Ontdek
Vietnam

Vanaf €2.560,- p.p. | 19 dagen

14.058324, 108.277199

19-daagse individuele reis Vietnam

Beleef tijdens deze rondreis de authentieke delen van Centraal- en Zuid-Vietnam. Bezoek de historische bezienswaardigheden van Ho Chi Minh, zoals het prachtige koloniale postkantoor en de Opera House. Neem een kijkje in het ongelooflijke tunnelnetwerk bij Cu Chi die gebruikt werden door de Vietcong. Aanschouw het lokale leven rond de Mekong Delta per boot. Bezoek de kleurrijke drijvende markten van Cai Be. Geniet een aantal dagen aan het strand van Mui Ne. Ga naar een koffieplantage in de buurt van Buon Ma Thuot voor een interessante koffie experience. Maak een boottocht in de buurt van Hoi An om de dagelijkse activiteiten van lokale vissers te bewonderen. Sluit de reis af in Hue, waar u onder andere de Verboden Stad uit de Nguyen-dynastie bezoekt.

Reisoverzicht 

Dag 1: Vliegreis naar Vietnam
Dag 2-3: Ho Chi Minh City cultuur en historie – Aquari Hotel
Dag 4: Mekong-rivier cruise – Le Jardin du Mekong
Dag 5: Ving Long boottocht – Ut Trinh Homestay
Dag 6: Cai Be drijvende markt – Aquari Hotel
Dag 7-9: Strandverblijf Phan Thiet – Pandanus Resort
Dag 10: Da Lat en omgeving – TTC Hotel Ngoc Lan
Dag 11-12: Ban Me Thuot koffietour – Saigon-Banme Hotel
Dag 13-14: Hoi An vissers en stadstour – Hoi An Ancient House Resort & Spa
Dag 15: Hoi An vrije dag – Hoi An Ancient House Resort & Spa
Dag 16-17: Hue stadstour – Villa Hue
Dag 18: Vertrek vanuit Vietnam
Dag 19: Aankomst in Amsterdam

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Vietnam

Vandaag begint uw reis! Geniet van uw intercontinentale vlucht en bij aankomst van de eerste indrukken van het prachtige Vietnam.

Inclusief: Intercontinentale vlucht Amterdam – Ho Chi Minh City

Dag 2-3: Ho Chi Minh City cultuur en historie

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in Ho Chi Minh City. U wordt opgewacht door een privétransfer welke u naar uw hotel zal brengen. Eenmaal aangekomen kunt u even bijkomen van de reis en heerlijk genieten van uw vrije dag die u tot uw beschikking heeft.

De volgende dag staat een bijzonder programma op u te wachten. Een privétransfer haalt u op om vervolgens de Cu Chi tunnels te bezoeken. Dit ongelooflijke tunnelnetwerk, dat bijna 250 kilometer lang is, was tijdens de oorlogen de schuilplaats voor meer dan 16.000 Vietcong guerrilla’s. In de late ochtend zal u weer terug keren naar Ho Chi Minh, waar u in de middag een city tour zal maken door deze duizelingwekkende stad. Tijdens deze tour zult u enkele historische bezienswaardigheden bezoeken waaronder het prachtige koloniale postkantoor, Tan Dinh katholieke kerk en het Opera huis. U sluit uw tocht af met een bezoek aan het Ben Thanh markt, waar u uw onderhandelingsvaardigheden kan beoefenen om zo de beste prijzen te krijgen.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Cu Chi tunnels, excursie: Ho Chi Minh city tour en Ben Thanh markt en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4: Mekong-rivier cruise

In de ochtend gaat u middels een privétransfer naar Ben Tre provincie, ook wel bekend als de kokosnootstad. Hier vandaan gaat u per boot verder en kunt u de grote kokosnootproductie aanschouwen. In de namiddag vertrekt u langs de Ba Lai rivier en bezichtig de dagelijkse werkzaamheden van de lokale inwoners. Na deze bijzondere tocht, brengt een privétransfer u naar een lokaal huis voor uw overnachting.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Ben Tre – Ba Lai de tuin van de Mekong en overnachting inclusief vol pension

Dag 5: Ving Long boottocht

Een privétransfer brengt u naar Vinh Long. Onderweg brengt u een bezoek aan een lokale markt. Eenmaal aangekomen in Vinh Long, gaat u per boot verder waarbij u diverse activiteiten gaat doen, zoals het bezoeken van een kwekerijtuin, het ontmoeten van lokale boeren en een kookles waarbij u heerlijke lokale gerechten gaat bereiden.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Vinh Long boottocht en overnachting inclusief vol pension

Dag 6: Cai Be drijvende markt

Na uw ontbijt staat een boottocht naar Cai Be op het programma. U bezoekt hier de kleurrijke drijvende markten, waar de boten gevuld zijn met groenten en fruit. Vervolgens maakt u een stop bij een lokale workshop waar u kunt zien hoe rijstpapier, kokosnoten en poprijst gemaakt worden. Het is erg interessant om het ambachtsdorp te bezoeken, waar u kunt zien hoe ze een aantal speciale producten maken zoals rijstnet voor lentebroodjes, vissaus, soja saus en kokosnoot bladen om hutten daken te maken. De boottocht eindigt bij Cai Be stad. Hiervandaan wordt u middels een privétransfer naar Ho Chi Minh City gebracht.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Cai Be en drijvende markten en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7-9: Strandverblijf Phan Thiet

Per privétransfer wordt u op dag 7 naar Phan Thiet gebracht voor uw strandverblijf. De komende dagen heeft u ter vrije besteding om van de prachtige stranden en helderblauwe zee te genieten. Ultiem ontspannen.

Inclusief: Privétransfer en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10: Da Lat en omgeving

‘s Ochtends wordt u per privétransfer naar Da Lat gebracht, bekend als de stad van de eeuwige lente vanwege het zachte klimaat en de prachtige bloementuinen. Later op de dag neemt de lokale gids u mee naar de waterval van Datanla en de nabijgelegen Truc Lam Pagoda en de Tuyen Lam rivier.

Inclusief: Privétransfer, bezoek aan Datanla waterval, Truc Lam Pagoda en de Tuyen Lam rivier inclusief gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11-12: Ban Me Thuot koffietour

Een privétransfer brengt u naar uw verblijf in Ban Me Thuot. Hier kunt u heerlijk genieten van uw vrije dag die u tot uw beschikking heeft.

De volgende dag vertrekt u vroeg in de ochtend om een bezoek te brengen aan het Eakman-instituut waar u meer te weten komt over de koffieplantage. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan onder andere de civet koffie boerderij, Draynur waterval, CuH’bur koffieboerderij en Wereld koffie museum. Kortom een volle, maar zeer zeker een interessante dag.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Ban Me Thout koffie tour, bezoek aan o.a. koffie boerderijen, Draynur waterval en het Wereld koffie museum en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13-14: Hoi An vissers en stadstour

Een privétransfer brengt u vandaag naar het vliegveld voor uw binnenlandse vlucht naar Danang. Eenmaal aangekomen wordt u verwelkomd door een lokale gids die u naar uw hotel brengt.

De volgende ochtend vertrekt u richting de Cua Dai Pier waar uw boottocht naar de monding van de Thu Bon rivier gaat beginnen. Hier kunt u genieten van de dagelijkse activiteiten van de vissers, zoals het gooien van een visnet en het verhandelen van hun producten. Uw boot gaat verder varen naar een vissersdorp. Hier stapt u over naar een kleinere bamboeboot (een coracle) om het ​​karakteristieke mangrovebos te verkennen. Deze excursie geeft u ook de kans om ervaren vissers te bewonderen die in het bos werken.

In de namiddag ontdekt u de kleine straten van Hoi An, die ideaal zijn om te wandelen om de winkels, huizen en tempels te voet te verkennen. Auto’s en motoren zijn verboden in het hele gebied, waardoor u rustig kunt genieten van enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Hoi An, zoals Chinese tempels, traditionele huizen, de beroemde Japanse brug en de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking.

Inclusief: Privétransfer, binnenlandse vlucht naar Danang excursie: Vis tour inclusief boot, gids en BBQ, excursie: Hoi An city tour en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 15: Hoi An vrije dag

U heeft deze dag ter vrije besteding in Hoi An. Verken bijvoorbeeld het oude centrum van de stad. Doe dit ook zeker een keer in de avond, want dit is een totaal andere belevenis met alle gekleurde lampionnen. Ook heeft Hoi An prachtige stranden om te ontspannen. Voor de kookliefhebbers zijn hier ook tal van goede kookscholen.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 16-17: Hue stadstour

U vertrekt middels een privétransfer naar Hue via de schilderachtige Hai Van Pass om één van de mooiste panorama’s in Vietnam te zien. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u heerlijk genieten van uw vrije dag die u tot uw beschikking heeft.

De volgende dag staat het verkennen van de beroemde Hue-citadel op het programma. De voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Nguyen Dynasty. Veel bezienswaardigheden uit die tijd zijn bewaard gebleven, zoals de verboden Paarsstad Tu Cam Thanh. Tevens zult u ook een bezoek brengen aan Thien Mu Pagoda, waar een van de oudste architecten te vinden zijn.

Inclusief: Privétransfer, excursie: Hue city tour en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 18: Vertrek vanuit Vietnam

Een privétransfer brengt u vandaag naar de luchthaven van Hue, waarvandaan u na een prachtige reis door Vietnam terugkeert naar Amsterdam.

Inclusief: Privétransfer, binnenlandse vlucht Hue – Hanoi en intercontinentale vlucht Hanoi – Amsterdam

Dag 19: Aankomst in Amsterdam
Prijs informatie

Reisduur:
19 dagen

Prijs:
Vanaf €2.560,- p.p.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten op basis van Economy Class
 • 16 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Privé transport met Engelstalige privé gids/chauffeur
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder Vinh Long boottocht en Ban Me Thout koffie tour
 • Entreegelden gedurende het landprogramma

Duurzame onderdelen van uw reis: 

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)

Exclusief

 • Toeristenvisum
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen