Ontdek
Thailand

Vanaf €4.550,- p.p. | 17 dagen

15.870032, 100.992541

17-daagse individuele reis Thailand 

Tijdens deze 17-daagse Boutique-reis ontdekt u het veelzijdige Thailand. Fiets door verschillende delen van Bangkok, van het bruisende China Town tot de authentieke buitenwijken. Verblijf in een villa op de rivier de Kwai bij Kanchanaburi. Bezoek de meest indrukwekkende tempels van Ayutthaya op de fiets. Bewonder het adembenemende landschap van het Khao Sok Nationaal Park en ga op zoek naar wildlife, zoals neushoornvogels, gibbons en makaken. Maak een avontuurlijke trekking in het Khao Luang Nationaal Park. Sluit de reis af in een heerlijk strandresort in Khanom.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Thailand
Dag 2: Aankomst in Bangkok – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 3: Bangkok stadstour – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 4: Bangkok fietstour – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 5: Reis naar Kanchanaburi – The FloatHouse River Kwai
Dag 6: Erawan-waterval en Birma railroad – The FloatHouse River Kwai
Dag 7: Reis naar Ayutthaya – Sala Ayutthaya
Dag 8-9: Reis naar Khao Sok Nationaal Park & Thaise kookervaring – Anurak Community Lodge
Dag 10: Khao Sok Nationaal Park – The Phupa Waree Floating Bungalow
Dag 11: Khao Sok Nationaal Park – Aava Resort and Spa
Dag 12-13: Khanom natuur en cultuur – Aava Resort and Spa
Dag 14-15: Trekking Khao Luang Nationaal Park – Aava Resort and Spa
Dag 16: Reis naar Bangkok – Hotel Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport
Dag 17: Vertrek vanuit Thailand

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag start uw rondreis naar het prachtige Thailand! U vliegt met de rechtstreekse vlucht van KLM naar Bangkok, waar u de volgende ochtend zal aankomen.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amsterdam – Bangkok

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Welkom in Thailand, het land van de glimlach!  Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgewacht door onze lokale representant. Vervolgens wordt u per privétransfer naar uw hotel gebracht, waar u de komende nachten verblijft. De rest van de dag kunt u rustig bijkomen van uw reis en genieten van de faciliteiten van het hotel.

Inclusief: Meet & Greet, privétransfer naar uw hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Bangkok stadstour

In de lobby van uw hotel wordt u opgehaald door uw gids en gaat u op pad om de hoogtepunten en verborgen parels van de stad te ontdekken. Allereerst gaat u naar Wat Suthat, één van de slechts 10 koninklijke tempels. Vervolgens gaat u naar Lak Mueang, een schrijn gebouwd in 1782. Hierna gaat u naar het beroemde Grand Palace-complex, waar ook de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha staat.

Daarna is het tijd om te genieten van een lunch aan de rivier. Na een heerlijke maaltijd stapt u aan boord van een longtailboot om het doolhof van kanalen en waterwegen in Bangkok te ontdekken. Onderweg stopt u bij het fascinerende Artist’s House, een eeuwenoud teakhouten huis dat is omgebouwd tot een galerij, met lokale kunstwerken, fotografie en een poppentheater. Het huis maakt deel uit van een pittoreske gemeenschap die aan de rand van een kanaal ligt. Daarna keert u terug naar uw hotel.

Inclusief: Excursie: Best of Bangkok incl. lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Bangkok fietstour

Deze dag staat er een leuke fietsexcursie op het programma (deelname in groepsverband, maar met privétransfers). U wordt afgezet bij het verzamelpunt voor een kop koffie of thee, een korte briefing en het instellen van de fiets. Tijdens deze tour gaat u het bruisende dagelijkse leven van Chinatown te verkennen. Via smalle steegjes en kronkelende paden die het best toegankelijk zijn met de fiets. U passeert markten en lokale boeddhistische tempels. U steekt de Chao Phraya-rivier over per veerboot en vervolgt de tour in Thonburi, een voormalige hoofdstad van Thailand. U ziet wat meer lokale tempels en een goed voorbeeld van het authentieke Thaise leven. Uiteindelijk steekt u de rivier weer over en gaat u verder in het gebied achter de Pakk Klong Talad-bloemenmarkt terug naar River City waar de tour eindigt.

Inclusief: Excursie: Ontdek Bangkok buiten de gebaande paden op de fiets (deelname in groepsverband; privé transfers) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Reis naar Kanchanaburi

Vanmorgen vroeg (tussen 06:15 – 07:00 uur) wordt u door uw gids opgehaald bij uw hotel en naar de oude vissershaven van Samut Songkram gebracht, lokaal bekend als Maeklong, die bekend staat om zijn spoorwegmarkt. Het station ligt in het midden van een enorme, lokale markt en is meestal vol met mensen. Loop met uw gids over deze bijzondere markt en aanschouw wat er gebeurd als er een trein aankomt.

U vervolgt uw weg naar de stad Kanchanaburi. Hier stapt u op de trein voor een rit naar Nam Tok en gaat u over de beruchte Birma-spoorweg. U passeert het geweldige houten viaduct en u kunt genieten van het prachtige uitzicht over rivier de Kwai en het landelijke leven langs de spoorlijn. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u naar de Phu Tha Kien pier. Hier stapt u op een traditionele longtailboot die u naar uw unieke accommodatie op het water zal brengen.

Inclusief: Privétransfer naar Kanchanaburi inclusief stop bij treinrails markt, treinrit over Birma-spoorlijn, lokale lunch, privétransfer naar de pier, boottransfer naar uw accommodatie en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Erawan-waterval en Birma railroad

Na het ontbijt ontmoet u uw gids en neemt u een longtailboot terug naar de Phu Ta Kien-pier om de chauffeur te ontmoeten voor een excursie naar de Erawan-waterval. Deze waterval heeft zeven niveaus die meer dan 1.500 m dalen. U kunt vrij gemakkelijk naar elk niveau lopen over de paden, maar als u naar de top wilt gaan, dan is het een beetje een klauterpartij op de klif – het is de moeite echter waard!

Hierna bezoekt u het Hellfire Pass Memorial Museum. Deze zeer informatieve tentoonstelling is het geesteskind van Tom Morris, een voormalige Australische krijgsgevangene die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de spoorlijn gewerkt heeft. Vanaf het museum kunt u de Hellfire Pas oplopen. Er is een informatieve audio toer, die zeer de moeite waard is. U kunt een flink stuk lopen en terugkeren wanneer u wenst. De kloof was indertijd een belangrijke passage voor de spoorlijn; om een route naar Birma te bewerkstelligen was het nodig hier een doorgang te creëren.

Inclusief: Excursie: Erawan waterval, lokale lunch, excursie: Bezoek Hellfire Memorial en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Reis naar Ayutthaya

U checkt uit bij het hotel en wordt u door de gids opgehaald en naar Ayutthaya gereden, de hoofdstad van Siam uit de 15e tot 18e eeuw. In 1770 kwamen de Burmezen de stad plunderen en de Thai verhuisden hun hoofdstad naar Bangkok. De rit duurt ongeveer twee tot drie uur, afhankelijk van het verkeer.

In de middag gaat u Ayutthaya op de fiets ontdekken. Rond 13:30 uur start de excursie. Verken de hoogtepunten van dit historische UNESCO-werelderfgoed. Zo komt u onder andere langs, Wat Phra Si Sanphet, het Koninklijk Paleis, Wat Lokayasutharam, Wat Na Phra Main en Wat Mahathat.

Hierna wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Inclusief: Privétransfer naar Ayutthaya, excursie: Ontdek de hoogtepunten van Ayutthaya op de fiets, privétransfer naar uw hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8-9: Reis naar Khao Sok Nationaal Park & Thaise kookervaring

Na een ontspannen ontbijt wordt u terug naar Bangkok gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Surat Thani. Hier wacht een lokale representant u op voor uw vervoer naar uw lodge. U verblijft in het Khao Sok Nationaal Park, omgeven door jungle.

De volgende ochtend rond 9 uur begint u met een kook experience op een biologische boerderij (deelname in groepsverband). De Thaise keuken heeft een lange en prachtige geschiedenis als één van de meest exotische en buitengewoon gevarieerde keukens ter wereld. Ga tijdens deze kookcursus terug in de tijd en leer hoe u traditionele Thaise gerechten met biologische seizoensgebonden ingrediënten bereid. Natuurlijk gaat u achteraf uw eigen gerechten tijdens de lunch nuttigen.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht, privétransfer naar uw lodge, excursie: Kook experience op een biologische boerderij (deelname in groepsverband) en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10: Khao Sok Nationaal Park

Vandaag begint u aan uw spectaculaire 2 daagse privétour.

09:00 – U wordt opgehaald en naar het kantoor van onze lokale partner in Ban Ta Khun gebracht.
10:30 – Kom aan op Rajaprabha Dam en stap aan boord van uw longtailboot en geniet van een tocht door het adembenemende landschap op weg naar het raft house, onderweg langs het prachtige natuurgebied Gui Lin.
11:30 – Kom aan bij de drijvende bungalows en check in bij uw eigen drijvende bungalow in traditionele Thaise stijl. Ontspan, neem een ​​duik, kajak en verken de vele inhammen en klongs van het Khao Sok-meer, of ontspan in alle rust.
12:30 – Geniet van een traditionele Thaise lunch bereid met rijke Zuid-Thaise curry’s en heerlijke lokale groenten met ananas en watermeloen als dessert.
13:30 – Vertrek voor een tocht van 2-3 uur door de oude jungle van het Khao Sok Nationaal Park. Afhankelijk van het seizoen kan uw gids u eetbare plantensoorten laten zien, kunt u wilde dieren spotten of een prehistorische grot bezoeken.
16:30 – Ga terug naar uw bungalow voor vrije tijd.
17:30 – Ga met uw longtailboot op zoek naar wildlife.
19:00 – Geniet van een verrukkelijk Thais diner met verse vis, groenten, pittige Thaise soep en omelet.

Inclusief: 2 dagen/1 nacht Khao Sok tour in privéservice inclusief overnachting, excursies en maaltijden

Dag 11: Khao Sok Nationaal Park

07:00 – Sta vroeg op en ga nog voor het ontbijt op een ochtend safari met de boot. Vanaf uw boot kunt u (met een beetje geluk) makaken, langurs, grote neushoornvogels, wilde zwijnen, gibbon-apen en zelfs af en toe een wilde olifant zien!
08:30 – Geniet van een traditioneel Thais ontbijt; Khao Tom (een hartige rijstepap), eieren en toast, of een heerlijke pannenkoek.
09:30 – Stap aan boord van uw longtailboot voor nog een mooie boottocht terug naar de pier.
10:30 – Eenmaal terug op de pier word u naar het naburige dorp vervoerd.
11:30 – Bekijk de tempel en de hangende brug voordat u gaat lunchen met een lokale boerenfamilie.
12:30 – Ga vervolgens door naar uw hotel in Kanom.

Rest van de dag kunt u vrij besteden.

Inclusief: 2 dagen/1 nacht Khao Sok tour in privéservice inclusief ontbijt, lunch en excursies, privétransfer naar uw hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 12-13: Khanom natuur en cultuur

U heeft een volle dagexcursie om Khanom beter te leren kennen. Een lokale expert neemt u mee op zijn longtailboot of vissersboot om getuige te zijn van unieke roze dolfijnen, dus zorg ervoor dat u uw camera bij de hand heeft! Daarna gaat u naar het kleine eiland Koh Nui Nork en leert u over het wonder van de legendarische boeddhistische monnik Luang Por Tuad.

Na de lunch ervaart u de natuurlijke schoonheid en de lokale charme van Khanom. Ontdek de natuurlijk gevormde grot Khao Wang Thong, bekijk de Samed Chun-waterval – de grootste in Khanom – en ervaar de Thaise manier van zakendoen op de lokale markt.

De volgende dag kunt u geheel vrij besteden. Ontspan op het strand of breng een bezoek aan het Mu Ko Thale Tai National Park en bewonder de prachtige flora en fauna.

Inclusief: Excursie: Ontdek de verborgen parels van Khanom en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 16: Reis naar Bangkok

U checkt uit rond 12:00 uur en kunt u de rest van de ochtend en de middag op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

Aan het eind van de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Surat Thani gebracht. Per binnenlandse vlucht gaat u terug naar Bangkok. U overnacht in een airport hotel, omdat u de volgende dag ’s ochtends weer op de luchthaven moet zijn voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht, shuttletransfer naar het airport hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 14-15: Trekking Khao Luang Nationaal Park

Er staat een dagtrekking in Khao Luang National Park op het programma. Maak een adembenemende vier kilometer lange tocht naar de Krung Ching-waterval, die is vernoemd naar de palmbomen genaamd ‘Ching Trees’. De waterval bestaat uit zeven lagen met een houten uitkijkplatform bij de grote watervallen die bekend staan als Fon Saen Hah. Naast het feit dat het Krung Ching-gebied de grootste waterval van  Zuid-Thailand heeft is het Khao Luang Nationaal Park ook een uitstekende locatie om vogels te spotten. Hoewel fysiek uitdagend, zal uw tocht elke stap waard zijn.

De volgende dag kunt u wederom vrij besteden. Ontdek de watervallen in de buurt of breng bijvoorbeeld een bezoek verschillende kleinere strandjes net ten noorden of zuiden van Khanom.

Inclusief: Excursie: Trekking naar Khao Luang National Park en twee overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 17: Vertrek vanuit Thailand

Vanochtend na uw ontbijt wordt u met gedeelde airport shuttle van het hotel naar de luchthaven gebracht. Hiervandaan vliegt u met de rechtstreekse KLM vlucht naar Amsterdam waar u eind van de middag weer aankomt.

Inclusief: Shuttletransfer naar de luchthaven en intercontinentale vlucht Bangkok – Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
17 dagen

Prijs:
Vanaf €4.550,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen

Inclusief

 •  Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten op basis van Economy Class
 • Overnachtingen in sfeervolle en bijzondere boetiekaccommodaties
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘programma’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘programma’
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
 • Verblijf Anurak Community Lodge dat beschikt over een uitgebreid duurzaamheidbeleid

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Persoonlijke uitgaven/fooien
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)