Ontdek
Trinidad & Tobago

Vanaf €3.495,- p.p. | 9 dagen

10.536421, -61.311951

9-daags eilandverblijf op Tobago

Geniet tijdens deze prachtige reis van het ongerepte Tobago. Kleiner dan het naastgelegen Trinidad, doen veel reizigers Tobago niet aan, terwijl het een ware parel in het Caribisch-gebied is. U begint uw reis met een directe KLM-vlucht naar Trinidad, het hoofdeiland, waar u overstapt op de binnenlandse vlucht naar Tobago. U verblijft in een luxe villa voorzien van alle gemakken, waaronder een heerlijk privézwembad. Tijdens uw verblijf op Tobago gaat u volop op verkenning uit. Zo maakt u een geweldige boottocht met glazen bodem door het Buccoo Reef waarbij u optimaal van de Caribische Zee kunt genieten. U bezoekt de hoogtepunten van het eiland, zoals het King George Fort en maakt een wandeling naar de prachtige Argyle-waterval, één van de mooiste watervallen op het eiland. Ook verkent u het bijzondere Main Ridge Forest Reserve, het oudste beschermde regenwoudreservaat in het westelijk halfrond halfrond, via een mooie natuurwandeling en sluit u af met een fantastische paardrijdtocht over het strand bij Buccoo Bay. Uitgerust en geïnspireerd keert u daarna weer via Trinidad met de directe KLM-vlucht terug naar huis.

Reisoverzicht

Dag 1 – 2: Vliegreis naar Trinidad & Tobago – The Villas at Stonehaven
Dag 3 – 4: Tobago Argyle-waterval – The Villas at Stonehaven
Dag 5 – 6: Tobago verkenningstocht – The Villas at Stonehaven
Dag 7: Main Ridge Forest Reserve wandeling & paardrijden op het strand – The Villas at Stonehaven
Dag 8: Vertrek vanuit Trinidad & Tobago
Dag 9: Aankomst

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1 – 2: Vliegreis naar Trinidad & Tobago

U vliegt met de directe KLM-vlucht naar Trinidad (met korte stop in Bridgetown op Barbados) waar u dezelfde dag aankomt. Op de luchthaven stapt u over op de binnenlandse vlucht naar het kleinere eiland Tobago. Per privétransfer wordt u na aankomst naar uw hotel gebracht.

De volgende ochtend kunt u ontspannen wakker worden om in de middag een geweldige tour te doen waarbij u optimaal van het Caribisch-gebied kunt genieten. U gaat namelijk een boottocht maken door Buccoo Reef op een boot met glazen bodem; de perfecte manier om de kleurrijke vissen in het rif te aanschouwen. Er wordt een stop gemaakt zodat u een duik kunt nemen in het ondiepe kristalheldere “Nylon Pool” te midden van de oceaan en om te snorkelen tussen de exotische vissen. Indien er tijd genoeg iswordt er ook een stop gemaakt bij het prachtige schiereiland “No-Man’s Land”. Na deze prachtige ontspannende tour wordt u terug naar het hotel gebracht.

Inclusief: Intercontinentale vlucht naar Trinidad, binnenlandse vlucht naar Tobago, privétransfer naar uw hotel, Buccoo Reef glazen bodem boottocht met Engelssprekende gids, overnachtingen op basis van logies

Dag 3 – 4:  Tobago Argyle-waterval

Op dag 3 staat er een wandeling naar de mooie Argyle-waterval op het programma. Uw rit naar Roxborough voert u langs de Atlantische Oceaan en biedt een prachtig uitzicht op de kust. U passeert kleine steden en kunt vanuit de auto het typische dorpsleven aanschouwen. De wandeling brengt u in 20 minuten naar de prachtige Argyle-waterval, één van de mooiste watervallen van Tobago. Met een hoogte van 54 meter is het de hoogste waterval op het eiland. De waterval tuimelt in een reeks getrapte cascades naar beneden. Aan de voet van de watervallen zijn diepe poelen waar u kunt zwemmen. De optionele klim naar hogere poelen is op sommige plaatsen vrij steil, maar wordt als matig beschouwd. U kunt hier genieten van de natuurlijke schoonheid van het bos en de rustgevende geluiden van het water. Optioneel kunt u deze excursie aanvullen met een hike door het bijzondere Main Ridge Foerst Reserve, waardoor het een volle dag activiteit wordt.

De middag en volgende dag heeft u ter vrije besteding bij uw accommodatie. De luxe villa waar u verblijft beschikt over een overloopzwembad, een zonneterras, een schaduwrijke veranda en eet- en loungeruimtes in de openlucht met een barbecue. U kunt hier zeker de dag heerlijk ontspannen!

Inclusief: Wandeling naar de Argyle-waterval met Engelssprekende gids, overnachtingen op basis van logies

Dag 5 – 6: Tobago verkenningstocht

U gaat op stap met de gids om de hoogtepunten van Tobago te verkennen. De tour brengt u naar de hoofdstad van Tobago, Scarborough, en het prachtige King George Fort met haar verbazingwekkende panoramische uitzicht op de Atlantische kant van het eiland. Na de rit door de hoofdstad gaat u verder naar de kleurrijke Botanische Tuinen waar u een wandeling maakt. Vervolgens toert u over het eiland naar de Caribische kant, waarbij u door typische kleine dorpen rijdt. Hier bezoekt u de 17e-eeuwse ruïnes van Fort James in Plymouth waar u opnieuw kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht. Na een bezoek aan de “Mysterieuze Grafsteen” verkent u een tropische tuin die op slechts een paar minuten afstand van het fort gelegen is. Het 12- hectare natuurgebied en boerderij staan bekend om haar vogels, vlinders, leguanen en mango’s/citrus boomgaarden. Er leven meer dan 50 vogelsoorten in het reservaat, vooral verschillende kolibriesoorten. U kunt hier veel kleine kolibries bij hun voeders observeren en maakt een ontspannende wandeling door een prachtige tropische tuin.

De volgende dag kunt u weer heerlijk ontspannen van een vrije dag bij uw luxe villa.

Inclusief: Tobago hoogtepunten tour & kolibri tropische tuin met Engelssprekende gids, overnachtingen op basis van logies

Dag 7: Main Ridge Forest Reserve wandeling & paardrijden op het strand

Om uw verblijf op Tobago onvergetelijk af te sluiten heeft u deze dag een geweldige excursie waarbij u volop kunt genieten van de natuurlijke pracht van dit ongerepte eiland. De tour neemt u mee langs de pittoreske Caribische kust waarbij u een prachtig uitzicht heeft op zowel de kust als het bosgebied. Een gematigde wandeling brengt u naar het bijzondere Main Ridge Forest Reserve, dat zich uitstrekt tot ongeveer twee derde van de lengte van het eiland. Het is de oudste beschermde regenwoudreservaat in het westelijk halfrond. U bewandeldt hier het oudste en best gemarkeerde pad, het Gilpin Trail. In het bos zijn er veel vogelsoorten te vinden en manicou-krabben patrouilleren in de kreupelhout. De planten zijn net zo spectaculair, van massieve bamboebossen tot stekelige palmen en felrode bloeiende heliconia.

Na de verkenning van dit spectaculaire natuurgebied wordt u naar het Buccoo-gebied in het zuiden van het eiland gebracht om daar te gaan paardrijden over het strand. Een geweldige ervaring! De rit gaat door het dorp langs het Goat-pad, de moeras-mangroves en wordt afgesloten met een lange strandrit aan het einde van Buccoo Bay. Na de rit kunt u een verfrissende duik nemen in de oceaan voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Inclusief: Main Ridge Forest Reserve wandeling & paardrijdtocht op het strand met Engelssprekende gids, overnachting op basis van logies

Dag 8: Vertrek vanuit Trinidad & Tobago

Het is tijd om het mooie Tobago te verlaten en terug naar huis te reizen. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven waar u op de binnenlandse vlucht naar Trinidad stapt. Hier aangekomen stapt u over op uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. U komt de volgende dag weer aan op Schiphol.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Trinidad, intercontinentale vlucht naar Amsterdam
Dag 9: Aankomst
Prijs informatie

Reisduur:
9 dagen

Prijs:
Vanaf €3.495,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • Overnachtingen in een zeer goed hotel
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘programma’, waaronder een boottocht met glazen bodem door het Buccoo Reef
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. € 40,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per boeking)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)