Ontdek
de Baltische Staten

Vanaf €2.395,- p.p. | 14 dagen

59.4369608, 24.7535747

14-daagse rondreis Estland 

Ga op ontdekking door het prachtige Estland! Bij deze 14 daagse reis start u met een verblijf in de hoofdstad Tallinn en zal u de stad leren kennen middels een leuke stadstour. Na de overnachtingen in Tallinn, neemt u een huurauto in ontvangst en rijdt u naar het Lahemaa Nationaal Park, waar u opzoek gaat naar bijzondere vogels. De volgende bestemming van de selfdrive is Alutaguse National Park, waar de dichtheid van bruine beren het hoogste is in heel Europa. Dan reist u door naar het pittoreske stadje Paide. Tijdens uw verblijf hier staat er een excursie gepland waarbij u per kano naar een restaurant vaart waar u geniet van een heerlijke traditionele lunch. U vervolgt de reis naar Tartu, de universiteitsstad van Estland en naar daarna Parnu. U sluit de reis af met een laatste overnachting in Tallinn.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Estland – Savoy Boutique Hotel
Dag 2: Stadstour Tallinn – Savoy Boutique Hotel
Dag 3-4: Lahemaa Nationaal Park – Vihula Manor Country Club & Spa
Dag 5-6: Alutaguse National Park – Maetaguse Manor Hotel & Spa
Dag 7: Paide – Paide SPA Hotel
Dag 8: Kanotour – Paide SPA Hotel
Dag 9: Tartu – Hotel Lydia
Dag 10: Cranberry hike – Hotel Lydia
Dag 11-12: Pärnu – Rosenplänter Boutique Hotel
Dag 13: Tallinn – Savoy Boutique Hotel
Dag 14: Vertrek vanuit Estland

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Estland

U stapt in het vliegtuig om af te reizen naar het schitterende Tallinn! Bij aankomst wordt u opgewacht door een transfer die u naar uw hotel in het oude stadscentrum, Vanalinn, brengt. U heeft deze dag ter vrije besteding en kunt de stad vast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Inclusief: Internationale vlucht met AirBaltic vanaf Amsterdam naar Tallinn, privétransfer naar het hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Stadstour Tallinn

Onder leiding van een gids maakt u een stadswandeling door het oude stadscentrum van Tallinn, waarbij het even voelt alsof u zich in de Middeleeuwen waant! Het is dan ook niet voor niets dat het oude stadscentrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U zal onder andere een bezoek brengen aan het vrijheidsplein (Vabaduse väljak), de Sint Olafskerk en de Viru poort dat onderdeel was van het verdedigingssysteem van de stadsmuur.

Inclusief: Stadswandeling Tallinn onder leiding van een Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3-4: Lahemaa Nationaal Park

U haalt vandaag een huurauto op en trekt verder het land in richting het Lahemaa Nationaal Park. Dit nationaal park is één van de belangrijkste beschermde bossen van Europa en u vindt er steenachtige en zanderige zeekusten, moerassen, dennen- en klifbossen en grillige rotsen. U brengt de komende twee nachten door in al dit natuurschoon en zal op dag 4 een excursie maken onder leiding van een professionele gids om opzoek te gaan naar de 182 verschillende vogelsoorten die in dit gebied leven. Onder hen zijn de bijna met uitsterven bedreigde kanoet, eider en korhoen.

Inclusief: Huurauto Nissan Qashqai of soortgelijk model inclusief verzekering, excursie vogelspotten onder leiding van een Engelssprekende gids en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 5-6: Alutaguse Nationaal Park

U rijdt verder naar het noordoosten, eventueel via de stad Rakvere om daar het middeleeuwse kasteel te bezoeken. Uw eindbestemming is het Alutaguse National Park. Dit uitgestrekte gebied is bedekt met taiga bossen en moerassen, maar belangrijker nog: het is de thuisbasis voor meer dan de helft van de 700 Estse bruine beren. Tijdens uw verblijf maakt u dan ook een excursie om opzoek te gaan naar deze indrukwekkende dieren. Hoewel er niks gegarandeerd kan worden, is de dichtheid van bruine beren in het Alutaguse Nationaal Park wel de hoogste van heel Europa! Om de kans op het spotten van bruine beren te verhogen, kunt u eventueel ook in een speciale ‘bear hide’ overnachten.

