Ontdek
Peru

Vanaf €3.345,- p.p. | 15 dagen

-9.1951786 -74.9904165

15-daagse privérondreis Peru

In twee weken tijd ervaart u alles waar Peru bekend om staat, de Inca cultuur, de Andes en de Amazone. Na uw verblijf in Lima vliegt u naar Cusco om de lager gelegen Heilige Vallei te ontdekken. U maakt excursies op privé basis om de indianen marktjes, authentieke dorpjes, circelterrassen en zoutterrassen te bewonderen. Met de trein reist u naar Aguas Calientes om een bezoek aan de Machu Picchu te brengen. Na een verblijf van drie nachten in Cusco vliegt u door naar de Amazone van Peru waar u verschillende excursies maakt. Wandelend en per boot verkent u het Amazone-gebied. U sluit de reis af met een laatste nacht in Lima waar u dit keer in een andere wijk verblijft.

Reisoverzicht

Dag 1-2: Vliegreis naar Peru – Libre Hotel
Dag 3: Reis naar de Heilige Vallei van de Inca’s – The Green House
Dag 4: Excursie Inca-ruïne – The Green House
Dag 5: Peru cultureel – Hotel Miranda
Dag 6: Treinreis naar Aguas Calientes – La Cabana Machu Picchu
Dag 7-9: Machu Picchu en Cusco vrije dagen – Casa Esmeralda by Ananay Hotels
Dag 10-12: Amazone-gebied – Inkaterra Guides Field Station
Dag 13: Reis naar Lima – 3B Barranco’s Chic and Basic Bed & Breakfast
Dag 14: Vertrek vanuit Peru
Dag 15: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Vliegreis naar Peru

Een internationale vlucht brengt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru, Lima. Eenmaal aangekomen wordt u opgewacht door een transfer en naar het hotel gebracht waar u de eerste nachten van de reis zult verblijven. De komende dagen kunt u de stad en de verschillende wijken verkennen. Miraflores, waar u tevens ook verblijft, is een fraai voorbeeld van een wijk waarvandaan u die prachtige vergezichten over de stille oceaan vindt. Hier heeft u het gevoel in een Europese stad te zijn met enkel veel Peruanen. Het is het zakelijke district en de wijk van de luxe winkels, ambassade kantoren en hotels. Het in rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar is erg bijzonder. Ten zuiden van Miraflores ligt Barranco, de kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is.

Inclusief: Intercontinentale vlucht naar Lima, meet & greet bij aankomst, Peruaanse mobiele telefoon inclusief simkaart, transfer naar uw hotel, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3: Reis naar de heilige vallei van de Inca’s

De komende dagen staan in het teken van de wonderlijke Heilige Vallei van de Inca’s Het hartland van de vroegere Inca cultuur. Per binnenlandse vlucht reist u naar Cusco om vervolgens per privé-excursie naar uw hotel te reizen.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Cusco, overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Excursie Inca-ruïne

U maakt een privé-excursie naar Pisac waarbij u ook een bezoek brengt aan de ruïnes. De grootsheid van de Inca’s komt hier voor het eerst tijdens uw reis goed naar voren. U zult een uitgebreide wandeling maken over oude Inca paden, de uitzichten zijn fenomenaal. In het dorpje Pisac bezoekt u de kleurrijke indianenmarkt.

Inclusief: Privé-excursie naar de Pisac ruïnes en omgeving inclusief transport, Engelssprekende gids en entreegelden, overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Peru cultureel

Er staat u wederom een bijzondere dag te wachten. Een transfer haalt u op bij uw hotel in de Heilige Vallei. U bezoekt hier allereerst het Inca dorp Chinchero, maar ook de zoutterrassen van Maras en de cirkelterrassen van Moray. Na de excursie die u vandaag maakt wordt u naar uw hotel in Ollantaytambo gebracht.

Inclusief: Privé-excurise Chinchero, Salinas de Maras en Moray inclusief transport, Engelssprekende gids en entreegelden, overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Treinreis naar Aguas Calientes

In de ochtend heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de ruïnes van Ollantaytambo te bezoeken. Daarna gaat u richting het treinstation van Ollantaytambo. Hiervandaan neemt u de trein naar Aguas Calientes, een mooie route waarbij u van een prachtig uitzicht geniet. Eenmaal aangekomen haalt een gids u op van het station en loopt u samen door het dorpje naar uw hotel.

De middag heeft u vrij te besteden. In het dorpjes zijn veel souvenirswinkeltjes en restaurantjes te vinden. Een leuk en lekker restaurant om een hapje te eten is Indio Feliz. Het restaurant serveert een Peruviaans-Franse keuken.

Inclusief: Explorertrein naar Aguas Calienes, begeleide wandeling naar uw hotel, overnachting inclusief ontbijt

Dag 7-9: Machu Picchu en Cusco vrije dagen

Een privégids neemt u ’s ochtends heel vroeg mee naar de verloren stad van de Inca’s, Macchu Pichu! Machu Picchu is verkozen tot één van de moderne wereldwonderen. U krijgt hier een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden waarbij u continue van een adembenemend uitzicht op het oude complex geniet. Na de rondleiding krijgt u tevens de mogelijkheid om de Huayna Picchu berg op te gaan voor een uitzicht op het complex vanuit weer een andere hoek. Houdt er echter wel rekening mee dat het beklimmen van de steile trap van de Huayna Picchu vrij pittig is.

Na uw bezoek aan de Machu Picchu keert u terug naar Aguas Calientes en reist u in de middag per trein terug naar Ollantaytambo. Een privétransfer brengt u vervolgens naar Cusco waar u nog eens twee nachten zult verblijven. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of een bezoek aan een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Inclusief: Privé excursie naar de Machu Picchu inclusief Engelssprekende gids, entreegelden en busrit, expedition trein Aguas Calientes – Ollantaytambo, privétransfer naar uw hotel, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10-12: Amazone-gebied

Per binnenlandse vlucht reist u naar Puerto Maldonado in het Peruaanse Amazone gebied. De komende dagen zult u aan verschillende activiteiten deelnemen om dit bijzondere ecosysteem, de jungle, te ervaren. U gaat op zoek naar apen, kleurrijke vogels en andere typische jungledieren. Te voet en per boot maakt u kennis met de vele kleuren groen en blauw van het woud en tijdens de canopy wandeling beleeft u de wereld vanuit de boomtoppen. De gidsen zijn kundig en kunnen u van alles vertellen over de flora en fauna die u tegenkomt maar ook over de medicinale eigenschappen van verschillende plantensoorten en over tradities van de oorspronkelijke bewoners van het regenwoud.

Inclusief: Transfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Cusco – Puerto Maldonado, transfer naar uw hotel, overnachtingen op basis van Vol Pension inclusief activiteiten georganiseerd door de lodge

Dag 13: Reis naar Lima

Uw avontuur in de Amazone komt vandaag ten einde. Met een binnenlandse vlucht reist u vandaag weer terug naar Lima. Bij aankomst staat er een transfer voor u klaar die u naar uw hotels brengt waar u de laatste nacht van de reis zult verblijven alvorens u de volgende dag weer terug naar Europa vliegt. Dit keer verblijft u in de wijk Barranco.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht Puerto Maldonado – Lima, privétransfer naar het hotel, overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Peru

Er is alweer een einde gekomen aan uw prachtige reis door Peru. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven van Lima vanwaar u per intercontinentale vlucht weer terug naar Amsterdam vliegt. Hier komt u de volgende dag aan.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, intercontinentale vlucht Lima – Amsterdam

Dag 15: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
15 dagen

Prijs:
Vanaf €3.345,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder Machu Picchu en de Heilige vallei
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)