Ontdek
Kroatië

Vanaf €3.499,- p.p. | 10 dagen

45.8150108, 15.981919

10-daagse individuele reis Kroatië

Bezoek de Krka-watervallen en kook een culinaire lunch met chef Tatjana. Verken samen met uw gids de mooiste plekken van Split. Ga naar het eiland Hvar en wandel door het levendige middeleeuwse havenstadje. Sluit de reis af in de Parel van de Adriatische Zee, Dubrovnik.

Reisoverzicht 

Dag 1: Vliegreis naar Kroatië – Hotel Marul
Dag 2: Kroatië natuur & gastronomie – Hotel Marul
Dag 3: Split stadstour – Hotel Marul
Dag 4: Split vrije dag – Hotel Marul
Dag 5: Veerboot naar Hvar – Adriana Hvar Spa Hotel
Dag 6: Hvar cultureel – Adriana Hvar Spa Hotel
Dag 7: Hvar vrije dag – Adriana Hvar Spa Hotel
Dag 8: Dubrovnik stadswandeling – Hotel Kompas Dubrovnik
Dag 9: Dubrovnik vrije dag – Hotel Kompas Dubrovnik
Dag 10: Vertrek vanuit Kroatië

Reisvoorstel aanvragen
Dag 1: Vliegreis naar Kroatië

Dobrodošli u hrvatsku! Welkom in Kroatië!

Bij aankomst op de luchthaven van Split ontmoet u uw privéchauffeur voor een transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Inclusief: Internationale vlucht met KLM, Meet & Greet, privétransfer naar hotel en overnachting inclusief ontbijt

Dag 2: Kroatië natuur & gastronomie

Na het ontbijt gaat u middels een privétransfer naar de Krka-watervallen voor een tour van ongeveer 1,5 uur. Geniet van een fascinerende dagtour door gerestaureerde kleine stenen huizen, werkplaatsen en watermolens met afbeeldingen hoe water eeuwen geleden werd gebruikt om het dorpsleven mogelijk en duurzaam te maken. Uw gids neemt u mee op een natuurwandeling door het park om te genieten van de rijke diversiteit aan flora en fauna.

Vervolgens rijdt u door naar Trogir voor een bijzondere huisgemaakte lunch, die u samen met de beroemde chef Tatjana gaat bereiden in haar 13e-eeuwse huis. Na deze unieke culinaire ervaring rijdt u weer terug naar uw accommodatie in Split.

Inclusief: Privétransfer naar hotel, excursie: Wandeltocht bij de Krka-watervallen met privégids, excursie: Culinaire huisgemaakte lunch bij chef Tatjana en overnachting inclusief ontbijt

Dag 3: Split stadstour

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids die u meeneemt langs de mooiste plekken in Split. Het bekende paleis van de Romeinse keizer Diocletianus wordt al meer dan 1700 jaar onafgebroken bewoond. Oorspronkelijk gebouwd aan het begin van de 4e eeuw als een ruim verblijf voor de keizer, diende het paleis enkele eeuwen later, als een toevluchtsoord voor de inwoners van Salona die hun huizen ontvluchtten voor Slavische stammen , waardoor het paleis uiteindelijk een stad werd. Tegenwoordig wonen hier ongeveer 3000 mensen. Uw gids leidt u wandelend mee door de geschiedenis en deelt interessante anekdotes uit de geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad.

De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Inclusief: Excursie: Stadstour door Split met privégids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 4: Split vrije dag

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Slenter door de mooie kiezelstenen straatjes en geniet op een terrasje.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5: Veerboot naar Hvar

Na het uitchecken gaat u op eigen gelegenheid naar de haven voor de veerboot naar Hvar (fast ferry). Aangekomen op Hvar checkt u in bij het hotel en kunt u de rest van de dag vrij besteden. De stranden liggen op slechts een paar minuten lopen en vanaf het hotel kijkt u uit op de kathedraal, het arsenaal,  de jachthaven en de Venetian Piazza.

Inclusief: Fast ferry (het hotel assisteert met de tickets en bagage) en overnachting inclusief ontbijt

Dag 6: Hvar cultureel

Na een ontspannen ochtend wordt u in de middag opgehaald door uw gids voor een wandeltocht door de stad Hvar. De aangename wandeling begint in het levendige middeleeuwse havenstadje van Hvar. Loop langshet prachtige Benedictijner klooster uit de Renaissance, met daarachter de overgebleven torenspits van een oude Dominicaanse kloosterruïne, wat al lang een zeemansoriëntatiepunt is. Daarna gaat u verder naar het Venetiaanse arsenaal, aan de zuidkant van het plein, de locatie van het openbare theater van Hvar. Bezoek het Franciscaner klooster met zijn eenvoudige kerk, gebouwd in 1583. Een magische afsluiting van de wandeling door Hvar.

Na de tour vertrekt u naar een dorp genaamd Malo Grablje om te genieten van een intiem diner als afsluiting van een heerlijke dag. Na het diner keert u terug naar uw accommodatie.

Inclusief: Excursie: Wandeltour door de stad Hvar met privégids, traditioneel diner en overnachting inclusief ontbijt

Dag 7: Hvar vrije dag

U heeft deze dag ter vrije besteding in het mooie Hvar.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 8: Dubrovnik stadswandeling

Na het ontbijt gaat u naar de haven van Hvar en stapt u op de veerboot naar Dubrovnik. Bij aankomst checkt u in bij het hotel en heeft u enkele uren vrije tijd.

In de namiddag wordt u opgehaald voor een stadswandeling door de oude binnenstad van Dubrovnik. Na de rondleiding kan uw gids u enkele leuke restaurants aanbevelen om te dineren.

Inclusief: Fast ferry (het hotel assisteert met de tickets en bagage), excursie: Wandeltour door de oude binnenstad van Dubrovnik met privégids en overnachting inclusief ontbijt

Dag 9: Dubrovnik vrije dag

Dag vrij te besteden. Ga bijvoorbeeld met de kabelbaan naar de top van de berg Srdj voor een adembenemend uitzicht en bezoek ook zeker de stadsmuren van Dubrovnik.

Inclusief: Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10: Vertrek vanuit Kroatië

Na een prachtige rondreis is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Dubrovnik gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam. Dovidjenja! oftewel tot ziens.

Inclusief: Privétransfer naar hotel en internationale vlucht met KLM

Prijs informatie

Reisduur:
10 dagen

Prijs:
Vanaf €3.499,- per persoon

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderhevig aan beschikbaarheid en reisperiode.

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten met KLM
 • 9 nachten in sfeervolle luxe accommodaties
 • Privé excursies inclusief Engelssprekende gids
 • Privé transfers in een auto met airconditioning
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’,

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Eventuele upgrades van vluchten en/of kamertype’s
 • Stoelreserveringen
 • Niet genoemde maaltijden en optionele excursies
 • Eventuele fooien
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€47,- per boeking)

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen