Ontdek
Brazilië

Vanaf €3.115,- p.p. | 13 dagen

-14.2400732 -53.1805017

13-daagse individuele rondreis Brazilië

Het uiterste uit uw bezoek aan Brazilië halen. Dat is waar deze 13-daagse reis naar Brazilië voor staat. Begin de reis in het swingende en bruisende Rio de Janeiro. Verblijf nabij het strand van Copacabana en ga de volgende dag op stap om de bepalende kenmerken van Rio te ontdekken zoals de Corcovado berg met het wereldberoemde Christusbeeld en de Suikerbroodberg. Maak een leuke fietstour langs de beroemde stranden van de stad en ga in de avond op stap in de buurt van Lapa. Na Rio gaat de reis door naar de spectaculaire Iguazu watervallen. Verblijf aan de Braziliaanse zijde en ontdek zowel de Braziliaanse kant als de Argentijnse kant van de Iguazu watervallen middels een leuke boottocht. De dagen daarna staan in het teken van het paradijselijke Paraty met haar historische straten en kleine eilandjes. Maak een boottocht langs de verschillende eilanden alvorens de reis wordt afgesloten op het ongerepte eiland Ilha Grande. Een prachtige afsluiting van uw reis door Brazilië!

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Brazilië – Arena Leme Hotel
Dag 2: Privé stadstour Rio de Janeiro – Arena Leme Hotel
Dag 3: Fietstour langs de beroemde stranden van Rio en Rio by night tour – Arena Leme Hotel
Dag 4: Rio de Janeiro – Iguazu watervallen – Eco Cataratas Resort
Dag 5: Argentijnse zijde Iguazu watervallen met boottocht – Eco Cataratas Resort
Dag 6-7: Iguazu watervallen – Paraty – Pousada do Ouro
Dag 8: Boottocht Paraty – Pousada do Ouro
Dag 9-11: Strandafsluiting Ilha Grande – Pousada Naturalia
Dag 12: Vertrek vanuit Brazilië
Dag 13: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Brazilië

Per internationale vlucht komt u aan in de wereldstad Rio de Janeiro waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Een privétransfer brengt u naar uw hotel in Rio de Janeiro. Hier verblijft u de eerste drie nachten van uw reis in een hotel wat op steenworp afstand van het Copacabana strand ligt.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Rio de Janeiro, meet & greet bij aankomst, privétransfer naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Privé stadstour Rio de Janeiro

Vandaag maakt u samen met een Engelssprekende gids een privé stadstour door Rio de Janeiro. U ziet de bepalende kenmerken van Rio de Janeiro en de meest interessante bezienswaardigheden van de stad. Als eerste brengt u een bezoek aan de Corcovado Mountain, waar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad uittorent. Per treintje en de 220 treden gaat u de steile berg op om aan de top te komen. Bovenop de berg wordt u dubbel en dwars beloond met een grandioos uitzicht over Rio de Janeiro. Ook zult u de Suikerbroodberg bewonderen en bezoekt u Ipanema en Copacabana.

Inclusief: Privé stadstour Rio de Janeiro met Engelssprekende gids, overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Fietstour langs de beroemde stranden van Rio en Rio by night tour

Een gids neemt u vandaag mee voor een fietstour langs de beroemdste stranden van Rio: Leblon, Ipanema en Copacabana. U zult de kans krijgen om te voelen en te observeren hoe “cariocas” van hun stranden genieten: hardlopen, voetballen en fietsen langs de kust.

In de avond wordt u door een gids meegenomen om het lokale nachtleven van Rio de Janeiro te beleven. Er is geen andere plaats in Rio die het geluk van het Braziliaanse volk meer belichaamt dan het nachtleven in de buurt van Lapa. Zodra de zon onder gaat, wordt deze normaal rustige buurt omgetoverd tot een levendig gebied vol restaurants, clubs en bars. De straten vullen zich met cariocas en toeristen die dit Rio nachtleven willen beleven met één ding in gedachten …. plezier! Van traditionele noordoostelijke forró, naar Rio’s eigen samba, naar reggae uit Bahia, kunnen bezoekers in Lapa genieten van het beste dat de Rio-muziekscene te bieden heeft.

Inclusief: Fietstour Rio de Janeiro met Engelssprekende gids, Experience – Rio by night, overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Rio de Janeiro – Iguazu watervallen

Na uw meerdaagse verblijf in Rio de Janeiro wordt u naar uw volgende bestemming gebracht. Foz do Iguazu, ’s werelds grootste reeks watervallen, ligt in het noorden van Argentinië, in een grenstriangel met Brazilië, Argentinië en Paraguay. De Iguazu watervallen zijn spectaculair en vormen een natuurwonder dat geen enkele reiziger mag missen. Bij aankomst op de luchthaven van Iguacu wordt u naar uw hotel voor de komende nachten gebracht.

In de middag maakt u een halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen. Een bijzondere ervaring.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Rio de Janeiro – Iguacu, privétransfer naar uw hotel, Iguazu watervallen Braziliaanse zijde, overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Argentijnse zijde Iguazu watervallen met boottocht

U maakt vandaag een dagexcursie naar de Argentijnse zijde van het nationaal park Iguazu. Dit deel kenmerkt zich door de wandelmogelijkheden tot vlak aan de het vallende water, langs de rivier en door de jungle. Een boottrip naar de voet van de watervallen is in deze excursie inbegrepen, een spectaculair avontuur waarbij u het zeker niet droog zult houden; een regenponcho is hier dan ook geen overbodige luxe!

In de middag maakt u een halve dagexcursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen. Een bijzondere ervaring.

Inclusief: Iguazu watervallen Argentijnse kant met Great Adventure, overnachting inclusief ontbijt

Dag 6-7: Iguazu watervallen – Paraty

Vanuit Foz do Iguazu reist u per binnenlandse vlucht naar São Paulo. Bij aankomst op de luchthaven van São Paulo wordt u per transfer verder gebracht naar Paraty, gelegen tussen de wereldsteden Rio de Janeiro en Sao Paulo. Dit Portugees koloniaal pareltje ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen. In Paraty is er de mogelijkheid om heerlijk bij te komen van de indrukken die u de afgelopen dagen heeft opgedaan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Iguacu – São Paulo, privétransfer naar uw hotel, twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8: Boottocht Paraty

U zult vandaag een boottocht maken langs de eilanden van Paraty. In totaal heeft Paraty Bay 65 eilanden en veel stranden van ongewone schoonheid. Het is omringd door uitbundige vegetatie die het een rustige en ongelooflijke plek maken om te bezoeken en te ontspannen. De wateren zijn perfect om te zwemmen en te snorkelen. Tijdens deze tour vaart u 3 uur in een privé-speedboot om enkele van deze prachtige stranden en eilanden te verkennen, waaronder het beroemde “Comprida” eiland, dat bekend staat als een natuurlijk aquarium waar u de vissen kunt voeden. Het is ook mogelijk om de boottour te maken in een lokale vissersboot genaamd “Traineira”

Inclusief: Experience – Boottocht Paraty, overnachting inclusief ontbijt

Dag 9-11: Strandafsluiting Ilha Grande

Vanuit Paraty reist u per transfer en boot naar het ongerepte eiland Ilha Grande. U ruilt de stad in voor het met regenwoud bedekte eiland vol mooie stranden en baaien. Het eiland biedt de reiziger een oase van rust en ontspanning en het gevoel één met de natuur te zijn. Het strand Lopes Mendes behoort tot de mooiste stranden van Brazilië en stond enkele jaren geleden zelfs in tijdschrift Vogue’s top 10 van mooiste stranden ter wereld. U verblijft de komende drie nachten op dit paradijselijke eiland.

Inclusief: Privétransfer en boottransfer naar uw hotel, drie overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12: Vertrek vanuit Brazilië

Vandaag komt er dan echt een einde aan uw prachtige reis door Brazilië. U wordt per privétransfer en boottocht naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren vol met nieuwe herinneringen.

Inclusief: Privétransfer en boottransfer naar luchthaven, intercontinentale vlucht Rio de Janeiro – Amsterdam

Dag 13 – Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
13 dagen

Prijs:
Vanaf €3.115,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Clas
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 11 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder fietstour Rio de Janeiro, night carioca tour, Braziliaanse en Argentijnse zijdes Iguazu watervallen en boottocht Paraty.
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • Meet & greet bij aankomst

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)