Ontdek
Thailand

Vanaf €2.995,- p.p. | 19 dagen

15.870032, 100.992541

19-daagse rondreis Thailand

Start de rondreis in de culturele hoofdstad, Chiang Mai. Neem deel aan een authentieke kookcursus, bewonder de mooiste tempels en bezoek een fascinerende olifantenopvang. Vaar over de Mae Kok-rivier naar een Lahu-dorp en bezoek de avondmarkt in Chiang Rai. Ontdek de belangrijkste ruïnes van de oude hoofdstad Ayutthaya. Zwem bij de prachtige Erawan waterval bij Kanchanaburi. Aanschouw het bruisende leven op de grootste drijvende markt van Thailand. Bezoek het koninklijk paleis en de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok. Sluit de reis af in een heerlijk strandresort op Koh Samui.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Thailand
Dag 2: Aankomst in Chiang Mai – Tamarind Village
Dag 3: Chiang Mai stadstour – Tamarind Village
Dag 4: Chiang Mai vrije dag – Tamarind Village
Dag 5: Kanta olifanten opvang – Saranya River House
Dag 6: Vrije dag – Saranya River House
Dag 7: Reis naar Chiang Rai – Chiang Rai Valley Resort
Dag 8: Gouden Driehoek Tour – Chiang Rai Valley Resort
Dag 9: Reis naar Ayutthaya – Sala Ayutthaya
Dag 10: Reis naar Kanchanaburi – The FloatHouse River Kwai
Dag 11: Hellfire Pass – The FloatHouse River Kwai
Dag 12: Erawan-watervallen – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 13: Bangkok stadstour – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 14: Bangkok drijvende markt – Riva Surya Bangkok Hotel
Dag 15: Reis naar Koh Samui – Zazen Boutique Resort & Spa
Dag 16-18: Strandverblijf Thailand – Zazen Boutique Resort & Spa
Dag 19: Vertrek vanuit Thailand
Dag 20: Aankomst in Amsterdam

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Thailand

Vandaag begint u reis naar het prachtige land Thailand! Geniet van uw intercontinentale vlucht.

Inclusief: Intercontinentale vlucht

Dag 2: Aankomst in Chiang Mai

Als u voor de eerste keer naar Zuidoost-Azië reist, is Thailand een goede keuze om mee te beginnen. Het heeft echte Aziatische charme, is veilig en goed begaanbaar en het heeft een fantastische keuken. Bereid thuis vast een typisch Thais gerecht, Pad Thai, dan krijgt u de smaak wel te pakken. Het is een bewuste keuze om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende verbindingen via Bangkok. Het vliegveld van Chiang Mai is rustiger, waardoor het afwikkelen van de douane verplichtingen veel efficiënter en sneller verloopt. Chiang Mai is een betere plaats om van de lange reis bij te komen en te wennen aan het drukkende klimaat.

Aankomst in Chiang Mai, waar u wordt verwelkomd door onze gids en chauffeur. Transfer naar het hotel. Rond de middag ontmoet u onze gids in de lobby van het hotel voor een briefing over uw komende reis. Ook ontvangt u van hem de benodigde reisdocumenten, zoals de e-tickets voor de binnenlandse vluchten. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Chiang Mai.

Inclusief: Meet & Greet, privétransfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Chiang Mai stadstour

Om 8.30 uur begint het programma. We rijden langs de Ping-rivier, steken over via de IJzeren Brug en rijden naar het gebied rond Wat Ket. We passeren de eerste Christelijke kerk in Chiang Mai, gesticht in 1868. Daarna bezoeken we Wat Ket, een tempel met een interessant verhaal en een klein museum met prachtige historische foto’s van de stad en omgeving. Dan staan de belangrijkste markten op het programma: Wararot en Ton Lamyai. Het is altijd een feest om rond te lopen en te genieten van alle wonderlijke en kleurrijke producten. Er is ook tijd genoeg om te proeven van typische Noord Thaise hapjes. Onze volgende stop is Wat Buppharam, een tempel in Birmese en Lanna stijl.

We lunchen bij een restaurant aan de rivier. Na de lunch bezoeken we het oude stadscentrum binnen de gracht. We bezoeken de prachtige Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing. Als u het leuk vindt, is er meer dan voldoende gelegenheid een praatje te maken met één van de vele Boeddhistische monniken. We vervolgen ons programma en rijden naar Doi Suthep, een 1600 meter hoge berg. Daar bezoeken we Wat Phra That Doi Suthep, een prachtige tempel met een spectaculair uitzicht over de stad.

Inclusief: Excursie: Ontdek Chiang Mai en omgeving incl. lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Chiang Mai vrije dag

Dag om vrij te besteden in Chiang Mai. U kunt lekker relaxen bij het zwembad of een korte wandeling door de stad maken voor een massage of een manicure/pedicure. U kunt uitstekend lunchen in de buurt van het hotel. Om 15.30 uur wordt u opgehaald voor een kookcursus bij onze favoriete Kook School. De cursus start om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.

Inclusief: Excursie: Kookcursus en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Kanta olifanten opvang

Vandaag gaat u naar de olifanten opvang Kanta.

8.30 uur: Wordt u opgehaald bij uw accommodatie.
09.00 uur: Rijdt u ongeveer 50 minuten naar het noorden van Chiang Mai door glooiende heuvels, bossen en lokale landbouwgebieden.
10.00 uur: Komt u aan bij Kanta en trekt u traditionele kleding aan.
10.30 uur: U gaat eerst fruit voorbereiden voor de olifanten voor u ze ontmoet.
12.00 uur: Lunch
13.00 uur: Bereid kleefrijst gemengd met kruiden voor onze olifanten. Leer meer over de achtergrond, gezondheidszorg en gedrag van de olifanten.
14.00 uur: Geniet van meer tijd met de olifanten. Voer ze en wandel met ze naar de rivier. Hier kunt u met de olifanten baden en de verzorger helpen bij het wassen.
15.00 uur: Thee- en koffiepauze. Helaas weer tijd om afscheid te nemen van het kamp en rij vervolgens naar uw accommodatie in Tha Ton.

Inclusief: Excursie: Kanta olifanten opvang (op join-in basis) inclusief privétransfers & lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Vrije dag

Een rustige dag in het hotel. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om uw dag te veraangenamen. Lekker luieren kan, maar actief zijn kan ook. De hotel staff kan voor u verschillende activiteiten verzorgen, zoals hiken, massage en diverse watersporten.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Reis naar Chiang Rai

Na het ontbijt rijden we naar een opstapplaats, waar we aan boord gaan van een lokale boot voor een tocht van een uur over de Mae Kok rivier. We stappen uit bij het Lahu-dorp Pha Tai en rijden door naar Santikhiri, een Chinese gemeenschap op Doi Mae Salong. Santikhiri heeft een zeer interessante geschiedenis die uw gids graag met u deelt. Als het een heldere dag is, zijn de vergezichten vanaf deze plek overweldigend mooi. We bezoeken een theeplantage en theefabriek en een Akha dorp. Na de Chinees georiënteerde lunch rijden we door naar ons hotel in Chiang Rai. Onze auto blijft beschikbaar voor een bezoek aan de avondmarkt in Chiang Rai, waar u uitstekend kan eten.

Inclusief: Privétransfer naar hotel inclusief activiteiten & lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Gouden driehoek tour

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek, een plaats waar de grenzen van Myanmar, Thailand en Laos elkaar ontmoeten. In het verleden zeer berucht vanwege de opiumteelt- en handel. Onze eerste stop is Art Bridge, een kunstgalerij, zeer de moeite waard. We rijden door naar Doi Tung, waar we de Mae Fah Luang (moeder van de huidige koning) botanische tuinen bezoeken en meer te weten komen over het koninklijke project op Doi Tung. We bezoeken Mae Sai, een levendig plaatsje op de grens tussen Thailand en Myanmar.

Inclusief: Excursie: Gouden Driehoek en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Reis naar Ayutthaya

Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld van Chiang Rai voor een vlucht naar Bangkok. Op het vliegveld wordt u verwelkomd door één van onze gidsen. Er staat een auto klaar met chauffeur om u naar Ayutthaya te brengen. In de stad lunchen we, waarna we de belangrijkste tempelruïnes van de oude koningsstad bezoeken: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongol en Wat Sri Sanphet. Ook bekijken we het enorme Boeddha standbeeld Wiharn Phra Mongkol Bhopit. Daarna checken we in bij ons hotel en aan het einde van de middag wordt u opgehaald voor een boottocht bij zonsondergang. U geniet aan boord van een uitstekend menu van Thaise traditionele gerechten. Na de cruise wordt u terug gebracht naar het hotel

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven, binnenlandse vlucht naar Bangkok, privétransfer naar Ayutthaya, excursie: Hoogtepunten Ayutthaya inclusief lunch, cruise met Thais diner aan boord en overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Reis naar Kanchanaburi

Na het ontbijt vertrekt u naar Kanchanaburi, waar we op de trein stappen om het laatste overgebleven deel van de beruchte Birma-spoorlijn af te leggen. We stappen uit bij Nam Tok, waar onze chauffeur ons opwacht. We lunchen in één van de vele restaurants en varen daarna per longtailboot naar ons hotel. De rest van de middag kunt u heerlijk genieten van deze prachtige accommodatie. Ook het diner van die avond is inbegrepen.

Inclusief: Privétransfer naar treinstation, trein naar Nam Tok, privétransfer naar hotel inclusief lunch en overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 12: Erawan-watervallen

Na het ontbijt bezoeken we het Erawan National Park, dat vooral bekend staat om zijn prachtige watervallen. Het is een serie van zeven watervallen, elk met een eigen karakter. Het is mogelijk om helemaal naar boven te wandelen of lekker te zwemmen in één van de natuurlijke bassins. We lunchen bij de waterval.

Op weg naar Bangkok bezoeken we de erebegraafplaats Don Rak, waar vele krijgsgevangenen, die gedwongen te werk gesteld waren aan de Birma-spoorlijn, begraven liggen. Later op de dag rijdt u naar Bangkok.

Inclusief: Excursie: Erawan-watervallen inclusief lunch, privétransfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11: Hellfire Pass

Na het ontbijt varen we naar de pier en rijden vanaf daar naar het Hellfire Pass Memorial Museum, niet ver van Hin Tok. Het museum vertelt het verhaal van de aanleg van de Birma Spoorlijn in de Tweede Wereldoorlog waarbij veel geallieerde krijgsgevangenen en Aziatische dwangarbeiders omgekomen zijn. Vanuit het museum kunt u de Hellfire Pass inlopen. U kunt een audio-rondleiding krijgen over de geschiedenis van de Hellfire Pass. Als u naar het eindpunt wilt lopen kunnen we u daar ophalen.

Hierna keren we terug naar het hotel, waar u kunt lunchen op eigen gelegenheid en de rest van de middag vrij te besteden hebt.

’s Avonds is er een diner in het hotel met traditionele Mon dansen en muziek.

Inclusief: Excursie: Bezoek Hellfire Memorial en overnachting inclusief diner en ontbijt

Dag 13: Bangkok stadstour

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. We nemen een watertaxi naar Ta Chang. Daar begint onze wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok, het Grote Paleis, Wat Po, Wat Arun en Wat Phra Keo. Deze laatste tempel is de residentie van Thailand’s meest heilige object: de Smaragden Boeddha. Tot 1950 was dit paleis ook het verblijf van de Thaise koninklijke familie. We lunchen onderweg en gaan dan aan boord van een longtailboot voor een twee uur durende tocht over de rivier en de zijkanalen (de Bangkok-klongs). We maken regelmatig een stop om een tempel of een lokale markt te bekijken, maar de tocht op zich is al zeer de moeite waard. We keren terug bij de pier waar we zijn gestart en nemen ons pontje terug naar het hotel.

Inclusief: Excursie: Best of Bangkok inclusief lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 15: Reis naar Koh Samui

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Koh Samui. Bij aankomst wordt u opgehaald door een vertegenwoordiger van het hotel, waar u verblijft. Geniet de rest van de dag van uw heerlijke resort.

Inclusief: Privétransfer naar luchthaven, binnenlandse vlucht naar Koh Samui, privétransfer naar resort en overnachting inclusief ontbijt

Dag 16-18: Strandverblijf Thailand

U heeft uw verblijf op Koh Samui ter vrije besteding. geniet hier van het mooie strand en de helderblauwe zee. Graag geven wij u persoonlijke suggesties indien u activiteiten op of nabij het eiland wilt ondernemen.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 14: Bangkok drijvende markt

Vandaag is het marktdag. We moeten vroeg op pad (6.00 uur) om de drijvende markt Damnoen Saduak in zijn volle glorie en met zo min mogelijk medereizigers te bekijken.

Deze markt ligt ongeveer 60 km ten zuid westen van Bangkok en is de grootste drijvende markt in heel Thailand. Onderweg rijden we langs eindeloze, prachtige rijstvelden en we maken een korte stop in Nakhon Pathom bij de grootste pagode in Thailand.

Bij Damnoen Saduak aangekomen stappen we op de boot om de markt van dichtbij te kunnen bekijken en aan den lijve te ondervinden. Het is een grote, georganiseerde chaos met boten vol vers fruit en groenten. Ook zijn er souvenirs te koop, die met veel doorzettingsvermogen aan de man gebracht worden.

Na de lunch keren we terug naar het hotel, waar u de rest van de middag vrij te besteden heeft.

Op vrijdag, zaterdag en zondag bezoeken we ’s middags ook de Amphawa Markt. Dan gaan we in Damnoen Saduak aan boord van een lokale boot en varen naar een andere lokale drijvende markt. Het contrast kan niet groter zijn. Er komen hier nauwelijks westerse toeristen, voornamelijk lokale mensen. De boottocht er naar toe is zeer de moeite waard. Vanaf Amphawa gaan we per auto terug naar het hotel.

Inclusief: Excursie: Damnoen Saduak inclusief lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 19: Vertrek vanuit Thailand

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Bangkok en de aansluitende vlucht naar Amsterdam. We kunnen voor u een late check out regelen, zodat u die dag nog extra kan genieten van zon, zee en strand.

Inclusief: Privétransfer naar hotel, intercontinentale vlucht naar Amsterdam via Bangkok en overnachting inclusief ontbijt

Dag 20: Aankomst in Amsterdam
Prijs informatie

Reisduur:
20 dagen

Prijs:
Vanaf €2.995,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 17 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder een volle dag excursie naar de Gouden Driehoek en de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)