Ontdek
Dominica

Vanaf €3.580,- p.p. | 10 dagen

15.4238729 -61.3600668

10-daagse individuele reis Dominica

Onbedorven en ongeëvenaard. Er zijn maar een beperkt aantal uren per dag. Zelfs op Dominica. En met mijl na mijl ongerept smaragdgroen paradijs om te verkennen, willen we ervoor zorgen dat elk adembenemend moment op het eiland niet wordt gemist. Tijdens deze natuur- en cultuurreis maakt u kennis met alle regio’s van Dominica, van noord naar zuid en van oost naar west. U begint de reis echter met een overnachting in Sint Maarten, waar u na uw intercontinentale vlucht meteen in Caribische sferen kunt komen. Op Dominica maakt u kennis met de inheemse Kalinagos en kunt u wandelen over het Waitikubuli National Trail. U gaat snorkelen aan de prachtige noordwestkust en gaat een dag op stap met de boerengemeenschap van Calibishie. Optioneel kunt u nog de pittige hike maken naar het unieke Boiling Lake, voordat u terug naar Sint Maarten en vervolgens huiswaarts keert.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar St Maarten – Holland House Beach Hotel
Dag 2: Reis naar Dominica – Wanderlust Caribbean
Dag 3: Ontdek Zuid-Dominica – Wanderlust Caribbean
Dag 4: Oost-Dominica – Wanderlust Caribbean
Dag 5: Noord-Dominica – Wanderlust Caribbean
Dag 6: Puur cultuur – Wanderlust Caribbean
Dag 7: Dominica vrije dag – Wanderlust Caribbean
Dag 8: Vertrek vanuit Dominica – Holland House Beach Hotel
Dag 9: Vertrek vanuit Sint Maarten
Dag 10: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar St Maarten

Per intercontinentale vlucht komt u aan in St Maarten. Hier kunt u uitstekend een nachtje bijkomen van de vlucht en het tijdverschil. Maak meteen kennis met de Caribische smaken en wandel ’s avonds over de prachtige witte zandstranden, een perfect begin van uw vakantie!

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Sint Maarten, Meet & greet bij aankomst, privétransfer naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

 

Dag 2: Reis naar Dominica

Vandaag vliegt u door naar uw eindbestemming. Dominica een echt verborgen parel in het Caribisch gebied. Het eiland, beter bekend als The Nature Island, is de enige UNESCO-werelderfgoedlocatie in de oostelijke Caribbean. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Wanderlust Caribbean ligt op een prachtige klif boven de Atlantische kust, omgeven door bananen- en kokosnootgewassen en met uitzicht op “Treasure Island” uit Disney’s Pirates of the Caribbean-film. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ontspannen op het strand of binnen wandelafstand alvast de omgeving verkennen. Geniet hier van de Caribische smaken. De chef verrast u met een lunch en een welkomstdiner.

Een privépad naar het strand onderaan het terrein, een rooftopbar, een open eetterras en biologische tuinen maken de ervaring hier helemaal compleet.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, internationale vlucht Sint Maarten – Dominica, privétransfer naar uw hotel, welkomstcocktail & diner, overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Ontdek Zuid-Dominica

Na het ontbijt ontmoet u uw gids, waarna u samen de hoogtepunten van het zuidelijke deel van Dominica gaan ontdekken. Leer meer over de geschiedenis terwijl u langs de schilderachtige westkust rijdt. Maak kennis met de rijkdom onder water door te snorkelen in de rand van een verzonken vulkaan. Vervolgens rijdt u door naar de Trafalgar Valley en passeert u Roseau, de hoofdstad van Dominica. Hier wandelt u naar een alpine-meer, of maakt u een wandeling over een deel van het Waitikubuli National Trail. U sluit de middag af met een duik in één van de natuurlijke warmwaterbronnen in de vallei.

Inclusief: Privé-excursie Zuid-Dominica inclusief Engelssprekende gids, picknicklunch en diner, overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Oost-Dominica

Na het ontbijt gaat u opnieuw met uw gids op stap, echter nu naar een ander deel van het eiland. Ontdek de hoogtepunten van het oostelijke deel van Dominica. Tijdens de mooie rit naar de oostkust leert u meer over de geschiedenis van de oorspronkelijke bevolking van Dominica, de Kalinagos. Dominica beschikt over het enige overgebleven inheemse reservaat in het Caribisch gebied.

U begint met een prachtige kustwandeling en verkent te voet het Kalinago Territory. Hier ontmoet u de Kalinago-mensen op authentieke wijze. U luncht bij het Kalinago Reservaat, waarna u het bezoek eindigt met een verfrissende duik bij een lokale rivier. Vervolgens keert u terug naar het hotel en maakt u zich klaar voor een avond cultuur happen en stappen bij een lokaal restaurant met de bijpassende lokale drank: rum.

Inclusief: Bezoek aan Kalinagos in privéservice inclusief lokale Engelssprekende gids en lunch, diner bij een lokaal restaurant, overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Noord-Dominica

Middels een strandwandeling verkent u het prachtige noorden van Dominica. U loopt naar unieke rode rotsformaties en kunt zwemmen bij twee prachtige stranden; één met wit zand en één met zwart zand. Een rivierzwembad behoort ook tot uw mogelijkheden. U eindigt aan de noordwestkust bij een prachtige baai met één van de beste snorkelplekken van het eiland. Aan u rest de keus om te gaan snorkelen, kajakken of paddleboarden. Hierna wordt u weer terug naar het hotel gebracht en geniet u onderweg van een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Inclusief: Privé-excursie Noord-Dominica inclusief lokale Engelssprekende gids en picknicklunch, diner bij een lokaal restaurant, overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Puur cultuur

U maakt kennis met de boerengemeenschap van Calibishie. U gaat op pad met een lokale boer voor een deskundige wandeltocht langs de verschillende gewassen die in Dominica worden verbouwd. Ook de lokale vissersgemeenschap mag op deze dag niet ontbreken. U komt meer te weten over hun vak, ziet hoe de vangst van de dag wordt binnengehaald en u leert hoe ‘handlijnen’ wordt gedaan. Kies meteen uw eigen verse vis uit die voor het diner voor u wordt klaargemaakt.

Vervolgens heeft u een rondleiding door het plaatselijke dorp. U komt hierbij meer te weten over Dominica’s Bush-medicijn; lokale kruiden en planten worden op Dominica al eeuwen gebruikt voor genezing. Een kookles en chocoladeproeverij behoren ook tot de mogelijkheden.

Na een lange dag vol activiteiten wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.

Inclusief: Bezoek aan Calibishie in privéservice inclusief lokale Engelssprekende gids en diner, overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Dominica vrije dag

U heeft deze dag ter vrije invulling. U kunt lekker ontspannen bij het hotel, of anders regelen we graag nog een mooi avontuur voor u. Bezoek bijvoorbeeld het Boiling Lake (optioneel), waar u de kracht en schoonheid van de natuur kunt ervaren.

Wandel daarbij naar het op één na grootste kokende meer ter wereld. Het is één van de beste ervaringen in Dominica, maar ook één van de meest veeleisende wandelingen op het eiland. Tenzij u het terrein goed kent, wordt het sterk aanbevolen om van tevoren een gids in te huren om u te begeleiden. Het ontzag van Boiling Lake wordt alleen overtroffen door de adembenemende vergezichten eromheen met heldere uitzichten op de oceaan, het naburige eiland Martinique en tijdloos terrein gevormd door erosieve en vulkanische krachten van de natuur gedurende 200 miljoen jaar in de maak. De omgeving is ook de thuisbasis van enkele van de meest winterharde wezens op aarde – kleine hagedissen en een paar soorten insecten.

Inclusief: Diner in een lokaal restaurant, overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Vertrek vanuit Dominica

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van het ongerepte Dominica. Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Dominica gebracht, waar u op de vlucht terug naar Sint Maarten stapt. Hier aangekomen kunt u nog een heerlijke avond genieten van het Caribische gebied alvorens u terug naar Nederland reist.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, internationale vlucht Dominica – Sint Maarten, privétransfer naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Vertrek vanuit Sint Maarten

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Sint Maarten gebracht van waar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, intercontinentale vlucht Sint Maarten – Amsterdam

Dag 10: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
10 dagen

Prijs:
Vanaf €3.580,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Inter-eiland vluchten
 • Overnachtingen in een zeer goede accommodatie
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘programma’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘programma’, waaronder een Luxury Catamaran Cruise inclusief lunch
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Genoemde privéhelikoptertransfer
 • Bagageafhandeling op de luchthavens in het Caribisch gebied
 • Gekoelde waterflessen bij alle transfers en excursies

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. € 40,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)