Ontdek
Japan

Vanaf €5.650,- p.p. | 17 dagen

36.204824, 138.252924

17-daagse individuele reis Japan

Japan is een droombestemming voor reizigers. De oude cultuur, gecombineerd met buitengewone gastvrijheid en memorabele maaltijden zorgen voor een uitzonderlijke ervaring. Het zijn misschien de tegenstellingen van het land die het zo aantrekkelijk maken. U gaat tijdens deze reis op ontdekking door het veelzijdige Japan. U begint de reis in de metropool Tokyo, die u samen met een lokale gids gaat verkennen. Ook duikt u hier de Japanse culinaire keuken in. Vervolgens reist u de Japanse Alpen in bij Matsumoto waar u het prachtige kasteel kunt gaan bewonderen. Na een bezoek aan een Onsen, een warmwaterbron, reist u verder naar het schilderachtige plaatsje Takayama. Hier stapt u terug in de tijd. Daarna duikt u de cultuur in bij Kanazawa waar u een Geisha-optreden bijwoont en een kalligrafie workshop heeft. Via de indrukwekkende, historische stad Hiroshima reist u door naar het mooie Kyoto, waar u o.a. het spectaculaire Arashiyama-bamboebos gaat bezoeken. Kyoto is een fantastische stad om deze mooie ontdekkingtocht in af te sluiten.

Reisoverzicht 

Dag 1: Vliegreis naar Japan
Dag 2: Aankomst in Japan – Imperial Hotel Tokyo
Dag 3: Tokyo stadstour – Imperial Hotel Tokyo
Dag 4: Tokyo culinair – Imperial Hotel Tokyo
Dag 5: Reis naar Matsumoto – Matsumoto Hotel Kagetsu
Dag 6: Asama Onsen – Matsumoto Hotel Kagetsu
Dag 7: Reis naar Takayama – Honjin Hiranoya Kachoan
Dag 8: Takayama vrije dag – Honjin Hiranoya Kachoan
Dag 9-10: Kanazawa cultureel – Yuzuya Ryokan Kanazawa Ryokusone
Dag 11-12: Hiroshima historie – Candeo Hotels Hiroshima Hatchobori
Dag 13: Reis naar Kyoto – HOSHINOYA Kyoto
Dag 14: Arashiyama bamboebos – Hotel Celestine Kyoto Gion
Dag 15-16: Kyoto stadstour en kookworkshop – Hotel Celestine Kyoto Gion
Dag 17: Vertrek vanuit Japan

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Japan

Het is zover, uw bijzondere rondreis door het prachtige Japan gaat vandaag van start! Vanaf de luchthaven van Amsterdam vertrekt u middels een (in)directe vlucht naar Tokyo, de hoofdstad van Japan. U zal daar de volgende dag arriveren.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Tokyo

Dag 2: Aankomst in Tokyo

Yokoso, ofwel: welkom in Japan! Bij aankomst in Tokyo staat de Engelssprekende assistente op je te wachten om het een en ander uit te leggen over het openbaar vervoer in Japan, daarnaast helpt de assistentie u met het omzetten van uw Japan Rail Pass en overhandigt ze de andere kaarten. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding zodat u rustig bij kan komen van de reis.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Tokyo stadstour

U maakt vandaag een privé citytour door Tokyo om de stad te leren kennen! Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door de gids die u vandaag mee op pad neemt. Bezienswaardigheden die aan bod komen zijn onder andere de Sensoji tempel en de kaminarimonpoort in het traditionele stadsdeel Asakusa. Daar zal u tevens een wandeling door de prachtige keizerlijke tuinen maken. Ook bezoekt u het bekende Harajuku district. Een wereld van verschil vergeleken met het traditionele Asakusa. In Harajuku bezoekt u de Meiji schrijn en de levendige winkelstraat Takeshita. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een bezoek aan de Shibuya Crossing. U sluit de dag af bij dit drukke kruispunt.

Inclusief: Citytour Tokyo inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Tokyo culinair

Vandaag staat in het teken van de Japanse keuken! Met een Japanse chef begint u de dag met een bezoek aan de beroemde Tsukiji Fish Market. Daar gaat u op pad om op zoek te gaan naar de beste producten. Na het bezoek aan de vismarkt bent u uitgenodigd in het restaurant van de chef. Daar zal hij met de gekochte producten een heerlijk diner voor u bereiden. Tijdens het diner zal hij u vertellen waarom hij voor bepaalde producten heeft gekozen en hoe hij ze heeft bereid. Een echte experience!

Inclusief: Experience: Bezoek Tsukiji Fish Market inclusief diner en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Reis naar Matsumoto

U reist naar uw volgende bestemming, namelijk Matsumoto! Dit stadje in de Japanse Alpen staat vooral bekend om het Matsumotojo kasteel, een van de weinige originele kastelen in Japan die de eeuwen van oorlogen en natuurrampen hebben overleefd. In een land dat bekend staat om de hogesnelheidstreinen reist u daar natuurlijk volledig in stijl heen met de zogeheten Shinkansen trein. Deze zal u op topsnelheid vanaf Tokio in zo’n anderhalf uur naar Nagano brengen. In Nagano stapt u over op een reguliere trein die u vervolgens naar Matsumoto brengt.

U heeft de rest van de dag om op eigen gelegenheid te besteden. U kunt bijvoorbeeld meteen de stad in trekken en het eeuwenoude Matsumotojo kasteel bewonderen. Ook bijzonder om te bezoeken is de Kaichi school, de eerste middelbare school van Japan.

Inclusief: Privétransfer naar het treinstation, treinreis naar Matsumoto en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Asama Onsen

U bezoekt vandaag de Asama Onsen, die gelegen zijn aan de voet van de Japanse Alpen. Onsen zijn natuurlijke warmwaterbronnen en deze zijn immens populair in Japan. De warmwaterbronnen dienen een ontspannen effect op zowel lichaam en geest te hebben, maar daarnaast hebben de verschillende soorten onsen (het verschil zit in de soorten mineralen in het water) ook verschillende gezondheidsvoordelen. Geniet dus van een heerlijk ontspannen dag en kom helemaal tot rust!

Inclusief: Bezoek aan de Asama Onsen inclusief transfer en entreegelden en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Reis naar Takayama

U vervolgt uw reis de Japanse Alpen in, naar het pittoreske stadje Takayama. U vertrekt vanaf Matsumoto naar Nagoya, waar u zal overstappen op de trein naar Takayama. De reis duurt zo’n 4,5 uur maar u hoeft zich onderweg niet te vervelen. Het spoor loopt namelijk door prachtige bergen en groene bossen. Eenmaal aangekomen in Takayama wordt u door een transfer opgehaald en naar het hotel gebracht. In het stadje lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan. Sinds het Edo tijdperk is er namelijk maar weinig veranderd en daardoor vindt u in het centrum nog volop oude houten koopmanshuizen, sakebrouwerijen en traditionele theehuizen. Naast het historisch aspect, staat het stadje ook bekend om het lekkere Hida-gyu rundvlees. Door het hele stadje heen vindt u restaurants en eetstalletjes waar u deze lokale specialiteit kan proeven.

Inclusief: Privétransfer naar het treinstation, treinreis naar Takayama, privétransfer naar het hotel en overnachting op basis van halfpension

Dag 8: Takayama vrije dag

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Een aanrader in de stad is het bezoeken van de lokale markt. Hier worden naast etenswaren bijvoorbeeld ook lokale souvenirs verkocht. Verder is het ook mogelijk om de Japanse Alpen in te trekken. Vanuit Takayama zijn er verschillende wandelroutes om de prachtige omgeving verder te ontdekken!

Inclusief: Overnachting op basis van halfpension

Dag 9-10: Kanazawa cultureel

Na Takayama stapt u vandaag op de trein naar Kanazawa. Bij aankomst in Kanazawa staat er een transfer voor u klaar om u naar het hotel te brengen waar u de komende nachten gaat verblijven. U heeft de dag van aankomst ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige Kenrokuen tuin en het Kanazawa kasteel.

Kanazawa behoort samen met Kyoto tot de plaatsen waar de meest traditionele theehuizen gevonden kunnen worden waar geisha’s optreden. De volgende dag gaat u naar zo’n theehuis. U zal daar leren kalligraferen op een houten waaier, die typisch is voor geisha’s uit Kanazawa. Vervolgens woont u een traditioneel geisha optreden bij.

Inclusief: Privétransfer naar het treinstation, treinreis naar Kanazawa, privétransfer naar het hotel, kalligrafie workshop, geisha optreden en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 11-12: Hiroshima historie

Tijd om Kanazawa achter u te laten en verder te reizen naar Hiroshima. Hiroshima is wereldwijd bekend vanwege de atoombom die er viel op 6 augustus 1945. De schade was enorm en er werd zelfs gedacht dat de stad onbewoonbaar was geworden. Het tegendeel werd echter bewezen en langzaam maar zeker werd de stad weer opgebouwd tot de stad die het vandaag de dag is.

Naast bekende highlight als de Atomic Bomb Dome en het Peace Memorial Park mag u in Hiroshima ook Hondori street met leuke restaurants en winkels en Hiroshima Castle niet missen. Mocht u genoeg hebben gehad van Hiroshima dan kunt u naar het eiland Miyajima gaan dat op slechts een korte boottocht van Hiroshima gelegen is. Hier vindt u onder andere de bekende en eeuwenoude Itsukushima-Jinja Gate.

Inclusief: Treinreis naar Hiroshima, privétransfer naar het hotel en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13: Reis naar Kyoto

Vandaag vertrekt u naar Kyoto! Een directe rit per Shinkansen trein brengt u in iets meer dan anderhalf uur naar de stad waar u wordt opgewacht door een transfer. Deze privétransfer zal u naar de opstapplaats brengen waar de boot naar uw accommodatie vertrekt. U verblijft vannacht in een bijzondere accommodatie in het westen van Kyoto gelegen tussen groene heuvels en aan het water. U zal zich in een oase van rust bevinden en u kunt genieten van de prachtige omgeving van het hotel.

Inclusief: Privétransfer naar het treinstation, treinreis naar Kyoto, privétransfer naar het hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 15-16: Kyoto stadstour en kookworkshop

Tijdens uw verblijf in het centrum van Kyoto staat er een citytour op het programma waarbij u de highlights van de stad afgaat. Zo bezoekt u de indrukwekkende stenen tuin bij de Ryoanji tempel, gaat u naar het met bladgoud bedekte Shogun kasteel en ook het beroemde Fushimi Inari schrijn met de duizenden poorten komt aan bod.

Op uw laatste dag in Japan neemt u deel aan een kookworkshop waarbij u van een professionele chef leert hoe u traditionele gerechten maakt. Na het bereiden van het eten kunt u uw eigen creaties proeven als lunch. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Inclusief: Citytour Kyoto inclusief Engelssprekende gids, kookworkshop inclusief Engelssprekende gids en lunch en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14: Arashiyama bamboebos

Vanuit uw bijzondere accommodatie bezoekt u middels een excursie het Arashiyama bamboebos. Wellicht dat u het bos al eens op een foto heeft gezien maar het is een ontzettend bijzondere ervaring om zelf tussen de torenhoge bamboebomen te staan! Andere bezienswaardigheden die vandaag aan bod komen zijn de Togetsukyo brug en de Tenryuji tempel.

Na de excursie vertrekt u naar de laatste accommodatie van uw reis, een sfeervol hotel in het centrum van Kyoto. Zo ervaart u naast de rust in het westen van Kyoto ook het stadsgevoel van deze plaats.

Inclusief: Excursie Arashiyama bamboebos en omgeving inclusief transfer en overnachting inclusief ontbijt

Dag 17: Vertrek vanuit Japan

Langzamerhand begint het einde van uw reis in zicht te komen. U wordt hij het hotel door een transfer opgehaald en naar de luchthaven van Osaka gebracht. Na een bijzondere reis waarbij u veel prachtige nieuwe ervaringen heeft opgedaan vertrekt u met een directe vlucht naar Amsterdam.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Osaka – Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
17 dagen

Prijs:
Vanaf €5.650,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale retourvluchten
 • 15 overnachtingen in goede en bijzondere accommodaties
 • Japan Railpass voor 14 dagen
 • Privétransfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)
Reisvoorstel aanvragen: