Ontdek
de Baltische Staten

Vanaf €2.195,- p.p. | 12 dagen

59.4369608, 24.7535747

12-daagse natuurreis langs de Baltische kust 

Deze natuurreis begint met een verblijf in Riga, waarna u langs de Baltische kust steeds verder noordwaarts reist. Na Riga bezoekt u Garciems, waarvandaan u een hike langs dennenbossen, duinen en stranden kunt maken naar Carnikava. U verblijft deze nacht in een bijzondere accommodatie, een 18e eeuws landhuis. Dan vervolgt u de reis naar Ainaži, waar u eveneens een een mooie wandeling door kustweiden en moerassen kunt maken. U steekt vervolgens de grens over voor een verblijf in het Estse Pärnu, de zomerhoofdstad van Estland. Geniet hier van een meerdaags verblijf, waarna u de reis vervolgt naar de Estse eilanden. U zal allereest op Muhu verblijven, het op twee na grootste eiland van Estland. Vanuit daar kunt u ook Saaremaa (het grootste eiland) verkennen, waar u de beroemde Kaali Meteorite Crater Field kunt vinden (de eerste wetenschappelijk bewezen meteorietkrater in Europa). Middels een ferry reist u daarna verder naar Hiiumaa. Op dit eiland staat een van de oudste vuurtorens ter wereld, de vuurtoren van Kõpu. U sluit deze natuurreis af in Tallinn, de Middeleeuws aandoende hoofdstad van Estland.

Reisoverzicht

Dag 1-2: Vliegreis naar Letland – Neiburgs Hotel
Dag 3: Baltic Coastal Trail hike – Liepupe Manor
Dag 4-5: Pärnu – Rosenplänter Boutique Hotel
Dag 6-7: Saaremaa en Muhu – Bottergarn Boutique Guesthouse
Dag 8-9: Hiiumaa – Ungru Guesthouse
Dag 10-11: Tallinn – Schlössle Hotel
Dag 12: Vertrek vanuit Estland

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Vliegreis naar Letland

Middels een internationale vlucht reist u af naar de Letse hoofdstad Riga. Daar aangekomen staat er een privétransfer voor u klaar die u naar uw accommodatie brengt waar u de eerste nachten van uw reis verblijft. U heeft de tijd in deze sfeervolle Art Nouveau stad ter vrije besteding! Uiteraard kunnen wij ook een leuke citytour voor u opnemen.

Inclusief: Internationale vlucht Amsterdam – Riga, privétransfer naar het hotel en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 3: Baltic Coastal Trail hike

U neemt vandaag een huurauto in ontvangst en kan beginnen aan uw tocht langs de Baltic Coastal Trail. U rijdt naar het treinstation bij Garciems, op zo’n drie kwartier van Riga. Daar parkeert u de auto en dit is dan ook gelijk het beginpunt van een 8 km lange wandeling naar Carnikava, een prachtige tocht die u door dennenbossen, duinen en stranden voert! Eenmaal aangekomen in Carnikava kunt u de trein terug naar Garciems pakken om de auto op te halen en naar uw verblijf voor de komende nacht te rijden.

Inclusief: Huurauto Nissan Qashwai of soortgelijk model inclusief verzekering en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 4-5: Pärnu

Na het ontbijt vervolgt u de reis noordwaarts naar Ainaži. Verken hier de zeldzame kustweiden en moerassen middels een wandeling. In het voor- en najaar is dit ook een uitstekende bestemming om vogels te spotten. Eenmaal terug bij de auto stapt u in en steekt u de grens over naar het Estse Pärnu. Pärnu staat bekend als de Estse zomerhoofdstad vanwege de vele zomerfestivals die er jaarlijks worden gehouden en de uitgestrekte zandstranden. Maar de stad is ook bekend als kuurdistrict en is dus de perfecte plek om heerlijk te ontspannen! U verblijft hier twee nachten in een leuk boutique hotel.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 6-7: Saaremaa en Muhu

U vertrekt vandaag richting het Estse eiland Muhu, het op twee na grootste eiland van het land. Vanuit Pärnu is het ongeveer een uur rijden naar Virtsu, waar u de ferry neemt naar Kuivastu op Muhu. U zal de komende twee nachten in een leuke boutique accommodatie verblijven.

Dankzij het milde klimaat en de kalkrijke bodem hebben Saaremaa en Muhu een zeer diverse flora en fauna. Aanraders zijn het Viidumäe Nature Reserve en het Vilsandi National Park, waar duizenden trekvogels en wilde orchideeën te vinden zijn. Ook het beroemde Kaali Meteorite Crater Field (de eerste wetenschappelijk bewezen meteorietkrater in Europa) is zeker een bezoek waard, net als de Panga Cliff, die perfect is voor mooie wandelingen. Het dorp Koguva aan de westkust van het eiland Muhu is een van de meest opvallende voorbeelden van de Estlandse boerenarchitectuur. Het dorp met zijn unieke landschap heeft een ietwat uitzonderlijke geschiedenis. Hier woonden vroeger vrije boeren die nooit aan lijfeigenschap waren onderworpen.

Inclusief: Ferry tickets naar Kuivastu en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 8-9: Hiiumaa

U neemt vandaag de ferry noordwaarts, naar het eiland Hiiumaa dat bekend staat om de historische vuurtorens en de ongerepte natuur. Tijdens uw verblijf kunt u verschillende trails bewandelen, zoals de Orjaku Study Trail. Dit pad loop voornamelijk langs de kust van de Golf van Käina, met een zeer rijke avifauna. De vuurtoren van Kõpu, een van de oudste vuurtorens ter wereld is ook zeker een bezoek waard.

Inclusief: Overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 10-11: Tallinn

U reist verder naar de Estse hoofdstad Tallinn, waar u de reis af zal sluiten.

De volgende dag maakt u onder leiding van een gids een stadswandeling door het oude stadscentrum van Tallinn, waarbij het even voelt alsof u zich in de Middeleeuwen waant! Het is dan ook niet voor niets dat het oude stadscentrum op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U zal onder andere een bezoek brengen aan het vrijheidsplein (Vabaduse väljak), de Sint Olafskerk en de Viru poort dat onderdeel was van het verdedigingssysteem van de stadsmuur.

Inclusief: Citytour Tallinn onder leiding van een Engelssprekende gids en overnachtingen inclusief ontbijt

Dag 12: Vertrek vanuit Estland

Het einde van de reis is in zicht. U levert de huurauto in op de luchthaven van Tallinn, waarna u in het vliegtuig terug naar Amsterdam stapt.

Inclusief: Internationale vlucht Tallinn – Amsterdam

Prijs informatie

Reisduur:
10 dagen

Prijs: 
Vanaf €2.195,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Overnachtingen in goede en sfeervolle accommodaties
 • Alle transfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie
 • Huurauto Nissan Qashqai of soortgelijk model inclusief verzekering
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’

Duurzame onderdelen van uw reis

 •  CO2 compensatie voor de vluchten (t.w.v. €20,-  per persoon)

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen