Ontdek
de Baltische Staten

Vanaf €3.195,- p.p. | 7 dagen

56.9496487, 24.1051865

7-daagse luxe reis Baltische hoofdsteden  

De Baltische Staten kennen ieder een eigen cultuur en identiteit. Deze luxe rondreis voert u langs alle drie de landen, te beginnen in de Litouwse hoofdstad Vilnius. U zal de stad leren kennen middels een leuke citytour, maar er staat ook een ballonvaart over Vilnius op het programma, evenals een bezoek aan het schiereiland Trakai. Onderweg naar Letland zal u de heuvel met kruizen aandoen, net buiten de stad Šiauliai. U vervolgt de reis daarna naar Riga, waar ook een stadstour op het programma staat. Daarnaast zal u een bezoek brengen aan de centrale markt, waar u heerlijke Letse snacks kan proeven. Via het Gauja Nationaal Park en Parnu reist u naar Tallinn. U sluit de reis af in deze Middeleeuwse stad.

Reisoverzicht

Dag 1: Vliegreis naar Litouwen – Hotel Pacai
Dag 2: Excursie Vilnius en Trakai – Hotel Pacai
Dag 3: Vilnius – Riga – Dome Hotel
Dag 4: Stadstour Riga – Dome Hotel
Dag 5: Riga – Tallinn – Schlössle Hotel
Dag 6: Stadstour Tallinn – Schlössle Hotel
Dag 7: Vertrek vanuit Estland

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Litouwen

Uw reis langs de hoofdsteden van de Baltische Staten start in Litouwen, het meest zuidelijke land van de Baltische Staten. Middels een internationale vlucht reist u af naar Vilnius, de Litouwse hoofdstad. Bij aankomst staat er een transfer voor u klaar om u naar uw hotel in het centrum van de stad te brengen.

Vilnius is een bijzondere stad die gebouwd is op een 48 meter hoge heuvel en beschikt over het grootste historische centrum van Oost-Europa! Doordat er veel studenten wonen heeft de stad een Boheemse sfeer en u vindt er prachtige Barokke architectuur, zoals de kerk van St. Casimir (de oudste kerk van de 65 kerken die de stad rijk is). Op de dag van aankomst maakt u onder leiding van een Engelssprekende gids een citytour om de stad te leren kennen.

Inclusief: Internationale vlucht met AirBaltic vanaf Amsterdam naar Vilnius, privétransfer naar het hotel, citytour Vilnius inclusief Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Excursie Vilnius en Trakai

Er staat vandaag een bijzondere dag op het programma! U zal met zonsopkomst namelijk een indrukwekkende ballonvaart maken over Vilnius. Het uitzicht op het oude stadscentrum is schitterend!

’s Middags brengt een transfer u naar het schiereiland Trakai, gelegen in het Galvé meer. In Trakai maakt u eerst een wandeling door het schattige dorpje, waarna u in een kajak stapt om het sprookjesachtige kasteel van Trakai vanaf het water te bewonderen. Aan het einde van de excursie wordt u per transfer weer teruggereden naar Vilnius.

Inclusief: Ballonvaart over Vilnius met zonsopgang, excursie Trakai inclusief kajaks en transfers en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Vilnius – Riga

U vervolgt de reis vandaag naar Riga, een bruisende stad die tot de nok toe gevuld is met Art Nouveau-architectuur. Doordat Riga de meest dichtbevolkte stad is van de Baltische Staten heeft het een veel meer kosmopolitische sfeer dan de andere hoofdsteden.

Onderweg naar Riga maakt u een aantal stops. De eerste stop is bij de mysterieuze Litouwse Kryžių Kalnas, oftewel de heuvel met kruizen. Net buiten de noordelijke stad Šiauliai hebben duizenden metalen- en houten kruizen, die hier al bijna twee eeuwen lang worden geplaatst, een thuis gevonden op de groeiende heuvel van religieuze ijver. Ondanks vele pogingen door de overheid om de kruizen te vernietigen, staat dit ongewone pelgrimsoord vandaag de dag nog steeds overeind. Daarna maakt u nog een stop bij Paleis Rundāle, een Barok paleiscomplex met een indrukwekkende tuin.

Eenmaal aangekomen in Riga heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Inclusief: Privétransfer naar Riga met genoemde stops en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Stadstour Riga

Na het ontbijt staat er een stadstour door Riga op het programma met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het vrijheidsmonument, het zwarthoofdenhuis en de drie broers, de oudste woonhuizen van Riga. Daarna brengt u met uw gids een bezoek aan de centrale markt van de stad, die tot de grootste markten van Europa behoort. Op de markt proeft verschillende traditionele Letse hapjes! U sluit de dag af met een boottour op de Pilsētas kanāls, een rivier die dwars door de stad stroomt.

Inclusief: Citytour Riga inclusief snacks, boottour en Engelssprekende gids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Riga – Tallinn

De reis vervolgt zich vandaag verder noordwaarts. Bij uw hotel wordt u opgehaald door een transfer die u naar Sigulada brengt, een klein stadje in het Gauja Nationaal Park. Vanuit hier bezoekt u het 13e eeuwse Turaida kasteel. U komt hier middels een kabelbaan die een prachtig uitzicht over het nationaal park biedt.

Na dit bezoek steekt u de grens over naar Estland, waar u een stop zal maken in Pärnu, de zomerhoofdstad van Estland. U zal hier de benen even strekken middels een ontspannen wandeling langs het strand van Pärnu.

Daarna reist u door naar Tallinn, dat bekend staat om de goed bewaard gebleven, beeldschone middeleeuwse oude binnenstad. Geniet hier van de avond die u ter vrije besteding heeft.

Inclusief: Privétransfer naar Tallinn met genoemde stops en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Stadstour Tallinn

Onder leiding van een gids maakt u een stadswandeling door het oude stadscentrum van Tallinn, waarbij het even voelt alsof u zich in de Middeleeuwen waant! Het is dan ook niet voor niets dat het oude stadscentrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U zal onder andere een bezoek brengen aan het vrijheidsplein (Vabaduse väljak), de Sint Olafskerk en de Viru poort dat onderdeel was van het verdedigingssysteem van de stadsmuur.

’s Avonds hebben wij een diner reservering voor u opgenomen zodat u de reis in stijl kan afsluiten in het beste restaurant van Tallinn!

Inclusief: Citytour Tallinn inclusief Engelssprekende gids, dinerreservering restaurant NOA en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Vertrek vanuit Estland

Het einde van uw reis is alweer in zicht. Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u terugreist naar Amsterdam.

Mocht u nog niet klaar zijn om naar huis te gaan, dan is het vanuit Tallinn eventueel mogelijk om per boot naar Helsinki of Stockholm te reizen!

Inclusief: Privétransfer naar de luchthaven en internationale vlucht met AirBaltic vanaf Tallinn naar Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
7 dagen

Prijs: 
Vanaf €3.195,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Overnachtingen in goede en sfeervolle accommodaties
 • Alle transfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’ waaronder een ballonvaart over Vilnius
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’

Duurzame onderdelen van uw reis

 •  CO2 compensatie voor de vluchten (t.w.v. €20,-  per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen