Ontdek
Kroatië

45.100000, 15.200000

Van de Romeinen tot de Ottomanen, Venetië en het Oostenrijk-Hongaarse Rijk: allemaal drukten ze hun stempel op dit Balkanland dat zich uitstrekt langs de Adriatische kust.

Een reis door Kroatië is daarom als een culturele reis door de tijd. Aan de kust waant u zich in Italië, met ommuurde historische binnensteden, Venetiaanse palazzi en opgravingen uit de tijd van de Romeinen. De historische stad Dubrovnik, met een zee van rode pannendaken en witgekalkte huizen omringd door hoge stadsmuren aan de felblauwe zee, is ronduit filmisch. Al even mooi is de natuur, met ruige gebergtes van kalksteen, azuurblauwe meren en watervallen, en 1185 (!) eilanden.

Tijdens deze tiendaagse rondreis door Kroatië bezoekt u historische steden en lieflijke dorpjes aan de kust, ontdekt u de eilanden Hvar en Korcula, en de meren van Plitvice. Ook steekt u de grens over naar Montenegro naar de prachtige Baai van Kotor. Een reis die u niet snel zal vergeten.

  • Een reis vol natuur, cultuur en architectuur
  • Bezoek de idyllische baai van Kotor
  • Ontdek eilanden in de Adriatische zee
  • Individuele rondreis met privé-transport
  • Verblijf in luxueuze boetiek accommodaties
Reisvoorstel aanvragen
Dag 1-2: Zagreb

Uw reis begint in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Na ontvangst op een vliegveld brengt een privé-chauffeur u naar het hotel in het centrum van de stad, op een steenworp afstand van het  centrale Ban Jelačić-plein. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding om de stad te verkennen en uit te rusten van de reis. Maak een wandeling door de keistraatjes van de middeleeuwse bovenstad, of pak een van de vele terrasjes, want de Kroaten hebben een bloeiende cafécultuur.

Zagreb bestaat uit verschillende delen, die elk een andere periode uit de geschiedenis vertegenwoordigen. Op twee tegenover elkaar liggende heuvels liggen de twee rivaliserende dorpen waarmee de stad in 1557 ontstond. De lagere stadsdelen dateren uit de tijd van het Oostenrijks-Hongaarse rijk uit de 19e eeuw, met de kenmerkende Art Nouveau en barokke architectuur. In de buitenwijken zijn het de communistische kolossen van gebouwen die de skyline domineren.

De volgende dag neemt een gids u mee voor een wandeling door Zagreb. U begint de wandeling bij het zogenaamde Groene Hoefijzer, een netwerk van groene parken vol Habsburgse architectuur en culturele instellingen. Bezoek de 13e-eeuwse St Marcuskerk en de kathedraal in de bovenstad. Loop door de poort van de middeleeuwse stadsmuren, en struin over de gezellige Dolac markt. Ook maakt u een ritje in de kortste kabelbaan ter wereld, uitkomend bij het Kroatische parlement. In de middag kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3: Plitvice Nationaal Park

In het hart van Kroatië ligt het Nationaal Park Plitvice, een prachtig natuurgebied van 16 smaragdgroene meren en meer dan 90 watervallen te midden van bossen en heuvels van kalksteen. Niet voor niets staat dit geologische fenomeen op de lijst van Unesco als werelderfgoed-locatie. In de ochtend reist u naar Plitvice. U overnacht midden in het nationaal park, in een charmant resort waar u slaapt met het geluid van de watervallen.

Na aankomst neemt een privé-gids u mee voor een wandeling door het park. Leer over de geologische fenomenen die het unieke natuurgebied creëerden en loop over de promenades die de meren en watervallen met elkaar verbinden. In de middag heeft u de tijd om zelf het park te verkennen.

Dag 4-5: Split & Hvar Eiland

Havenstad Split, in de kustregio Dalmatië, staat bekend om zijn mooie stranden, en om het eeuwenoude historische centrum van de stad. Hier bouwde de Romeinse keizer Diocletianus in de 4e eeuw na Christus een gigantisch fort omringd door witte stenen muren, waarvan de overblijfselen nu Unesco-werelderfgoed zijn. U vindt er vele kunstgaleries, winkeltjes en cafeetjes, waar het fijn ronddwalen is.

Tel daar een achtergrond van bergen en de Adriatische zee bij op, en u begrijpt waarom de bewoners van Split zo trots zijn op hun stad. U bezoekt de oude stad met een privé-gids, waarna u de rest van de dag vrij heeft om zelf de stad te ontdekken.

De volgende dag bezoekt u Hvar Eiland, Kroatië’s meest geliefde vakantie-eiland voor de kust van Split. Wandel door Hvar Town, het ‘Saint Tropez’ van Kroatië waar de jetset graag aanlegt met hun jachten in de haven. Het eiland heeft niet alleen paradijselijke stranden en een mooi binnenland, maar ook een culturele geschiedenis die teruggaat tot de tijd van voor Christus.

Hvar Town werd een tijd overheerst door de Venetianen, wat nog steeds is terug te zien in de monumentale architectuur. Beklim het fort op de heuveltop voor een mooi uitzicht over het stadje met witte huizen en rode daken, en daarachter, de blauwe schittering van de zee. Ook geniet u van een wijnproeverij met lokale wijnen zoals Prosek, een dessertwijn gemaakt van gedroogde druiven. U keert dezelfde dag terug naar Split voor de nacht.

Dag 6-7: Dubrovnik

De ommuurde vestingstad Dubrovnik is een van de mooiste steden van de Adriatische kust. In het goed bewaarde historische centrum ziet u veel gotische, Renaissance en barokke architectuur, een herinnering aan de hoogtijdagen van de havenstad.

In de ochtend vertrekt u voor de reis naar Dubrovnik, een reis van 3-4 uur over de kustweg met uitzichten over de zee, bergen en eilanden. Onderweg maakt u een stop in het middeleeuwse stadje Ston, op het schiereiland Peljesac. Hier bezoekt u Europa’s langste verdedigingsmuur, en het één na langste vestingwerk ter wereld na de beroemde Chinese Muur. Loop over de middeleeuwse muren die over de heuvels van het schiereiland slingeren, en verken de torens en forten.

Ook maakt u een privé-boottocht naar de oesterbanken op zee, waar u geniet van een oesterproeverij, direct uit de zee. Tenslotte rijdt u verder naar Dubrovnik, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

De volgende dag neemt een privé-gids u mee voor een rondleiding van een halve dag door Dubrovnik. U verkent het oude centrum, bezoekt het 14e-eeuwse Franciscaanse klooster en het rectorenpaleis. In de middag gaat u kajakken op de Adriatische zee en legt u aan bij het eiland Lokrum, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over Dubrovnik. Als alternatief voor de kajak kunt u ook met de boot Lokrum bezoeken, en het eiland verkennen met een privé-gids.

Dag 8: Montenegro

Vandaag steekt u de grens over naar buurland Montenegro voor een dagtour naar de Baai van Kotor. Deze inham van 28 kilometer lijkt qua landschap op een Noorse fjord, met ruige groene bergen die direct vanuit het zeewater oprijzen. Aan de baai liggen eeuwenoude fotogenieke stadjes met Romeinse, Byzantijnse en gotische gebouwen. Niet voor niets is de baai in zijn geheel Unesco-werelderfgoed.

U bezoekt Perast, een stad uit het Venetiaanse tijdperk met vele kerken en palazzi waar u zich in Italië waant. Daarna rijdt u verder naar het vestingstadje Kotor, omringd door een eeuwenoude stadsmuur en met oud centrum vol smalle keistraatjes, pleintjes en gebouwen uit de verschillende historische perioden. Ook zijn er vele strandjes en steigers om te ontspannen aan het water, en overal geniet u van uitzichten op het azuurblauwe water van de baai omlijnd door grillige bergen. In de middag rijdt u weer terug naar Dubrovnik.

Dag 9: Korcula Eiland

Vandaag vaart u naar Korcula, een van de grootste Kroatische eilanden met een lengte van 50 kilometer. Op dit eiland vindt u vele oude dorpjes, wijngaarden en olijfbomen, bossen en mooie strandjes. U bezoekt de middeleeuwse ommuurde stad op het eiland met een privé-gids. Slenter door de smalle straatjes en bekijk de renaissancistische en gotische palazzi, pleintjes en kerken. Proef ook een wit wijntje van de klinkerloze Grk-druif, ook als u geen idee heeft hoe u dat moet uitspreken – deze kwaliteitswijn wordt alleen hier gemaakt. In de middag keert u terug naar Dubrovnik voor de laatste nacht.

Dag 10: Einde reis

Een privé-chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Nederland.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Reisduur:
10 dagen

Reisvoorstel aanvragen
Deze reis is:

Inclusief

• Accommodatie zoals aangegeven in de reisbeschrijving
• Privétransfers gedurende de gehele reis
• Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving
• Dagelijkse activiteiten en excursies met privégidsen zoals aangegeven in de reisbeschrijving

Exclusief

• Vliegtickets van en naar bestemming, evenals interne vliegtickets indien van toepassing
• Reisannuleringsverzekering of een andere reisverzekering
• Visa
• Alcoholische dranken
• Fooien

Reiszin gekregen?

Silver is specialist in individuele reizen naar bijzondere bestemmingen. Onze belevingsreizen zijn geen vastomlijnde pakketreizen, maar kunnen volgens uw wensen worden aangepast. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan of neem persoonlijk contact met mij op.

Reisvoorstel aanvragen