Inclusief: Excursie beren spotten onder leiding van een Engelssprekende gids en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 7: Paide

Geniet vandaag nog van een halve dag in het Alutaguse Nationaal Park of rijd vast door naar de volgende bestemming, het kleine maar pittoreske stadje Paide. Bezoek er bijvoorbeeld het Paide Order Castle met de opvallende zeshoekige toren.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Kanotour

Er staat vandaag een bijzondere excursie op het programma. U bezoekt namelijk een restaurant dat enkel vanaf de rivier de Esna bereikbaar is. Met een gids stapt u in een kano om door de prachtige natuur rustig naar het restaurant te peddelen. Daar aangekomen geniet u van een heerlijke lunch met lokale drankjes en een introductie door een sommelier over Estse wijnen. Aan het einde van de middag vaart u weer terug.

Inclusief: Excursie: kano lunch en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Tartu

U vervolgt de reis naar universiteitsstad Tartu, de tweede grootste stad van Estland en de oudste stad in de Baltische staten. U kunt de stad op de dag van aankomst op eigen gelegenheid verkennen. Wandel door de binnenstad die vol staat met gekleurde huizen en gebouwen en bezoek het centrale plein van de stad, het Raadhuisplein (Raekoja Plats). In de binnenstad staat ook de Jaani Kirik, een opvallende terracotta kleurige kerk. Ook de Dom van Tartu is een bezoek waard en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Cranberry hike

Er staat vandaag een cranberry hike op het programma. Cranberry’s zijn erg populair in Estland en de eerste gecultiveerde veenbessen werden dan ook in Estland verbouwd. Tijdens de hike neemt een lokale natuurgids u mee de moerassen in met talloze moeraspoelen en geheime beekjes. Tijdens de hike geniet u van een heerlijke picknick!

Inclusief: Cranberry hike met Engelssprekende gids en picknick en overnachting inclusief ontbijt

Dag 11-12: Pärnu

De volgende bestemming van uw reis is Pärnu, de zomerhoofdstad van Estland. De stad wordt zo genoemd vanwege de vele zomerfestivals die hier jaarlijks plaatsvinden. Ook de zandstranden van Pärnu dragen bij aan dit imago. Maar de stad staat ook bekend als kuurdistrict en is dus de perfecte plek om heerlijk te ontspannen! Verder heeft Pärnu een mooi oud centrum met als één van de hoofdstraten Rüütli, waar u mooie gebouwen en leuke winkeltjes kunt vinden. Het is in ieder geval een aanrader om bij de Sõõrikubaar in het centrum van Pärnu pontsik te eten, die het beste te omschrijven zijn als donutvormige oliebollen.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 13: Tallinn

Het einde van de reis is alweer in zicht. U rijdt terug naar Tallinn waar u nog een laatste nacht zal doorbrengen.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 14: Vertrek vanuit Estland

Na twee weken het mooie Estland verkent te hebben levert u de huurauto in op de luchthaven en stapt daar op het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Inclusief: Internationale vlucht met AirBaltic vanaf Tallinn naar Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
14 dagen

Prijs: 
Vanaf €2.395,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Overnachtingen in goede en sfeervolle accommodaties
 • Huurauto Nissan Qashqai of soortgelijk model inclusief verzekering
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’ waaronder een excursie om beren te spotten
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’

Duurzame onderdelen van uw reis

 •  CO2 compensatie voor de vluchten (t.w.v. €20,-  per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen