Ontdek
Bhutan

Vanaf €5.925,- p.p. | 10 dagen

14.058324, 108.277199

10-daagse individuele rondreis Bhutan

Start de reis met een vlucht van Delhi naar Paro en geniet van een spectaculair uitzicht op de besneeuwde Himalaya-toppen. Rijd over de Do Chula-pas naar Punakha. Op een heldere dag zijn de adembenemende toppen van de oostelijke-Himalaya te zien. Wandel door de peper- en koolvelden tot de Khamsum Yuelley Namgyal Chorten en aanschouw het fantastische uitzicht over de vallei. Ga over de Chele-la pas naar Haa, voor een bezoek aan de witte en zwarte tempel. Sluit de reis af met een inspannende klim naar het beroemde Tiger’s Nest.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar India
Dag 2: Vliegreis naar Bhutan – Hotel Druk
Dag 3: Trashichhoedzong en het textiel museum  – Hotel Druk
Dag 4: Thimphu – Punakha – RKPO Green Resort
Dag 5: Nonnenklooster en Chimi Lhakhang-tempel – RKPO Green Resort
Dag 6: Punakha – Paro – Naksel Boutique Hotel & Spa
Dag 7: Tiger’s Nest – Naksel Boutique Hotel & Spa
Dag 8: Dagtour Haa vallei – Naksel Boutique Hotel & Spa
Dag 9: Vertrek vanuit Bhutan
Dag 10: Aankomst in Amsterdam

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar India

Vandaag vertrekt u per intercontinentale vlucht naar Delhi. Geniet van uw comfortabele vlucht.

Inclusief: Intercontinentale vlucht naar Delhi

Dag 2: Vliegreis naar Bhutan

Vandaag komt u aan in Delhi en vliegt u vervolgens door naar Bhutan. De adembenemende uitzichten op de Himalaya-toppen tijdens de landing in Paro zijn uniek en blijven voor altijd op uw netvlies staan. Bij aankomst wordt u begroet door onze lokale agent die u tijdens uw reis door Bhutan zal begeleiden.

Na een rit van 1,5 uur arriveert u in Thimphu, de hoofdstad van Bhutan, gelegen op een hoogte van 2350 meter. Bij aankomst in uw accommodatie heeft u de tijd om te acclimatiseren.

In de avond gaat u een bezoek brengen aan de King’s Memorial Chorten, een stoepa gebouwd in 1974 ter nagedachtenis van de derde koning. Vervolgens rijdt u door naar Buddha Point (Kuensel Phodrang).

(Het bezoek aan de bezienswaardigheden is afhankelijk van de tijd)

Inclusief: Internationale vlucht naar Paro, Meet & greet bij aankomst, privétransfer met gids naar uw hotel, excursie: Bezoek aan Kings Memorial Chorten en Buddha Point en 0vernachting op basis van volpension

Dag 3: Trashichhoedzong en het textiel museum

Na het ontbijt, bezoekt u onder andere de Trashichhoedzong en het textiel museum.

‘S Avonds kunt u  een wandeling maken door het door de overheid gerunde handwerk Emporium en lokale ambachten bazaar. Hier kunt u handgeweven textiel, thangkha-schilderijen, maskers, keramiek, leisteen en houtsnijwerk, sieraden en interessante items van lokale materialen kopen.

Aan het einde van de excursie wordt u terug naar het hotel gebracht.

Inclusief: Excursie: Bezoek aan Trashichhoedzong en het textiel museum, excursie: Ontdek het ambachtsmuseum en de lokale ambacht bazaar en overnachting op basis van volpension

Dag 4: Thimphu – Punakha

Na het ontbijt rijdt u door naar Punakha over de Do Chula-pas (3, 080m). In Bhutan worden de passen gemarkeerd door een grote Bhutanese Chorten en gebedsvlag. De Do Chula-pas heeft bij een heldere dag het meest adembenemende uitzicht over de hoge toppen van de oostelijke Himalaya.

Na aankomst bij het hotel checkt u in en gaat u even later door naar de Punakha Dzong. Strategisch geplaatst op de kruising van de rivieren Pho Chu en Mo Chu, werd deze prachtige dzong gebouwd in 1637 door Zhabdrung Ngawang Namgyal om als religieuze en administratieve zetel van de regio te dienen.

In de middag wandelt u omhoog door de peper- en koolvelden tot de Khamsum Yuelley Namgyal Chorten. De tempel bestaat uit 4 verdiepingen en is een typisch voorbeeld van de klassieke Punakha Dzong architectuur. Vanaf de top biedt deze pittoreske tempel een prachtig uitzicht op de Punakha-vallei. De tempel heeft prachtige schilderijen op de muren en beelden van goden.

‘S Avonds kan u op eigen gelegenheid Punakha verkennen.

Inclusief: Privétransfer naar hotel (Thimphu – Punakha 75 km, 3 uur ongeveer), excursie: Punakha Dzong en Khamsum Yuelley Namgyal Chorten en overnachting op basis van volpension

Dag 5: Nonnenklooster en Chimi Lhakhang-tempel

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang nonnenklooster;

Later op de dag gaat u naar Chimi Lhakhang (vruchtbaarheid tempel).

Inclusief: Excursie: Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang nonnenklooster & Chimi Lhakhang en overnachting op basis van volpension

Dag 6: Punakha – Paro

Na het ontbijt rijdt u terug naar Paro en daalt u terug af van Dochula. Vervolg uw weg door de Wang Chhu en de Paro Chhu-rivier valleien, voordat u door Paro-stad rijdt naar het noordelijke uiteinde van de vallei.

Onderweg bezoekt u Simtokha Dzong. Deze dzong herbergt nu een school voor de studie van de Dzongkha-taal.

Later op de dag gaat u naar Paro Rinpung Ta Dzong, dat dateert uit 1644. De dzong ligt tegen een steile helling en bleek in het verre verleden menig maal een goede basis in de verdediging tegen aanvallen uit Tibet.

Inclusief: Privétransfer naar hotel (Punakha – Paro 125 kms, 4 uur ongeveer),
excursie: Simtokha Dzong &  Paro Rinpung Ta Dzong en overnachting op basis van volpension

Dag 7: Tiger’s Nest

Na het ontbijt staat een 5 uur durende wandeling op het programma naar het Taktshang klooster (Tiger’s Nest). Op de terugweg naar de stad stopt u bij de Drukgyel Dzong (bezoek van buitenaf), een verwoest fort waar Bhutanese strijders eeuwen geleden vochten tegen Tibetaanse invallers. Ook zal u de 7e eeuwse Kyichu Lhakhang bezoeken. Dit is één van de twee oudste tempels in Bhutan.

‘S Avonds krijgt u de mogelijkheid om de hoofdstraat en het marktgebied van Paro te verkennen.

Inclusief: Excursie: Wandeling naar Tiger’s Nest (circa 5 uur), excursie: Drukgyel Dzong & Kyichu Lhakhang Temple en overnachting op basis van volpension

Dag 9: Vertrek uit Bhutan

Het is tijd om afscheid te nemen van Bhutan. Uw chauffeur brengt u naar Paro International Airport. Vanaf hier vliegt u via Delhi naar Amsterdam.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, internationale vlucht naar Delhi en intercontinentale vlucht naar Amsterdam

Dag 10: Aankomst in Amsterdam

Vandaag komt in de ochtend aan op Schiphol. Wij vertrouwen erop dat u terugkijkt op een prachtige reis door het land van de Donderende Draak.

Dag 8: Dagtour Haa Vallei

Na een vroeg ontbijt in het hotel, begint u aan een dagtour naar Haa via de Chele-la (pas) door het blauwe dennen- en rododendronbos. Stop bij de Chele-la pas (4200 meter), de top van de pas biedt een prachtig uitzicht op 7314 meter hoge Chomolhari-pieken en Jichu Drakey. Het is ongeveer anderhalf uur rijden van Paro stad naar de pas. U kunt een korte wandeling maken rond het uitkijkpunt om te genieten van het weidse uitzicht op het oostelijke Himalaya-gebergte.

Na een korte wandeling rond de pas rijdt u verder naar Haa en daalt u nog 22 km verder af.

Bij aankomst in Haa, gaat u even picknicken. Na de lunch gaat u verder op ontdekking in de vallei. Bezoek het beroemde klooster van Lhakhang Karpo (Witte Tempel) gevolgd door een bezoek aan de Lhakhang Nagpo (Zwarte Tempel).

Later in de middag rijdt u terug naar Paro, wederom kan u genieten van de prachtige vergezichten. Eenmaal terug in Paro kan u uw laatste namiddag/avond volledig vrij besteden. Wandel bijvoorbeeld nog een beetje door de hoofdstraat en koop wat leuke souvenirs.

Inclusief: Excursie: Dagtour Haa vallei – (70km, ongeveer 3 uur enkele reis) en overnachting op basis van volpension

Prijs informatie

Reisduur:
10 dagen

Prijs:
Vanaf €5.925,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vlucht op basis van Economy Class
 • Internationale vluchten vanaf Delhi naar Paro en retour
 • 7 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma
 • Toeristenvisum Bhutan

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Eventuele overnachting in Delhi
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen