Ontdek
Tanzania & Zanzibar

Vanaf €6.050,- p.p. | 15 dagen

-30.559482, 22.937506

15-daagse rondreis ongerept Zuid-Tanzania

Een prachtige rondreis door het onbekende en ongerepte zuiden van Tanzania! Omdat de parken zo groot zijn en er relatief weinig bezoekers komen, krijgt u er dat échte bush gevoel van een avonturier, die alleen op pad is in een geïsoleerde streek. De reis verloopt op een rustig tempo en geeft veel ruimte om de parken te ontdekken. Niet alleen vanuit de safarijeep, maar ook wandelend en varend. U bezoekt het grootste wildpark van Tanzania, Selous Game Reserve, waar olifanten, giraffen, nijlpaarden en krokodillen zich rondom de vele rivieren en meren scharen. In het rauwe en woeste Ruaha heeft u grote kans getuige te zijn van een opwindende jacht van een grote kat op zijn prooi. Mukimi en Udzungwa zijn veel kleiner, maar de groene savannes en mysterieuze bossen bieden een enorme verscheidenheid aan flora en fauna. U verblijft in lodges en tentenkampen midden in de natuur, waar regelmatig grotere en kleinere bezoekers uit de dierenwereld binnen komen wandelen. En waar u ’s avonds met een drankje bij het kampvuur de belevenissen van de dag deelt. Na afloop van dit avontuur verblijft u nog enkele dagen op het tropische Zanzibar, wat de perfecte afsluiting vormt van een fantastische reis!

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Tanzania – Hotel Slipway
Dag 2-4: Safari hoogtepunten in Ruaha National Park – Tandala Safari Camp
Dag 5: Autorit naar de Udzungwa Mountains – Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp
Dag 6-7: Op safari in Mikumi National Park – Mikumi Wildlife Camp
Dag 8: Autorit naar Selous – Selous Wilderness Camp
Dag 9: Spot wildlife in Selous Game Reserve – Selous Wilderness Camp
Dag 10: Wandelsafari door Selous Game Reserve – Selous Wilderness Camp
Dag 11-13: Ontspanning op Zanzibar – Fumba Beach Lodge
Dag 14: Vertrek vanuit Tanzania

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Tanzania

U stapt aan boord van het vliegtuig naar Tanzania! Na aankomst in Dar es Salaam wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging in Tanzania. Na het ontvangst wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u kunt gaan genieten van een welverdiende nachtrust.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Dar es Salaam (Economy Class), Meet and Greet na aankomst, privétransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2-4: Safari hoogtepunten in Ruaha National Park

U stapt vandaag al vroeg in een klein vliegtuig dat u in anderhalf uur naar Iringa brengt, waar uw chauffeur en gids voor deze reis u verwelkomt. U rijdt vervolgens naar Ruaha National Park en begint meteen aan uw eerste game drive. Het nationale park ligt op een plateau, 1200 meter boven zeespiegel. De temperatuur is hierdoor zo’n 10 graden koeler dan aan de kust.

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het grootste nationale park van Tanzania, Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort, de grote koedoe met zijn prachtige spiraalvormige horens. Ook voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs, want er komen hier meer dan 500 verschillende soorten exotische vogels voor.

Geniet de komende dagen volop van safarihoogtepunten in dit schitterende park!

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Iringa, privétransfer naar Ruaha National Park, safariactiviteiten tijdens uw verblijf en overnachtingen op basis van volpension

Dag 5: Autorit naar de Udzungwa Mountains

De 250 km lange route van vandaag gaat voor een groot gedeelte langs de rivierbedding van de Rufiji rivier. Langs de oevers staan duizenden baobab bomen. Sommige wel met een omtrek/dikte van 15 meter. In de namiddag komt u aan in de Udzungwa bergen, een klein park dat bekend staat om zijn vele endemische planten- en dierensoorten, waaronder verschillende primaten. Het landschap van het Udzungwa National Park is spectaculair, met het regenwoud verspreid over heuvels, valleien en bergen.

Inclusief: Privétransfer naar de Udzungwa Mountains en overnachting op basis van volpension

Dag 6-7: Op safari in Mikumi National Park

Vandaag gaat u de bergen in. Het Udzungwa park heeft een aantal indrukwekkende watervallen, waaronder de Sanje watervallen, met 170 meter de hoogste waterval in een nationaal park in Tanzania. Een wandeling van zo’n 5 kilometer hier naartoe wordt natuurlijk beloond door een heerlijk verfrissende duik in de poeltjes onderaan de watervallen! Ook kunt u hier genieten van de vele bonte vogels, wel meer dan 400 soorten! In de namiddag rijdt u verder naar Mikumi.

De volgende dag heeft u volledig de tijd om het kleinere wildpark Mikumi te verkennen! Mikumi wordt ook wel “klein Serengeti ” genoemd, omdat de lange uitgestrekte savannes overeenkomsten tonen met het bekendere wildpark in noord-Tanzania. Buiten de kenmerkende savannes bestaat Mikumi uit de Mkata uiterwaarden. Deze vlaktes, bezaaid met acacia- en palmbomen, lopen tijdens het regenseizoen onder en nemen de tijd om op te drogen wanneer het droge seizoen aanbreekt. De maanden die hierop volgen (juli t/m februari) staan deze uiterwaarden vol met wildleven die gretig grazen van het (verse) gras. Buiten de gazelles, wrattenzwijnen, giraffen en zebra’s, trekt Mkakta uiteraard ook de jachtdieren aan, waaronder leeuwen, hyena’s en luipaarden. Mikumi heeft verschillende uitkijktorens met mooie uitzichten over het landschap.

Inclusief: Wandeling door Udzungwa park, privétransfer naar Mikumi National Park, game drives in Mikumi National Park en overnachtingen op basis van volpension

Dag 8: Autorit naar Selous

Vandaag is uw rit een heuse expeditie door de Uluguru Mountains, via Morogoro naar Selous. Het is een prachtige rit die u leidt door rivieren, dorpjes, smalle bruggetjes en het tropische regenwoud van Uluguru Mountains. Uw lunch voor onderweg wordt wederom meegenomen op deze rit die, afhankelijk van het waterpeil, acht tot negen uur duurt. In de late middag komt u aan bij uw lodge in Selous. Een heerlijke douche, dineren onder de sterren en verhalen bij het kampvuur, terwijl in de verte de hyena’s lachen en de leeuwen brullen.

Inclusief: Privétransfer naar Selous en overnachting op basis van volpension

Dag 9: Spot wildlife in Selous Game Reserve

In de ochtend maakt u uw eerste game drive in Selous Game Reserve, het grootste beschermde natuurreservaat van Tanzania, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Het is een ongerept onbewoond gebied groter dan Zwitserland! Glooiende beboste savannes, uitgestrekte grasvlaktes en rotsformaties worden doorkruist door de Rufiji rivier en zijn vele zijrivieren. Met een speciaal aangepaste safari terreinwagen komt u heel dicht bij de fantastische Afrikaanse dierenwereld. U rijdt naar enkele van de meren waar de dieren hun dorst komen lessen en waar de nijlpaarden en krokodillen hun dagen lui in het water doorbrengen. Op de open plekken in het woud kunt u olifanten, gazellen, leeuwen, cheeta’s en zelfs wilde honden ontmoeten.

Inclusief: Game drives in Selous en overnachting op basis van volpension

Dag 10: Wandelsafari door Selous Game Reserve

Het belooft andermaal een fantastische dag te worden in Selous! U staat vroeg op voor een avontuurlijke wandelsafari! Onder begeleiding van een ervaren gewapende gids leert u over de flora & fauna en over de wijze waarop de inheemse volkeren leven en overleven in deze wildernis. De gids vertelt veel over de vegetatie en de bijzondere vogels die hier leven. Zwart witte colobus apen slingeren in de bomen. Op open plekken in het woud kunt u zomaar oog in oog staan met een groepje impala’s, maar ook olifanten en soms zelfs roofdieren. Na de lunch maakt u ’s middags nog een game drive op zoek naar nog meer wilde dieren.

In de namiddag maakt u een bootsafari op de Rufiji Rivier. Vanaf het water kunt u prachtige vogels zien, maar ook nijlpaarden, krokodillen, olifanten, giraffen en zebra’s. Zie de nijlpaarden vlak bij uw boot en fotografeer de krokodillen die zich op de zandoevers koesteren in de warme zon, met hun bek open waarin vogels de voedselresten tussen hun tanden vandaan pikken. Grotere watervogels speuren langs de oevers van de rivier naar voedsel, aan de zwaaiende rietstengels hangen de kleine ronde nestjes van de gele wever en in de bomen op de steile wanden zit de ijsvogel op uitkijk.

Inclusief: Safari activiteiten in Selous en overnachting op basis van volpension

Dag 11-13: Ontspanning op Zanzibar

Het safari-gedeelte van uw rondreis door het zuiden van Tanzania is tot een einde gekomen. Het is dan ook tijd voor een aantal dagen ontspanning op het tropische eiland Zanzibar. U wordt allereerst teruggebracht naar het vliegveld van Dar es Salaam. Vervolgens vliegt u in ongeveer een half uur naar Zanzibar. Na aankomst wordt u opgehaald en naar uw accommodatie voor de komende dagen gebracht. Met haar azuurblauwe zee en parelwitte stranden is Zanzibar de uitgelezen plek om heerlijk te relaxen en de safari’s van de afgelopen dagen op u te laten inwerken.

Inclusief: Privétransfer naar Dar es Salaam, binnenlandse vlucht naar Zanzibar, privétransfer naar uw accommodatie en overnachtingen op basis van halfpension

Dag 14: Vertrek vanuit Tanzania

Uw mooie reis door Tanzania en Zanzibar is tot een einde gekomen. Een transfer brengt u naar de luchthaven waar u de vlucht naar Dar Es Salaam neemt. Hiervandaan neemt u de intercontinentale vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend arriveert.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Zanzibar – Dar es Salaam – Amsterdam (Economy Class)

Prijs informatie

Reisduur:
15 dagen

Prijs:
Vanaf €6050,- p.p.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vlucht naar Ruaha
 • Overnachtingen in sfeervolle lodges, tented camps en hotels
 • Privésafari van dag 2 tot dag 11 met een Toyota Landcruiser 4×4 onder begeleiding van Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Entreegelden nationale parken (campfees, concession fees, parkfees)

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele verhoging entreegelden nationale parken
 • Eventuele vertrekbelasting
 • Toeristenbelasting Zanzibar ($1 per persoon per nacht, lokaal te voldoen)
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)