forest de grotten in, waar miljoenen vleermuizen en zwaluwen te vinden zijn. Daarna vliegt u naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak om u voor te bereiden op het volgende avontuur. U gaat namelijk 4 nachten verblijven in het Batang Ai Nationaal Park, o.a. in een traditionele Longhouse. U krijgt hier een kijkje in het leven van de inheemse Iban-stam in het regenwoud en gaat op zoek naar de flora en fauna. Een onvergetelijke ervaring! U sluit de reis af op het Santubong-schierieland, waar u heerlijk kunt ontspannen voordat u weer terugkeert naar Nederland.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Singapore
Dag 2-3: Singapore vrije dagen – Parc Sovereign Hotel Tyrwhitt
Dag 4: Reis naar Borneo – Hotel Shangri-La Kota Kinabalu
Dag 5: Kota Kinabalu vrije dag – Hotel Shangri-La Kota Kinabalu
Dag 6: Kinabalu Nationaal Park en warmwaterbronnen – Kinabalu Pine Resort
Dag 7: Kundasang vrije dag – Kinabalu Pine Resort
Dag 8: Reis naar Kinabatangan-rivier – The Last Frontier Boutique Resort
Dag 9: Borneo regenwoud – The Last Frontier Boutique Resort
Dag 10: Reis naar Sandakan – Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 11: Sepilok Orang Utan Centre en Sunbear Conservation Centre – Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 12: Gomantong-grotten – Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 13: Sandakan vrije dag – Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 14: Sandakan vrije dag – Four Points by Sheraton Sandakan
Dag 15: Reis naar Sarawak – Hilton Kuching
Dag 16: Kuching vrije dag – Hilton Kuching
Dag 17: Reis naar Batang Ai Nationaal Park – Iban Longhouse Nanga Sumpa
Dag 18: Borneo regenwoud – Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 19: Borneo regenwoud – Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 20: Borneo regenwoud – Aiman Batang Ai Resort & Retreat
Dag 21-24: Santubong-schiereiland vrije dagen – Cove 55
Dag 25: Vertrek vanuit Borneo
Dag 26: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Singapore

Vandaag begint uw reis naar Singapore! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief: Intercontinentale vlucht uitgevoerd door Singapore Airlines

Dag 2-3: Singapore vrije dagen

De eerste dagen van uw reis verblijft u in deze opmerkelijke stad die natuurhistoricus William Hornaday beschreef als “De handigste en meest wonderlijke stad die hij ooit heeft gezien“.

Met de sterke Chinese, Maleise, Indiase en Westerse invloeden biedt deze metropool een oogverblindende smeltkroes van de diverse culturen, exotische keukens en een scala aan architecturale stijlen. Geniet van uw vrije tijd in deze wereldstad en kom rustig bij van de lange reis.

Inclusief: Privé transfer naar hotel en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4: Reis naar Borneo

Na het ontbijt wordt u in de lobby van het hotel opgehaald voor uw privé transfer naar het vliegveld voor uw vlucht naar Kota Kinabalu. Bij aankomst wordt u wederom met een privé transfer naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

Inclusief: Privé transfer naar vliegveld, internationale vlucht, privé transfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Kota Kinabalu vrije dag

Vandaag kan u op eigen gelegenheid de dag besteden. Zo kan u de stad verkennen of bijvoorbeeld een dagexcursie doen naar Coral Island.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Kinabalu Nationaal Park en warmwaterbronnen

Na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel. Het is ca. 2 uur rijden door prachtige landschappen naar Kinabalu National Park. Het laatste deel is zeker de moeite waard met prachtige vergezichten op bergen en dalen. Onderweg maakt u een stop bij Pekan Nabalu, beroemd om haarlokale fruit en ambachtsmarkt. Aangekomen in Kinabalu National Park kunt u genieten van het prachtige uitzicht en gaat u met een gids wandelen over natuurpaden. U gaat in het exhibition center leren over de flora en fauna van het park.

Vervolgens gaat u in circa een uurtje door de bergen naar Poring Hot springs. Bij aankomst kan u in 20 min omhoog hiken naar de Canopy Walkway, voor een birdview over het regenwoud. Verder wordt u voorzien van een lunch in een lokaal restaurant en zal u achteraf naar uw accommodatie in Kundasang worden gebracht.

Inclusief: Excursie: Kinabalu National Park & Poring Hot Springs en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Kundasang vrije dag

Vandaag kan u op uw eigen tempo Kundasang verkennen.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Reis naar Kinabatangan-Rivier

U reist middels een privé transfer naar uw bijzondere accommodatie boven op een heuvel aan de Kinabatangan-rivier. Bij aankomst wordt u verwelkomd met een drankje en een lunch. In de avond gaat u met een gids de rivier op om wildlife te spotten. Langs de rivier leven veel verschillende diersoorten, zoals olifanten, orang utans, neusapen en neushoorn vogels. Eenmaal terug in het hotel gaat u dineren in uw accommodatie.

Inclusief: 3D2N Kinabatangan en overnachting inclusief Lunch, Diner, Ontbijt en activiteiten volgens programma van de accommodatie

Dag 9: Borneo regenwoud

Na het ontbijt gaat u een indrukwekkende jungle wandeling maken. Daarna krijgt u de gelegenheid om te lunchen, voordat u weer doorgaat voor een tweede boottocht over de rivier, op zoek naar wildlife. De avond zal u weer doorbrengen in uw comfortabele accommodatie, waar tevens uw diner geserveerd zal worden.

Inclusief: 3D2N Kinabatangan en overnachting inclusief Lunch, Diner, Ontbijt en activiteiten volgens programma van de accommodatie

Dag 10: Reis naar Sandakan

Vandaag kunt u de ochtend nog vrij besteden in uw accommodatie. In de middag vervolgt u de reis naar Sandakan. In de middag wordt u naar uw accommodatie gebracht en kan u de rest van de dag vrij besteden.

Inclusief: Transfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Sepilok Orang Utan Centre en Sunbear Conservation Centre

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Centre en het Sunbear Conservation Centre. Rond 10 uur kan u aanschouwen hoe de orang oetans gevoed worden. Verder krijgt u een korte documentaire te zien over het rehabilitatieproces. Daarna gaat u naar het Sunbear Conservation Centre.

Inclusief: Excursie: Sepilok Orang Utan Centre en het Sunbear Conservation Centre en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12: Gomantong-grotten

Vandaag gaat u met uw gids naar Gomantong Forest. Hier brengt u een bezoek aan de Gomantong grotten. In deze enorme grotten zijn vele miljoenen vleermuizen en zwaluwen te vinden. Ontdek deze bijzondere grotten met uw gids en keer hierna terug naar uw hotel.

Inclusief: Excursie: Gomantong dagexcursie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 13-14: Sandakan vrije dag

Vandaag kunt u vrij besteden.

Dag 15: Reis naar Sarawak

Vandaag wordt u na het ontbijt met een transfer naar het vliegveld gebracht. Per binnenlandse vlucht gaat u naar Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Kuching gebracht, waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft.

Inclusief: Transfer naar luchthaven, binnenlandse vlucht, privétransfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 16: Kuching vrije dag

Vandaag kan u op eigen gelegenheid de stad Kuching verkennen. Kuching betekent “Kat” en is met 570.000 inwoners de grootste stad in Sarawak. Kuching, gelegen aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier, is vooral een gezellige stad en was lange tijd de residentie van de “Witte Radja’s van Sarawak”. Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp. De levendige boulevard aan de rivier is de ontmoetingsplaats. Achter de boulevard zijn gezellige straatjes met lokale restaurantjes en winkels met een groot aanbod aan curiosa en antiek. Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier komt u op de lokale kampongs, waar u een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo.

Geen vakantie zonder local food! Vooral in de avonduren dineren de Maleiers vaak buiten de deur en het Top Spot restaurant is voor velen de favoriete locatie. Top Spot restaurant is gelegen op het dak van een gebouwencomplex. Het is een combinatie van een aantal Hawker stalls (lokale restaurantjes) bij elkaar. De vitrines waaruit u kunt kiezen zijn gevuld met dagverse producten. Voor een paar euro heeft u hier een fantastische maaltijd op een bijzondere locatie.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 17: Reis naar Batang Ai Nationaal Park

Na het ontbijt wordt u in de lobby van het hotel opgehaald en rijdt u in 30 min naar Semenggoh. Om ca. 09.00 uur bent u in het Semongoh Orang Utan Centre, een open junglegebied waar veel orang-oetans in de vrije natuur leven. Op een speciaal gebouwd platform wordt dagelijks om 09.00 uur vers fruit en rietsuiker neergelegd. Dit is het moment dat de orang-oetans zich laten zien en u de mooiste foto’s of filmbeelden kunt maken.

Hierna reist u in 4,5 uur naar de Batang Ai voor een overnachting in een lokaal Iban Longhouse in het Batang Ai National Park. Onderweg maakt u drie tussenstops, te beginnen bij het dorpje Serian (een Dayak-handelsdorp), een Chinese boerderij (om te zien hoe peper en cacao worden gekweekt) en bij Lachau waar u zult lunchen. De reis gaat door het schilderachtige landschap van rijstvelden, rubber-, cacao-, peper- en oliepalmplantages, die zich vermengen met weelderig tropisch regenwoud, rivieren en bergketens. Bij aankomst op de steiger van Batang Ai, reist u per gemotoriseerde longboat-cruise in 20 minuten naar het Aiman Batang Ai Longhouse Resort. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Inclusief: Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort en overnachting op basis van volpension

Dag 18: Borneo regenwoud

Na het ontbijt kan u een demonstratie met een blaaspijp aanschouwen, voordat u per boot het meer over gaat steken. U zult door heldere waterstromen varen en wellicht moet u het water in om de boot tegen de stroom in te duwen. Tijdens de boottocht zal een stop worden gemaakt waar u te voet naar een plek kunt wandelen, waar u een lokale lunch gaat nuttigen. Verder kan u hier ter verkoeling een duik maken in het mooie heldere water.  Vervolgens gaat u per boot door naar uw resort. Het resort is gebouwd in stijl van de Iban Longhouses in het regenwoud, maar met faciliteiten zoals een mooi zwembad, sfeervolle kamers en een restaurant veranda met uitzicht op het stuwmeer. Dit is dé plek om te genieten van een mooie zonsondergang!

Inclusief: Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort en overnachting op basis van volpension

Dag 21-24: Santubong-schiereiland vrije dagen

Na het ontbijt gaat u per privé transfer naar uw accommodatie op het Santubong Peninsula. Onderweg zal u nog stoppen om te lunchen. De rest van de dag en de overige dagen kunt u vrij besteden in uw comfortabele accommodatie met prachtige zwembaden.

Inclusief: Boottransfer naar Batang Ai Jetty, privé transfer naar hotel incl. lunch en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 19: Borneo regenwoud

Vandaag kan u op eigen gelegenheid besteden. Geniet in uw resort bij het zwembad of boek één van de vele activiteiten die worden aangeboden in uw resort. Zo kunt u excursies naar watervallen maken, een trekking doen of zelf kajakken in de omgeving.

Inclusief: Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort en overnachting op basis van volpension

Dag 20: Borneo regenwoud

Wederom kan u de dag vrij invullen.

Inclusief: Excursie: 5DN4 Batang Ai Longhouse & Aiman Batang Ai Resort en overnachting op basis van volpension

Dag 25: Vertrek vanuit Borneo

Vandaag is het tijd om het prachtige Maleisië achter u te laten. Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van Kuching gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert.

Inclusief: Privé transfer naar airport en intercontinentale vlucht

Dag 26: Aankomst

Vandaag komt u weer aan in Amsterdam. We vertrouwen er op dat u terugkijkt op een schitterende tijd in Singapore en Maleisië!

Prijs informatie

Reisduur:
26 dagen

Prijs:
Vanaf €3.975,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport/gedeelde transfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenbelasting
 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)